Haal met Cisco Meraki alles uit je netwerk

Met een netwerk zonder kostbare, logge hardware kun je alle kanten op. Exite is dé Cisco partner in Oost-Nederland en helpt jouw medewerkers met ONE Network optimaal te werken.

26 sep 2019 | Nieuws, Technologie

Partnership

Doordat we als dé partner in Oost Nederland intensief met Cisco samenwerken, beschikken we over de expertise om jouw wensen te vertalen naar een passende oplossing.

26 sep 2019 | Nieuws, Technologie

Nu we steeds meer op een digitale manier onze taken verrichten, groeit onze afhankelijkheid van een betrouwbaar en snel netwerk. Maar met de komst van steeds meer mobiele apparaten, draadloze netwerken en benodigde security-maatregelen om kwaadwillenden buiten de deur te houden is het beheer van zo’n omgeving geen eenvoudige klus. Netwerktechnologie van Cisco Meraki heeft vijf slimmigheden aan boord. Deze laten jou en je medewerkers optimaal werken.

Eenvoudig uitbreiden of juist kleiner maken

Wij vinden het belangrijk dat je netwerk toekomstbestendig is. Als de business groeit of juist krimpt, moet je snel kunnen op- of afschalen. Slimmigheid 1 is dat het Cisco Meraki cloudplatform eenvoudig laat anticiperen op een groeiende behoefte aan snel WiFi. Doordat er op locatie geen fysieke controllers nodig zijn, worden access points direct aan het netwerk toegevoegd en zijn ze binnen enkele minuten actief via het overkoepelende dashboard.

Over dit dashboard gesproken, bij een zakelijk netwerk zijn de meeste kosten traditioneel verbonden aan het beheer. Denk aan het toevoegen van apparatuur, het handhaven van veiligheidseisen en probleemoplossing. Cisco Meraki biedt als tweede slimmigheid centrale inzage in alle apparaten van het netwerk. Ook als deze op meerdere locaties van jouw organisatie staan! In deze vanaf het web toegankelijke console is in één oogopslag van alles te zien. Bijvoorbeeld op welke versies apparaten draaien, de signaalsterkte van WiFi en relevante mededelingen over netwerkactiviteit. Deze snelle overview scheelt aanzienlijk in normaliter benodigde tijd voor beheer.

Ingebouwde wensenlijst

Een groot voordeel van het werken met Cisco Meraki is dat de oplossingen direct alle functionaliteit bieden. Slimmigheid 3: Je lift mee op innovaties als volledig enterprise mobility management, uitgebreid te configureren gasttoegang, layer 7 applicatieinstellingen, zelfconfigurerende end-to-end VPN en gevanceerde analytics. Een Cisco Meraki netwerk werkt softwaregebaseerd en gaat aan de slag met feedback. Op verzoek van gebruikers uit de hele wereld worden dan ook met regelmaat functies toegevoegd waarvan iedereen profiteert. Slimmigheid 4!

Met een Cisco Meraki netwerk kunnen zelfs de meest veeleisende professionals veilig en snel werken. Doordat het netwerk een brede, holistische blik op de gehele stack (switching, firewall en wireless) biedt, kan Exite de gebruikservaring ook op afstand monitoren en optimaliseren. Dit nieuwe type performancemanagement, een vijfde slimmigheid, verschilt radicaal van de meer reactieve manier van beheren, dat een constant beroep doet op de tijd van je eigen IT- en netwerkspecialisten.

Blijf op de hoogte, lees de nieuwste updates...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

Exite: 1 jaar en we zijn met 100+!

Exite: 1 jaar en we zijn met 100+!

Met een doop van de nieuwste batch aan Exite’ers wordt een nieuw tijdperk ingeluid waarbij we met meer dan 100 medewerkers impact maken met de slimme inzet van ICT!

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!