Effectief & passend relatiebeheer met SmartCRM

Bij de keuze voor een Customer Relationship Managementsysteem (CRM) ga je niet over één nacht ijs. Voordat je op een slimme manier kunt gaan werken met een CRM, heb je een CRM-strategie nodig en onderzoek je bijpassende technologie. Schiet je op één van de punten tekort, dan kan dit tegenhouden dat je bijvoorbeeld verkoopkansen mist en leads niet converteren naar order. Voor het mkb zou SmartCRM een passende oplossing kunnen zijn.

3 mei 2022 | Blog, CRM

Auteur:

Job Leemreize

Job Leemreize is Principal Consultant bij Exite​. Hij heeft een commerciële focus op de ontwikkeling van Business Consultancy en de sales- en marketingactiviteiten van het Digital team binnen Exite.

Volg Job op LinkedIn.

3 mei 2022 | Blog, CRM

Om een goede keuze te maken in welk CRM voor jouw organisatie passend en effectief is, zijn dit karakteristieken om rekening mee te houden:

 

  1. Out-of-the-box functionaliteit

CRM’s kunnen ‘kaal’ worden opgeleverd of bestaan uit een rijke set voorgeprogrammeerde functionaliteit om snel te kunnen starten met het implementeren van je strategie. Kijk daarom altijd goed of het CRM-pakket aansluit bij de bedrijfsprocessen van jouw organisatie en daarmee snel tot een return-on-investment (ROI) komt.

 

  1. Integratie met bedrijfsprocessen

Hoe je jouw proces inricht, is bepalend hoe een lead een order wordt. De manier waarop je dit proces beheert en uitvoert wil je het liefst zo gestandaardiseerd, geautomatiseerd en effectief hebben. Omdat een CRM interactie heeft met zowel front- als backoffice systemen en processen, is het in onze optiek een vereiste dat je deze processen kunt weergeven en beheren in de gebruikersweergave van het CRM-systeem. Zo kun je het meest effectief acties ondernemen op gebied van sales, marketing en service.

 

  1. Eenvoud van ICT-integratie

Klantdata is niet alleen afkomstig van het CRM zelf, maar in vele systemen die je nu al gebruikt voor bijvoorbeeld sales, marketing en service. Deze systemen blijven ook met een CRM hun waarde behouden en moeten gevoed worden, dus het is zaak om integraties ermee te hebben. Ontbreken deze koppelingen, dan maak je het relatiemanagementproces onnodig inefficiënt.

 

  1. Eenvoud in aanpasbaarheid

Organisaties zijn altijd in beweging waardoor bedrijfsprocessen veranderen. Jouw CRM moet in staat zijn deze veranderingen aan te kunnen en niet de beperkende factor vormen in tijden van verandering. Zorg ervoor dat jouw CRM in staat is om zowel door IT’ers als de business aangepast te worden om aan te sluiten bij toekomstige wensen en eisen.

 

  1. Schaalbaarheid

In het verlengde van aanpasbaarheid ligt natuurlijk schaalbaarheid. Het zou voor een CRM geen probleem moeten zijn om te gaan werken met een veelvoud aan records, klanten en gebruikers in vergelijking met wat je momenteel voor je omgeving voorziet. Denk hierbij ook aan het kunnen toevoegen van gebruikersgroepen die op afstand met het CRM werken en aanvullende kanalen van informatiestromen, bijvoorbeeld door een basis-inrichting te verbreden met specifieke modules voor specialismen als Marketing of Supply Chain Management.

 

  1. Bruikbare inzichten

Als laatste punt willen wij aanstippen dat het belangrijk is te letten op wat gebruikers van het systeem te zien kunnen krijgen. Heel veel informatie vormt geen garantie op een lucratiever commercieel proces of betere klantrelaties. Waar het wel om draait, is dat er inzichten getoond worden die kunnen leiden tot acties. Denk aan suggesties vanuit het systeem of meldingen bij een (ingestelde) trigger. Dashboards moeten zo gepresenteerd worden dat ze bijdragen aan het resultaat dat van het CRM wordt verwacht.

Vanuit jarenlange kennis in het ondersteunen van bedrijven met Customer Engagement en het implementeren van Dynamics 365 CRM heeft Exite onlangs vanuit dit fundament SmartCRM ontwikkeld. Dit CRM is specifiek ontwikkeld om aan te sluiten op de relatiebeheerbehoeften van organisaties in het mkb. SmartCRM bestaat uit een robuust, standaard technisch bouwblok dat Exite met een korte implementatietijd kan opleveren als een volstaand CRM.

 

Complete & vliegende start

Met rijke standaardfunctionaliteit sluit SmartCRM aan bij de wensen zoals wij deze vanuit mkb-organisaties hebben leren kennen.  Dat betekent dat het garant staat voor snelle implementaties op basis van een voorgedefineerd template. Dit sjabloon is naar wens aan te passen op basis van organisatiespecifieke keuzevelden.

Ook is SmartCRM cloudgebaseerd, mobiel bruikbaar en eenvoudig te integreren met (bestaande) mail-, intranet-, web- en BI-oplossingen. Ook is het volledig interoperabel met Office 365. Schaalbaarheid is met het eenvoudig op- en afschalen van licenties geen issue. Dashboards leveren jouw professionals de inzichten en actiemogelijkheden die zij dagelijks nodig hebben om optimaal hun werk uit te voeren.

 

Wil je meer weten over SmartCRM? Laat een reactie achter en wij vertellen je graag meer over SmartCRM en onze ervaringen met het implementeren van CRM-systemen, onderhoud, datamigraties, het maken van koppelingen en trainingen. Ook kun je een demo aanvragen.

 

Wat is jouw vraagstuk?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

De digitale zorgwerkplek – de sleutel tot betere zorgkwaliteit

De digitale zorgwerkplek – de sleutel tot betere zorgkwaliteit

De digitale zorgwerkplek als facilitator om de zorgkwaliteit te verbeteren: Eén centrale omgeving voor zorgverleners waar alle applicaties en data beschikbaar zijn voor de uitvoering van haar werkzaamheden. De plek waar samenwerking gestimuleerd wordt, informatie makkelijker uitgewisseld kan worden en patiëntgegevens inzichtelijk zijn. Dat betekent efficiënter werken en meer tijd overhouden voor patiëntenzorg – de sleutel tot betere zorgkwaliteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!