Power Update: Release Wave 2 voor het Power Platform

Microsoft heeft er een gewoonte van gemaakt om twee keer per jaar een update uit te brengen met verbeteringen en toevoegingen aan haar Power en Dynamics producten. Naar deze zogenaamde ‘Release Waves’ wordt reikhalzend uitgekeken, omdat ze vaak stapels nieuwigheden bevatten. Voor 1 oktober aanstaande staan er voor het Power Platform een aantal mooie updates gepland. In deze blog lees je wat dit voor Power BI, Power Apps, Power Pages, Power Automate, Power Virtual Agents en AI Builder betekent.

27 sep 2022 | Blog, Power BI, Technologie

Auteur:

Kristian van Tuil

Kristian is Digital Consultant bij Exite. In deze hoedanigheid helpt hij klanten in marketingprocessen en verzorgt hij content voor Exite Digital.

Volg Kristian op LinkedIn.

27 sep 2022 | Blog, Power BI, Technologie

Power BI

Met Power BI blijft Microsoft inzetten op het mogelijk maken dat iedere medewerker en afdeling binnen een organisatie data kan gebruiken om het dagelijkse werk makkelijker, overzichtelijker en slimmer te maken. Microsoft werkt er naartoe om de gebruikservaring in lijn te brengen met die van Office 365, wat ertoe leidt dat vaker zonder programmeerervaring dataverzoeken (queries) kunnen worden gedaan op datasets. Verder belooft Power BI vanuit de Release Wave vanaf november gemakkelijker te worden in het omgaan met big data, door toepassing van automatische aggregatie, uitgebreidere queries en betere zichtbaarheid in data-activiteit voor beheerders. Daarnaast komt er een feature die maakt dat rapportages voor mobiele apparaten gefinetuned kunnen worden.

Power BI wordt momenteel met succes ingezet bij klanten als Oost NL & Bordan.

 

Power Apps

Power Apps laat gebruikers met weinig tot geen programmeerervaring apps bouwen op basis van de Microsoft applicaties gedeelde datalaag van Dataverse. Voor het gehele platform worden aanpassingen doorgevoerd om data en logica eenvoudiger in te regelen en voor gebruikers inzichtelijk te maken. Daarnaast worden nieuwe functies ingezet om met behulp van AI apps te maken, de mogelijkheden voor data-aggregatie binnen het platform verder te vergroten en gebruikerssamenwerking te bevorderen door Teams chat integratie.

Power Apps wordt momenteel met succes ingezet bij klanten als Jumbo Maritime.

 

Power Automate

Van heel eenvoudige procesautomatiseringen tot heel ingewikkelde: met Power Automate (voorheen Microsoft Flow) moet iedere gebruiker in staat zijn deze zelf te bouwen. Power Automate werkt met applicaties- en datastromen in on-premises en cloudomgevingen. Het uitrollen van organisatie-brede creaties wordt vereenvoudigd en er komen features bij die robotische procesautomatiseringen verbeteren. Ook wordt de app van Power Automate voor Apple iOS verbeterd met notificaties, knoppen om direct flows te triggeren en goedkeuringen te doen.

Power Automate wordt momenteel met succes ingezet bij klanten als Inventum. Power Automate kan dienen als ‘vertaler’ tussen twee softwarepakketten en maakt data-uitwisseling mogelijk waar dit eerder onmogelijk was.  

 

Power Virtual Agents

Een chatbot maken voor je website of binnen Teams? Met Power Virtual Agents kan iedereen aan de slag om een bot te maken, zonder kennis van AI en programmeren. Aan de software worden verbeteringen toegevoegd voor een hechtere Power Pages-integratie, voorkomen van dataverlies en het maken van commentaarregels.

 

Power Pages

Eerder dit jaar maakte Microsoft met Power Pages wereldkundig na jaren met de spirituele opvolger voor het in 2007 ter ziele gegane Frontpage te komen. Power Pages tool waarmee organisatie met no/low-code een eigen website kunnen bouwen, inclusief hosting. Vanaf 1 oktober voert Microsoft in Pages verbeteringen door die het werken met formulieren en lijsten vereenvoudigen en worden extra sjablonen toegevoegd. Ook worden de mogelijkheden voor het beheer en onderhoud van Pages verruimd.

Power Pages bevindt zich momenteel nog in de Preview-fase; de officiële lancering moet nog plaatsvinden.

 

AI Builder

Voor de iets gevorderde gebruiker is AI Builder een mooie tool om in de apps van het Power Platform processen en workflows te bouwen gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Komende maanden wordt AI Builder voorzien van verbeteringen in versiebeheer, monitoring en uitrolmogelijkheden. Vanuit de Power Platform Release Wave wordt ook duidelijk dat het mogelijk is om grote datasets te gebruiken in geautomatiseerde e-mailverwerking en kan de tool wijs worden uit zakelijke contracten en tabellen in documenten die meerdere pagina’s beslaan.

Power Platform_Exite_Digital_Update Het Microsoft Power Platform zoals dat momenteel uit de besproken onderdelen bestaat. Voor onze Digital Solutions beschikken we over een team gespecialiseerd in de functionele inrichting van de Power applicaties, evenals een team met specialisatie in de technische realisatie met de overkoepelende API, AI en datalaag.

 

Meer informatie of een demo?

De meeste verbeteringen uit de Power Platform Release Wave worden automatisch voor alle gebruikers toegevoegd. Voor een aantal geldt dat de beheerder van de omgeving nieuwe functionaliteiten beschikbaar kan maken. Wil jij meer weten over genoemde oplossingen en verbeteringen? Of wil je via Exite kennismaken met de mogelijkheden het Power Platform? Neem via onderstaande button contact op!

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!