Kennisevent:
Data & IoT

De waarde van IoT schuilt in data. Verbind wat nog niet verbonden is en maak je organisatie digitaal slimmer.

 

Onze IoT-oplossingen worden aangestuurd door hoogwaardige en bewezen Cisco-technologie. Naast het meedenken in IoT-oplossingen, het installeren van sensoren en camera’s, voorzien wij ook in het koppelen van deze devices met de bestaande ICT-infrastructuur en passen we Business Intelligence toe voor het creëren van nieuwe ervaringen en stimuleren van slimme bedrijfsactiviteiten.

Ontwikkelingen op het gebied van IoT gaan in sneltreinvaart en naast het buzzword IoT vliegen termen als asset management, edge networking, connected things, assets en predictive mainenance je om de oren. Maar wat betekent het nou precies? En nog belangrijker, moet je als organisatie hier nu iets mee en hoe pak je dat aan?

We nemen je tijdens dit digitale kennisevent mee in de ontwikkelingen & trends die wij zien op het gebied van datamanagement en IoT. Een middag om inspiratie op te doen, zowel voor organisaties die nog moeten beginnen met het digitaliseren van processen, als organisaties die de eerste stappen al gezet hebben.

 

Kantoormuren vervagen

Door het verbinden van things; machines en apparaten, met systemen of het internet genereer je data en wordt de fysieke wereld, zowel binnen als buiten de kantoormuren, verrijkt met digitale informatie. Hierdoor ontstaan nieuwe businessmodellen die een krachtig instrument zijn om het concurrerende vermogen van een organisatie te vergroten. IoT biedt dan ook vele mogelijkheden voor zakelijke toepassingen. Denk hierbij aan:

  • Het vergroten van de efficiency van processen door betere inzichten en voorspelbaarheid (bijv. m.b.t. onderhoudswerkzaamheden; remote predictive maintenance).
  • Het realiseren van een kostenbesparing.
  • Het realtime monitoren van de status van een product of apparaat.
  • Het verbeteren van processen door het volgen van goederen binnen een distributieproces.

 

De waarde van data

De waarde van IoT schuilt in data. Data, zoals sensor- en locatiedata, is de brandstof waarop veel IoT-systemen draaien. Door deze data te analyseren en interpreteren, verkrijg je aanvullende informatie en waardevolle inzichten over je fysieke objecten; assets. Deze data kunnen vervolgens (geautomatiseerd) omgezet worden in acties die gevolgen hebben voor het gebruik, de locatie of het onderhoud van de dan ‘smart assets’. Door hier bijvoorbeeld alarmeringen, voorspellende analyses en automatische rapportages aan te koppen, levert het een bijdrage aan o.a. het efficiënter maken van je productieproces, slimme inventaris monitoring (voorraadbeheer) en het uitvoeren van preventief onderhoud aan machines of wagenpark.

Het is geen geheim dat organisaties die weten hoe ze de kracht van data kunnen benutten een competitief voordeel krijgen boven concurrenten. IoT is een krachtig middel om meer data te verkrijgen en deze data slim in te zetten. Zo maak je met IoT-toepassingen de fysieke wereld digitaal slimmer. Gastspreker Arnold Maskat van IntelliCrew staat uitgebreid stil bij het belang en de waarde van data voor organisaties.

Onze IoT-oplosingen worden aangestuurd door hoogwaardige en bewezen Cisco-technologie. Naast het installeren van sensoren of camera’s, voorzien wij ook in het koppelen van deze devices met de bestaande ICT-infrastructuur en Business Intelligence toepassingen voor het creëren van nieuwe ervaringen en stimuleren van slimmere activiteiten.

 

Vraag de opname aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!