Upgrade de klantbeleving met Power Pages

Power Pages is één van de nieuwste tools in de grotere Microsoft Power Platform gereedschapskist. Power Pages vervangt Power Apps Portals en deze wijziging betreft meer dan alleen de naam. Wat je met Power Pages kunt doen en waarom het meer is dan alleen een tool om een site te bouwen, vertellen we je in deze blog.

4 jan 2023 | Blog, CRM, Power BI

Auteur:

Daniël Perra

Daniël is Solution Consultant bij Exite. In zijn rol ondersteunt en begeleidt hij klanten in het gebruik van het Microsoft Power Platform.

Volg Daniël op LinkedIn.

4 jan 2023 | Blog, CRM, Power BI

De meeste organisaties beschikken over een statische website. Op de meeste sites wordt over het bedrijf verteld, wordt productinformatie gegeven en is de interactie beperkt tot het opvragen van meer informatie of het doen van een contactverzoek tot een formulier. Met andere woorden: de site gaat uit van veelal eenrichtingsverkeer, behandelt alle bezoekers op dezelfde manier (onpersoonlijk) en er wordt alleen informatie getoond die publiekelijk verspreid mag worden. Op zich is met een dergelijke website natuurlijk niets mis, maar met Power Pages ga je een stap verder. Met een portal gebouwd in deze software laat je jouw klanten direct interactie met interne systemen ervaren.

 

Meer onder de motorkap dan de naam verraadt

Op het eerste oog lijkt Microsoft Power Pages misschien een vrij rechttoe rechtaan tool om websites te bouwen. Qua naam wijst alles in deze richting. Maar schijn bedriegt! Power Pages is veel meer dan ‘gewoon’ software om met weinig code een website op te zetten. Het is specifiek gericht op het ontwikkelen van zakelijke portals, inspringend op behoeften die organisaties ervaren met het aangaan van interacties met hun klanten. Het feit dat Power Pages deel uitmaakt van de Power Platform suite en niet als ‘los product’ is geïntroduceerd, verraadt tegelijkertijd ook dat de tool past in de filosofie van Power Platform. Zo is er de integratie met databronnen (via de Dataverse) en toepassing van automatisering in alle denkbare business-gedreven toepassingen.

 

Integratie met Microsoft Dataverse en dus Dynamics 365

Data die je gebruikt binnen Power Pages hoef je niet apart te verzamelen en op te slaan. De software maakt gebruik van de Dataverse (voorheen Common Data Service). Dit is de cloudgebaseerde data-laag die onderdelen van het Power Platform verbindt en Power Pages koppelt aan Dynamics 365 brondata. De Dataverse is een intelligent en schaalbaar low-code dataplatform waarmee portals gemaakt in Power Pages in verbinding staan om data veilig naar de buitenwereld te ontsluiten.

Toen Power Pages nog bekend stond als ‘Power Apps Portals’, kende de tool voor sommige gebruikers tekortkomingen. Zo werden de features om met low-code om te gaan als miniem ervaren en werd de tool als te beperkt gezien wat betreft schaalbaarheid.

 

Rolverdeling in de ontwikkeling van Pages

Deze onvolkomenheden zijn in Pages opgelost door de software qua interface opnieuw op te bouwen en bij het werken met de tool uit te gaan van drie persona’s: de sitedesigner, de siteprogrammeur en de sitebeheerder. Alle drie de rollen worden bediend met specifieke features die maken dat sites gebouwd met Power Pages voldoen aan behoeften. Zo kan de designer aan de slag met een visuele studio-app om ontwerpen te maken, eventueel op basis van templates en werken met datamodellering en visualisatie. De programmeur heeft de beschikking over code-editing, koppelingen met GitHub en Azure DevOps en een set aan Application Lifecycle Management (ALM) processen. Tot slot heeft de beheerdersrol de beschikking over instellingen wat betreft gebruikersrollen, authenticatie en beveiliging.

 

Dit maakt Microsoft Power Pages mogelijk:

De hamvraag blijft natuurlijk: wat is er met Power Pages mogelijk? Waarom zou ik het gebruiken? Power Pages is primair bedoeld voor grafisch aantrekkelijke portalen die op basis van real-time bedrijfsdata nieuwe interacties mogelijk maken of bestaande klantervaringen verrijken. Afhankelijk van branche, bedrijfsproces en doelstelling, kun je daarbij denken aan:

Pijl Exite rechts lichtblauw Supportvragen: een portal waarbij klanten vragen indienen op door jou geleverde producten, waarbij voor hen direct inzichtelijk is wanneer ze het product gekocht hebben, op welke support ze recht hebben en wat de status is van eerder gestelde vragen.

Pijl Exite rechts lichtblauw Afspraak planning: een portal waarbij klanten direct een service-afspraak kunnen plannen met een monteur, rekening houdend met de actuele beschikbaarheid van monteurs en het recht op service, zoals overeengekomen in een servicecontract.

Pijl Exite rechts lichtblauw Training: een portal waarop klanten trainingen kunnen volgen in jouw producten, passend bij hun niveau van ervarenheid, gevolgd door examinering en het toekennen van al dan niet officiële certificaten en/of diploma’s.

Pijl Exite rechts lichtblauw Een landingspagina voor een event waarbij je iedere klant een gepersonaliseerd programma wilt aanbieden op basis van productdienstverlening die ze op dat moment bij jou afnemen.

Power Pages kun je hiermee zien als een uitbreiding op je bestaande, statische website. Via Pages voeg je één of meerdere portals toe die in verbinding staan met bijvoorbeeld je Dynamics 365 support/ticket-systeem, planpakket, ERP of CRM om je klanten in staat te stellen daar op een veilige manier mee te interacteren. Hiermee verrijk je de klantervaring en voorkom je processen als het handmatig opvolgen of verwerken van ingevulde formulieren.

 

Veilig online interacties opzetten met jouw klantenkring

Voor verschillende klanten hebben wij portalen gebouwd op basis van Power Pages. Afhankelijk van de precieze klantwens, onderzoeken wij de mogelijkheden om de wens via het Power Platform te realiseren en bouwen wij de gewenste oplossing als losse klantwebsite of als toevoeging op een bestaande publieke omgeving. Klantcases zijn bijvoorbeeld Oost NL en Inventum.

Wil je meer weten over het opzetten van een low-code portal met Power Pages? Graag vertel ik je meer over hoe wij jouw organisatie kunnen helpen veilig en effectief data naar jouw klanten te ontsluiten. Neem contact op via onderstaande button!

 

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

De digitale zorgwerkplek – de sleutel tot betere zorgkwaliteit

De digitale zorgwerkplek – de sleutel tot betere zorgkwaliteit

De digitale zorgwerkplek als facilitator om de zorgkwaliteit te verbeteren: Eén centrale omgeving voor zorgverleners waar alle applicaties en data beschikbaar zijn voor de uitvoering van haar werkzaamheden. De plek waar samenwerking gestimuleerd wordt, informatie makkelijker uitgewisseld kan worden en patiëntgegevens inzichtelijk zijn. Dat betekent efficiënter werken en meer tijd overhouden voor patiëntenzorg – de sleutel tot betere zorgkwaliteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!