Verbeter interactie met je klanten met een CRM-portaal

Wissel je veel gegevens en documenten uit met klanten of partners? En worden deze allemaal “handmatig” afgehandeld? Worden documenten apart aangeleverd in aparte e-mails? Met een klantportaal gebaseerd op Dynamics 365 heb jij alles op 1 centrale plek en verbeter je op efficiënte & veilige wijze interactie met je klanten.

2 mrt 2022 | Blog, CRM

Auteur:

Richard Ludwig

Richard is Senior Consultant bij Exite. Hij heeft uitgebreide ervaring in het werken met vraagstukken binnen Digital & Business Apps, waaronder Microsoft Dynamics 365 en Microsoft Power Apps.

Volg Richard op LinkedIn.

2 mrt 2022 | Blog, CRM

Power Apps Portals zijn websites die de functionaliteit van jouw bestaande interne Dynamics 365 CRM uitbreiden naar een externe omgeving. Door bepaalde waardevolle data aan portaal-gebruikers beschikbaar te stellen, denk aan contracten, orderstatus of kennisartikelen, kun je met klanten of partners unieke samenwerkingen en interacties opzetten die met een normale website niet mogelijk zijn.

Het opzetten van een klantportaal is technisch gezien geen hogere wiskunde. Je maakt gebruik van bestaande Dynamics 365 gegevens en functionaliteit die je aanbiedt via een met low-code opgemaakte website. Dataopslag vindt plaats in het Microsoft Dataverse (voorheen bekend als de Common Data Service) waarbij data vanuit Microsofts zakelijke applicaties in één pool beschikbaar zijn en beheerd worden. Klanten kunnen van jou portaal gebruikmaken zonder dat zijzelf hoeven te beschikken over een Microsoft licentie.

Wat kun je vervolgens met een CRM-portaal doen? Hieronder sommen we een aantal voorbeelden op:

 

Klantportaal

Verloopt jouw klantcontact nog vooral via e-mail en telefoon? Worden opgestuurde documenten 1 voor 1 behandeld? Erg tijdrovend, niet? Met een klantportaal kun je dit proces automatiseren. De klant wordt hiermee in stapjes begeleid door het klantproces. Daarnaast kan de klant van allerlei onderwerpen de status opvragen en antwoord krijgen op vragen als “Is de aanvraag in behandeling?”, “Bij wie ligt de aanvraag?” en “Welke documenten zijn er ook alweer uitgewisseld?”.

 

Projecten

Als je veel werkt met klanten in projecten, is de kans groot dat je ook veel vragen krijgt over lopende projecten. Hoe zit het met de projectstatus? Hoeveel uur is er al geboekt op het project? Wat is de status van het budget? Wie werkt er aan mijn project?

Met een klantportaal kun jij jouw klant laten zien hoe het ervoor staat. Zo voorkom je vele mailtjes met vragen die allemaal apart beantwoord moeten worden. Informatie nodig van de klant? Laat de klant een document of meerdere documenten aan het project toevoegen.

Met het portaal geef jij jouw klant een overzichtelijke weergave. Zo’n portaal biedt niet alleen de klant een overzicht, maar doet dit ook voor de medewerkers binnen jouw bedrijf. Zo praat iedereen wat betreft projecten over dezelfde data en kunnen in conversaties geen misverstanden ontstaan.

 

Customer Service

Met een CRM klantportaal gericht op customer service beschik je over de mogelijkheid om serviceprocessen te managen. Komt er een klacht of een vraag binnen? Hiervan wordt binnen het portaal een case gemaakt. Deze case kan daarop direct worden opgepakt door 1 van de medewerkers. De klant die de klacht of vraag heeft ingediend, kan precies vervolgens zien wat de status is.

 

Custom entiteiten

Met een portal gebaseerd op Dynamics kun je ook zogenaamde ‘custom entiteiten’ ontsluiten. Dit betekent dat je er ook speciale use-cases mogelijk zijn. Zo hebben wij voor klanten onder meer op maat gemaakte portals ontwikkeld voor het volgen van trainingen, examinering en inzage in lopende subsidieaanvragen.

 

Integratie met Dynamics 365

Omdat het klantportaal gebaseerd is op Dynamics 365, is er sprake van een makkelijke integratie tussen verschillende afdelingen die Dynamics voor hun processen gebruiken, te weten:

  • Sales
  • Projecten
  • Customer service
  • Fieldservice
  • Marketing

 

Verminder kosten en verbeter klanttevredenheid

De voordelen van een klantportaal spreken voor zich. PowerApps en Dynamics bieden de mogelijkheid om middels een online interactief portaal contact te hebben met je klant en andere relaties. Dit zorgt voor een hogere klanttevredenheid en leidt tot lagere kosten omdat een portaal arbeidsintensieve processen automatiseert en versnelt. Meer weten?

Aarzel niet en stel je vraag via onderstaand formulier!

 

Wat is jouw vraagstuk?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

De digitale zorgwerkplek – de sleutel tot betere zorgkwaliteit

De digitale zorgwerkplek – de sleutel tot betere zorgkwaliteit

De digitale zorgwerkplek als facilitator om de zorgkwaliteit te verbeteren: Eén centrale omgeving voor zorgverleners waar alle applicaties en data beschikbaar zijn voor de uitvoering van haar werkzaamheden. De plek waar samenwerking gestimuleerd wordt, informatie makkelijker uitgewisseld kan worden en patiëntgegevens inzichtelijk zijn. Dat betekent efficiënter werken en meer tijd overhouden voor patiëntenzorg – de sleutel tot betere zorgkwaliteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!