Jouw projecten op rolletjes met Dynamics 365 Project Operations

Menig organisatie draait haar dagelijkse business in projecten. Het werken met verschillende teams voor sales, service, finance en projectmanagement kan echter betekenen dat elk team met een ander systeem werkt om projecten in de organisatie tot een goed einde te brengen. Microsoft Dynamics 365 Project Operations helpt je sales, inkoop, logistiek, projectmanagement en service accountmanagement in één applicatie samen te voegen. En dat heeft voordelen! In deze blog leggen we jou uit wat Project Operations precies is en hoe het jouw organisatie kan helpen.

 

7 dec 2022 | Advies, Blog, Business

Sander Westenenk Exite Digital

Auteur:

Sander Westenenk

Sander is Account Manager Digital bij Exite. In deze rol begeleid hij klanten van Exite Digital naar succes met digitale oplossingen.

Volg Sander op LinkedIn.

7 dec 2022 | Advies, Blog, Business

Project Operations is onderdeel van Dynamics 365, een bundeling van cloudgebaseerde bedrijfssoftware oplossingen van Microsoft op gebied van CRM en ERP. Met Dynamics 365 Project Operations worden de bedrijfsprocessen van sales, inkoop, logistiek, projectmanagement en service accountmanagement samengebracht met als doel projecten zo goed en gauw mogelijk af te leveren, wat organisaties onderaan de streep geld bespaart.


Voortbouwend op een bekende basis

Binnen projectmanagement software is Project Operations een relatief nieuwe tool. De software werd eind 2020 gelanceerd als uitbreiding op Dynamics 365 Project Service Automation, Microsoft Project en de projectmanagement administratie van Dynamics 365 Finance. Daarmee bouwt het voort op een bewezen basis, die eenvoudig verbonden kan worden met andere Microsoft & Dynamics 365-software die je mogelijk gebruikt. Denk aan Office, Azure, Teams en SharePoint. Met de software plan je projecten, maak je begrotingen, houd je kosten bij, voorspel je benodigdheden en zorg je dat projecten goed geoffreerd en netjes gefactureerd worden. Wat je gewend bent te gebruiken in andere zakelijke Microsoft producten, tref je ook binnen Project Operations aan:

Pijl Exite rechts lichtblauw Werken met sjablonen voor populaire projecten,

Pijl Exite rechts lichtblauw Flexibiliteit om de software aan te passen op jouw bedrijfsproces in plaats van andersom,

Pijl Exite rechts lichtblauw Analytische gegevens over het (financieel) presteren,

Pijl Exite rechts lichtblauw Inzet van resources en behaalde omzet, achteraf maar ook tussentijds,

Pijl Exite rechts lichtblauw Toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) om processen te automatiseren en in elke stap van het projectproces suggesties te doen (denk aan de inzet van resources en aanwenden van juiste competenties bij projectmedewerkers).

 

Ontwikkeling in volle vaart

Sinds de introductie zijn er verschillende updates geweest die de functionaliteit van het pakket hebben vergroot. Zo is het sinds april 2022 bijvoorbeeld mogelijk om onderaannemers te beheren, wat handig is als je samen met andere organisaties projecten draait. Je kunt de scope van samenwerkingsverbanden aangeven, uurtarieven bepalen en rollen toewijzen; alsof deze onderaannemers deel uitmaken van je eigen organisatie.

Een andere nieuwe feature is meerdere projecten en voorstellen samenvoegen in één project. Dit maakt het bijvoorbeeld makkelijk om meerdere projecten die je voor een klant uitvoert op één factuur terug te laten komen, wat papierwerk en/of mailverkeer voorkomt en het serviceniveau richting jouw klanten verhoogt.

Project Operations is volop in ontwikkeling. Net als geldt voor andere Dynamics 365 en Power Platform producten is er tweekeer per jaar een zogenaamde ‘Release Wave’ waarbij eerder aangekondigde nieuwe features breed beschikbaar komen. Op vlakken waar de tooling in functionaliteit of gebruiksvriendelijkheid nog kan leren van concurrenten, kun je via de roadmap zien waar wanneer zaken worden toegevoegd of verbeterd.

Voor wie is Project Operations bedoeld?

Vooral organisaties die hun weg inmiddels gevonden in Dynamics CRM (voor sales) en de weg vanaf de registratie van een order willen uitbreiden naar de projectfase, hebben baat bij Project Operations. Een andere belangrijke doelgroep zijn organisaties op zoek naar een complete moderne applicatie, ter vervanging van legacy.

Door de integratie met andere Dynamics bedrijfssystemen en Microsoft 365 apps en datastromen, verkrijg je met Project Operations ongekende zichtbaarheid over de voortgang van projecten, zodat projectleiders op basis van heldere data beter geïnformeerde besluiten kunnen maken.

 

Benieuwd hoe Dynamics 365 Project Operations jouw projectmanagement kan upgraden? Doe een aanvraag via onderstaande button en wij nemen contact met je op!

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

De digitale zorgwerkplek – de sleutel tot betere zorgkwaliteit

De digitale zorgwerkplek – de sleutel tot betere zorgkwaliteit

De digitale zorgwerkplek als facilitator om de zorgkwaliteit te verbeteren: Eén centrale omgeving voor zorgverleners waar alle applicaties en data beschikbaar zijn voor de uitvoering van haar werkzaamheden. De plek waar samenwerking gestimuleerd wordt, informatie makkelijker uitgewisseld kan worden en patiëntgegevens inzichtelijk zijn. Dat betekent efficiënter werken en meer tijd overhouden voor patiëntenzorg – de sleutel tot betere zorgkwaliteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!