Power-up je communicatie met analytics en visualisaties!

Breng je boodschap krachtiger over door gebruik te maken van ‘embedbare’ inzichten en analytische gegevens. Zo wordt sneller het waarom van je communicatie begrepen.

19 okt 2021 | Blog, Business, Power BI

Auteur:

Daniël Perra

Daniël is Solution Consultant bij Exite. In zijn rol ondersteunt en begeleidt hij klanten in het gebruik van het Microsoft Power Platform.

Volg Daniël op LinkedIn.

19 okt 2021 | Blog, Business, Power BI

Als meer informatie verwerkt moet worden dan men aankan, spreken we van ‘information overload’ of informatiestress. Mail, nieuws, social media, notificaties, updates; ze komen van alle kanten op je af. Hoe groter deze lawine aan informatie, hoe lastiger het wordt om binnen een organisatie naar medewerkers of tussen medewerkers onderling boodschappen over te brengen.

Uit divers onderzoek blijkt dat mensen visuele informatie sneller en beter verwerken dan geschreven info. Een grafiek, kaart of interactief diagram dat laat zien wat er gebeurt, is krachtiger dan een ééndimensionaal verhaal erover. “Een beeld zegt meer dan duizend woorden”, toch?

Data is een tool voor een steeds bredere groep professionals

Met de trend van meer datagebruik binnen organisaties, nemen de mogelijkheden toe om deze data ook visueel in te zetten in communicatie en applicaties. Nog niet zolang geleden waren deze skills enkel voorbehouden aan datawetenschappers, statistici en grafisch ontwerpers. Met populaire tooling als het Power Platform van Microsoft wordt het voor een bredere groep makkelijker en daarmee prima mogelijk om visueler te gaan communiceren. Dit zijn een aantal ideeën voor toepassing van deze visuele communicatie:

  • Een interne nieuwsbrief voorzien van grafieken als bijvoorbeeld het aantal nieuwe klanten, verloop van het ziekteverzuim of omzetontwikkeling.
  • Een meterkaart gebruiken om klanttevredenheid inzichtelijk te maken of duidelijker te laten zien hoe ver sales van zijn doelstelling verwijderd is.
  • Met een bubbelkaart het aantal klanten per branche of regio inzichtelijk maken.
  • Huisregels of voorschriften rondom security visueel maken door er een infographic factsheet van te maken.
  • Plannen voor een bedrijfsstrategie of productontwikkeling concreter maken door deze te visualiseren in een roadmap of groeiplan.
  • In een klantgerichte applicatie of mobiele app kan een simpele grafiek of tabel klantinteracties vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het samenvatten en daarbij uitlichten (highlight) van bepaalde gegevens.

Met het Microsoft Power Platform van Microsoft beschik je over een set data-georiënteerde applicaties om daarmee van bestaande gegevens interactieve dashboards, infographics, gepersonaliseerde datavisualisaties en grafieken te maken. Op plekken in kanalen of applicaties waar een visualisatie getoond kan worden, is het betrekkelijk eenvoudig deze visuals binnen Power BI in te richten en direct te delen.

Mocht één van bovengenoemde ideeën je aanspreken of je zelf inspiratie hebben om met gedeelde visualisaties te starten, dan kunnen dit handige vragen zijn om vooraf te beantwoorden:

  • Wie ga je met de visualisatie bedienen, welke vraag los je voor deze doelgroep op?
  • Wordt de visualisatie gebruikt op het web, mobiel of allebei? Door na te denken over de plek van de presentatie, beantwoord je ook vragen over de grootte en geschikte hoeveelheid gegevens.
  • Hoe recent moet de data zijn? Ga je gegevens vanuit de bron in real-time weergeven of maak je op intervals een export?

 

Start vandaag nog samen met Exite!

Visualisaties in de vorm van dashboards, infographics en grafieken op basis van data zijn krachtig en worden in veel organisaties al toegepast om snel en duidelijk inzichten te verkrijgen of over te brengen. Door deze op meerdere plekken toe te passen (en eventueel te herschikken of te vereenvoudigen) ben je in staat jouw boodschap breder en op een meer heldere manier met medewerkers en/of klanten te delen. Zo ga je niet zozeer méér, maar wel slimmer communiceren. Wij helpen je graag met het uitwerken van een businesscase en de inrichting van een passende Power Platform-oplossing door benodigde bronnen te ontsluiten en te koppelen. Ik hoor het graag!

Wat is jouw vraagstuk?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

De digitale zorgwerkplek – de sleutel tot betere zorgkwaliteit

De digitale zorgwerkplek – de sleutel tot betere zorgkwaliteit

De digitale zorgwerkplek als facilitator om de zorgkwaliteit te verbeteren: Eén centrale omgeving voor zorgverleners waar alle applicaties en data beschikbaar zijn voor de uitvoering van haar werkzaamheden. De plek waar samenwerking gestimuleerd wordt, informatie makkelijker uitgewisseld kan worden en patiëntgegevens inzichtelijk zijn. Dat betekent efficiënter werken en meer tijd overhouden voor patiëntenzorg – de sleutel tot betere zorgkwaliteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!