Waarom ook jij een digitale strategie kunt gebruiken

Veel organisaties varen op een kompas dat geen rekening houdt met hoe de digitale wind waait. Ze dreigen daarmee van de ideale koers af te drijven. Als resultaat hiervan mis je als organisatie kansen, raak je achterop en word je door slimmere concurrenten ingehaald. Na het lezen van deze blog weet jij waarom ook jij nu aan de slag zou moeten met een digitale strategie!

31 mei 2022 | Advies, Blog, Business

Auteur:

Job Leemreize

Job Leemreize is Principal Consultant bij Exite​. Hij heeft een commerciële focus op de ontwikkeling van Business Consultancy en de sales- en marketingactiviteiten van het Digital team binnen Exite.

Volg Job op LinkedIn.

31 mei 2022 | Advies, Blog, Business

Het wordt de laatste jaren vaak geroepen en veel organisaties hebben het zich goed in de oren geknoopt: om te overleven en op termijn succesvol te kunnen zijn, is het essentieel om te kunnen beschikken over digitale processen en digitale aanwezigheid. Ondanks dit bewustzijn maken veel organisaties niet de besluiten die ze nu zouden moeten maken of werken ze zonder duidelijk doel. Met een digitale strategie kun je op concurrenten een voorsprong pakken, inspringen op kansen en voorbereid zijn op bekende en nog onbekende ontwikkelingen op zowel zakelijk als technologisch gebied.

 

Wat is een digitale strategie?

Simpel gezegd komt een digitale strategie neer op een plan waarin wordt geschetst hoe digitale initiatieven ertoe bijdragen dat de wendbaarheid en schaalbaarheid van de organisatie verbetert en bedrijfsdoelstellingen kunnen worden behaald. Een digitale strategie vereist kennis en kunde om succesvol te implementeren en voor iedere afdeling binnen een organisatie ziet zo’n digitaal plan er anders uit, afhankelijk van specifieke wensen, doelstellingen en de context waarbinnen met de klant gewerkt wordt.

 

Waarom een digitale strategie?

De wereld is radicaal veranderd sinds de komst van internet en kleine zakcomputers als de smartphone. Informatieverzoeken, interacties en transacties: ze gaan via het web, apps, e-mail of social media. We zijn aanbeland in het digitale tijdperk, de periode volgend op het eerdere informatietijdperk. Niet alleen als consumenten, maar ook als organisaties hebben we volop – soms zelfs uitsluitend – contact via digitale kanalen met doelgroepen. Door te gaan werken met een digitale strategie formulier je een visie op deze moderne omgang van digitaal zakendoen, stel je vast hoe je gebruik kunt maken van innovaties, hoe je je differentieert van concurrenten en hoe je jouw digitale klant optimaal in zijn of haar klantreis kunt begeleiden. Zonder een heldere strategie, zal jouw aanpak afhankelijk zijn van toevalstreffers en zul je jouw (potentiële) klant geen eenduidige ervaring kunnen bieden. Je kunnen onderscheiden van concurrenten, kun je zonder digitale strategie eigenlijk wel vergeten.

 

Hoe een digitaal strijdplan houvast biedt

Door een digitale strategie te hanteren, werk je als organisatie in een duidelijke richting, leer je doelgroepen beter kennen, groeikansen ontdekken en zet je digitale middelen in ambities te verwezenlijken die je eerder nog voor onmogelijk achtte. Vanuit ervaring weten we dat een one-size-fits-all aanpak voor een digitale strategie niet werkt. Iedere organisatie kent een verschillende externe omgeving met unieke obstakels, concurrenten en doelgroepen en een specifieke eigen bedrijfscultuur als interne omgeving. Deze beide werelden neem je mee in een digitale strategie.

Kortom, je hebt een aanpak nodig die voor jou werkt. Wij kunnen als partner je helpen analyseren welke stukjes van de puzzel je nu hebt, welke ontbreken en hoe de hele puzzel gelegd kan worden. Daarbij is het van belang om gedurende deze reis te blijven meten of de koers nog klopt om geschetste doelstellingen niet in gevaar te laten komen. Hierin helpt een skill set aan tactieken om op het juiste moment op de juiste plek slimme aanpassingen te kunnen doen.

 

Partner met Exite

Een goede digitale strategie legt een visie op tafel waarin alle afdelingen binnen een organisatie aangehaakt zijn, om zo als een geoliede digitale eenheid naar buiten op te treden. Met een goed plan kun je jouw business laten groeien en ambitie vertalen naar concrete acties. Neem via onderstaand formulier contact op om ons een antwoord op jouw unieke vraagstuk te laten geven.

 

Wat is jouw vraagstuk?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

De digitale zorgwerkplek – de sleutel tot betere zorgkwaliteit

De digitale zorgwerkplek – de sleutel tot betere zorgkwaliteit

De digitale zorgwerkplek als facilitator om de zorgkwaliteit te verbeteren: Eén centrale omgeving voor zorgverleners waar alle applicaties en data beschikbaar zijn voor de uitvoering van haar werkzaamheden. De plek waar samenwerking gestimuleerd wordt, informatie makkelijker uitgewisseld kan worden en patiëntgegevens inzichtelijk zijn. Dat betekent efficiënter werken en meer tijd overhouden voor patiëntenzorg – de sleutel tot betere zorgkwaliteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!