Houd je klanten gedurende de volledige klantreis betrokken, verhoog klantloyaliteit en verzamel waardevolle klantinformatie!

Waarom Customer Engagement?

Maak je klanten meer betrokken bij je organisatie door een strategie te ontwikkelen waardoor je jouw klanten tijdige, relevante en gepersonaliseerde informatie gaat sturen. 

Help je klanten beter vooruit door in te zetten op Customer Engagement. Creëer persoonlijker relaties en verhoog loyaliteit door klanten te voeden met gerichte campagnes, waardevolle content en contactmomenten die er voor alle partijen toe doen. 

Customer Engagement richt zich op één van de belangrijkste aspecten van een succesvol bedrijf: goede klantrelaties. Klanten die meer betrokken zijn bij een organisatie leveren meer omzet en waardevolle informatie op. Werk samen met ons aan het creëren van een vertrouwensband met je klanten waardoor ze langer klant blijven en misschien zelfs jouw ambassadeur worden!

and Caring

Een goede klantrelatie  gaat dieper dan alleen omzet en conversies. Customer Engagement geeft je klanten waardevolle aandacht.

 

De voordelen van Customer Engagement:

Als contact met je klanten geen extra transacties oplevert, dan kun je met Customer Engagement aan de slag om je conversieratio te verbeteren. Afhankelijk van je branche is verdubbeling of verdriedubbeling een reële mogelijkheid.

Sommige klanten generen voor je organisatie meer omzet dan anderen. Door met Customer Engagement in te zetten op de Customer Lifetime Value (CLV) kun je per klantgroep bepalen waar gerichte aandacht tot omzetverhoging zal leiden.

Als een klant vertrekt is dat vervelend en pijnlijk. Soms is het ook helemaal niet nodig! Waarom lopen je klanten weg? Met Customer Engagement gericht op betere klantrelaties helpen we je jouw churn rate te verlagen en daarmee retentie te verhogen.

Meer weten over CRM? Zie onze nieuws- en blogberichten:

Overzicht in CRM kwijt? Creëer een dashboard!

Op vlak van Customer Relationship Management (CRM) bieden dashboards je snel visueel inzicht in datagegevens uit Dynamics 365.

7 manieren waarop een CRM meerwaarde heeft

Heb jij nog geen CRM, maar je wel altijd al afgevraagd wat een CRM-systeem nou eigenlijk doet? Welke voordelen het kan hebben voor jouw bedrijf? Een Customer Relationship Management systeem is dé tool om de relatie met je klant te verbeteren!

Een goed databeleid is goud waard

Als je op lange termijn in meerdere trajecten met data gaat werken om er waarde uit te verkrijgen, voorkomt databeleid dat je tegen dezelfde vragen aanloopt.

Job Leemreize Business Consultancy ICT IT

Job Leemreize

Principal Consultant
Digital Transformation

Kies voor een strategie gericht op klantsucces met Customer Engagement!

Klanten zijn afgelopen jaren steeds meer van hun leveranciers gaan verwachten. Waar eerder het leveren van een kwalitatief goed product of excellente dienstverlening nog goed genoeg en daarmee succesvol was, liggen de eisen tegenwoordig hoger. Wij helpen je de wens van meer klantbetrokkenheid en daarmee succesvollere klantrelaties te concretiseren. Graag maak ik kennis met jou om te bouwen aan een recept voor succes met customer engagement.

Optimaal presteren  slimmer werken succesvol transformeren

met onze diensten en oplossingen.

Consultancy

Strategische doelstellingen doorvertalen naar een ICT-businessplan met impact.

Support

Efficiënt ICT-beheer en support, op de manier zoals jij het wenst.

Digital

Het digitaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen om schaalbaarheid en efficiency te verhogen.

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!