Dit is wat Office 365 voor jou kan betekenen

Office 365 is een suite met veel tools. Voorbeelden zijn: Teams, SharePoint, OneNote, OneDrive en Yammer. Maar wanneer maak je gebruik van SharePoint en wanneer van Yammer? De tools binnen Office 365 hebben elk hun eigen toegevoegde waarde, maar overlappen elkaar ook qua mogelijkheden. Er bestaat dus geen simpel antwoord op de eerdere vraag. Bovendien is elke organisatie anders, met zijn eigen businessmodel, doelstellingen, bedrijfsprocessen en de manier van werken.

18 feb 2019 | Blog

Auteur:

Kristel Postel

Kristel Postel is Business Developer bij Exite. Met een focus op Office 365 en Cisco-Meraki.

Volg Kristel op LinkedIn.

18 feb 2019 | Blog

Primair platform voor productiviteit en samenwerking

Office 365 is in vergelijking met eerdere updates van het bekende Office-pakket veel meer dan een reguliere verversing. Dankzij de introductie van applicaties primair gericht op samenwerking heeft de suite een enorme stap voorwaarts gezet en introduceert daarmee een andere manier van werken. Naast samenwerking is Office 365 gericht op hoge beschikbaarheid van applicaties, sterke security en mobility. Het resultaat is een prettiger werkomgeving voor professionals, passend bij een moderne manier van werken en veranderende eisen vanuit afnemers.

Teams De gemeenschappelijke digitale werkruimte
OneDrive Opslag voor jouw eigen persoonlijke bestanden
Sharepoint Het platform voor documentmanagement, samenwerken met content; het platform voor samenwerken
Microsof Office/ Office suite Real-time samenwerken in applicaties als Word, Excel en PowerPoint
Mail + Calendar + To do Altijd en overal op elk device je mail, agenda en takenlijst
Flow Maak geautomatiseerde werkstromen om met verbonden services direct de informatie te krijgen die je wilt op elk moment van de dag. Denk hierbij aan services zoals Office 365 Sharepoint en Email maar ook Twitter, Dropbox en SQL server.
PowerApps Bouw apps met bestaande data binnen je organisatie
OneNote Digitaal notitieboek om te notuleren en gegevens bij te houden
Planner Taak-georiënteerd samenwerken
Yammer Zakelijk sociaal netwerk
PowerBI Business Intelligence tool om gegevens

Teams als vertrekpunt

In Teams komen alle tools samen. Daarmee is het dus het vertrekpunt om samen te werken. Zo vind je in Teams je eigen persoonlijke documenten in OneDrive en per team de gezamenlijke documenten in SharePoint. Daarnaast zijn de functionaliteiten van Skype for Business beschikbaar, zoals chatten en audio- en videobellen. Je agenda vanuit Outlook is eveneens zichtbaar waarbij je zelfs een planning assistent ter beschikking hebt om een vergadering te plannen. En als laatste; alle overige tools binnen Office 365 (en externe tools) kun je per team beschikbaar stellen. Denk bijvoorbeeld aan OneNote of Planner.

Interactie tussen teams

Werken doen we niet langer alleen. Marketing, R&D, finance, sales, support en andere afdelingen hebben met elkaar interactie en komen samen tot resultaat. Medewerkers zullen niet iedere beschikbare tool binnen Office 365 gebruiken, wel hebben ze de mogelijkheid altijd de laatste versie van gewenste applicaties te gebruiken.

Slimmer werken met Office 365, waar begin ik?

Overstappen op Office 365 betekent een andere manier van werken. Ervaar hoe Office 365 je in het dagelijkse werk verder helpt. Bezoek mijn Inspiratiesessies en ontdek te voordelen voor jou en je organisatie.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

Exite: 1 jaar en we zijn met 100+!

Exite: 1 jaar en we zijn met 100+!

Met een doop van de nieuwste batch aan Exite’ers wordt een nieuw tijdperk ingeluid waarbij we met meer dan 100 medewerkers impact maken met de slimme inzet van ICT!

Voorkom wildgroei aan documenten

Voorkom wildgroei aan documenten

Niemand streeft naar ‘documentchaos’ maar toch gebeurt het. In sommige organisaties wordt uren per week gezocht naar de juiste documenten. Dat kan anders!

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!