Kies voor CRM en speel met Microsoft Dynamics 365 in op de behoeftes van jouw klanten. Verzamel alle klanteninformatie op één locatie en creëer een 360-graden beeld!

Waarom Microsoft Dynamics 365?

Een CRM (Customer Relationship Management) helpt jouw organisatie klantinteracties bij te houden. Daarmee verbeter je relaties, blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en stroomlijn je salesprocessen. Microsoft Dynamics 365 biedt superieure prestaties en flexibiliteit om jouw klanten werkelijk enthousiast te maken!

Bij veel klantinformatie of inefficiënt gebruik van klantdata kan een CRM als Microsoft Dynamics 365 helpen orde te scheppen en nieuwe kansen te creëren. Voor een optimaal resultaat helpen wij jouw gebruikers het platform effectief in te zetten.

Microsoft Dynamics 365 richt zich op het ondersteunen van de afdelingen marketing, sales en customer service met CRM. Creëer een 360-graden klantbeeld om met marketing in te spelen op kansen, geef sales meer houvast in klantgesprekken, stuur betere, gestandaardiseerde offertes uit en bedien klantvragen beter door altijd te beschikken over correcte, up-to-date informatie.

and Managing

Microsoft Dynamics 365 zorgt voor nauwkeurigheid en efficiency. Nuttig voor zowel kleine als grote organisaties!

 

De voordelen van Microsoft Dynamics 365:

Ga aan de slag met onze voorgedefinieerde dashboards. Voor toepassingen in marketing automation en het standaardiseren van een digitaal salesproces zijn templates beschikbaar om snel van lead naar order te komen.

Dynamics 365 is eenvoudig te koppelen aan onder andere Outlook, SharePoint, LinkedIn, de KvK, Power BI en Power Apps. Dit maakt dat je eenvoudig informatie met het CRM synchroniseert en de gegevens in het CRM enorm worden verrijkt.

Doordat wij werken met de voor ’s werelds grootste organisaties bewezen  effectieve CRM-oplossing Dynamics 365 van Microsoft, bieden we jou een robuust fundament, ongeëvenaarde prestaties en flexibiliteit en geavanceerde functionaliteit.

Hoe laten we jou Microsoft Dynamics 365 slim benutten?

Een CRM is geen doel, maar een middel om uitdagingen voor de organisatie op te lossen. Wij stellen jou vooraf de juiste vragen om Dynamics 365 integraal onderdeel van de werkwijzen, werkplek en het applicatie- en datalandschap te laten worden.

Het succes van een CRM staat of valt met de adoptie van de gebruikers. Wij nemen jouw medewerkers mee in de nieuwe werkwijze rond Dynamics 365, het doel en nut ervan en hoe optimaal van de functionaliteit gebruik kan worden gemaakt.

Wij werken met een unieke iteratieve projectaanpak gebaseerd op agile methodieken. Deze specifiek op Dynamics 365 gerichte aanpak geeft de gelegenheid om tussentijds bij te sturen, voortgang te meten en een optimaal eindresultaat te borgen.

Meer weten over Dynamics 365? Zie onze nieuws- en blogberichten:

Overzicht in CRM kwijt? Creëer een dashboard!

Op vlak van Customer Relationship Management (CRM) bieden dashboards je snel visueel inzicht in datagegevens uit Dynamics 365.

7 manieren waarop een CRM meerwaarde heeft

Heb jij nog geen CRM, maar je wel altijd al afgevraagd wat een CRM-systeem nou eigenlijk doet? Welke voordelen het kan hebben voor jouw bedrijf? Een Customer Relationship Management systeem is dé tool om de relatie met je klant te verbeteren!

Een goed databeleid is goud waard

Als je op lange termijn in meerdere trajecten met data gaat werken om er waarde uit te verkrijgen, voorkomt databeleid dat je tegen dezelfde vragen aanloopt.

Job Leemreize Business Consultancy ICT IT

Job Leemreize

Principal Consultant
Digital Transformation

Optimaliseer je marketing- en salesproces en boost leadgeneratie met Dynamics 365!

Een CRM als Dynamics 365 kan jouw belangrijke data rondom sales en marketing slim opslaan en met elkaar in verbinding brengen. Daarmee optimaliseer je jouw werkprocessen en creëer je een belangrijke digitale basis voor de toekomst. Wil je meer weten over hoe wij jou als partner kunnen ondersteunen, zowel op vlak van business als techniek? Graag maak ik kennis met jou om deze missie tot verbinding te bespreken.

Optimaal presteren  slimmer werken succesvol transformeren

met onze diensten en oplossingen.

Consultancy

Strategische doelstellingen doorvertalen naar een ICT-businessplan met impact.

Support

Efficiënt ICT-beheer en support, op de manier zoals jij het wenst.

Digital

Het digitaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen om schaalbaarheid en efficiency te verhogen.

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!