X-Space is hét sociale samenwerkplatform en dé spil van je digitale werkplek, ontwikkeld en ondersteund door Exite.

Digitaal samenwerkportaal X-Space

X-Space is hét sociale samenwerkplatform. Het biedt organisaties de functionaliteit van een intranet als spil van de digitale werkplek. X-Space is gebaseerd op de Microsoft 365 technologie van SharePoint. Het platform verbindt; het laat je gemakkelijk door documenten, informatie- en kennisitems navigeren en het stelt je in staat moeiteloos collega’s te vinden, waardoor teamwork en samenwerken in de hele organisatie gestimuleerd wordt.

Met X-Space werk je vanuit een solide basis en sterke standaard. Dit geeft direct duidelijkheid over het intranet dat je krijgt, voorkomt interne discussies over details en verkort de doorlooptijd.

Adoptie Consultant

Samen met onze adoptieconsultants tackle je vragen als ‘Hoe lanceren we een samenwerkportaal als X-Space?’ en ‘Hoe zorgen we ervoor dat men X-Space gaat gebruiken en goed gaat gebruiken?’. Zij voorzien je van tips en trucs voor een succesvolle adoptie van dit innovatieve intranet.

 

Features waarmee je uit de voeten kunt:

Altijd up to date. Van het laatste organisatienieuws tot posts op social media, binnenkomende e-mails en je naderende agenda-afspraken; je bent altijd op de hoogte.

Altijd bij de hand. Met de mobiele applicatie heb je altijd toegang tot X-Space en navigeer van daaruit je eenvoudig naar de voor jou belangrijkste applicaties.

Zoek en vind. Zoeken is het nieuwe vinden. Met de zoekfunctie binnen X-Space hoef je niet langer in verschillende Microsoft-applicaties op zoek naar informatie, documenten of personen. Vind snel wat je nodig hebt.

Team up! Maakt je als organisatie al gebruik van Microsoft Teams? Embed X-Space eenvoudig in Teams en combineer samenwerken met interactie/communicatie.

Modelleren. X-Space is modulair; branchespecifieke applicaties en functionaliteiten zijn aan de standaard toe te voegen. 

Nazorg. Net als een arts starten wij een nabehandelingstraject. Daarom bouwen we na de uitrol vaste evaluatiemomenten met je in om het proces te optimaliseren en de eindgebruikers bij de adoptie van X-Space op weg te helpen.

X-Space is ingedeeld naar informatiebehoefte. Hierbij is de indeling gebaseerd op onderstaande functionaliteiten voor een optimale gebruiksvriendelijkheid.

Vinden

Een doolhof aan documenten? Met de zoekbalk navigeer je gemakkelijk door X-Space en vind je snel de informatie, documenten, reglementen of personen waarnaar je op zoek bent.

Informeren

De laatste nieuwsupdates en evenementen loop je niet meer mis.

informeren Xspace
organiseren Xspace

Organiseren

X-Space biedt je de meest gebruikte webapplicaties en snelkoppelingen naar documenten om jouw werkdag zo efficiënt mogelijk te organiseren. In één oogopslag heb jij voortaan een duidelijk overzicht van je e-mailberichten, agenda en taken.

Verbinden

Betrek en vind collega’s. Even het gezicht bij de naam van een collega kwijt of zoek je een telefoonnummer? Met het intranet smoelenboek vind je gemakkelijk een collega.

verbinden Xspace

X-Space voor jouw organisatie?

 Naast bovenstaande functionaliteiten kunnen we je uiteraard nog meer redenen geven waarom je voor X-Space zou moeten kiezen. Maar hoog van de toren blazen vinden wij niet zo #exciiiting, daarom houden we het kort en krachtig met onderstaand overzicht.

Exite Pijl Gold Partner Microsoft Effectief en efficiënt samenwerken

De indeling van X-Space is ingedeeld naar informatiebehoefte (vinden, informeren, organiseren en verbinden) om jou een optimale gebruikerservaring te bieden.

 

Exite Pijl Gold Partner Microsoft Veiligheid voorop

Bij Exite hebben we al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van informatiebeveiliging. Wij zijn ISO 27001 en NEN 7510 gecertficeerd.

 

Exite Pijl Gold Partner Microsoft Nog slimmer werken

Met X-Space bundel je versnipperde informatie op een centrale plek (intranet). Dit betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar informatie en documenten en dus productiever kunt werken.

Exite Pijl Gold Partner Microsoft Vaste projectaanpak

Implementeren en klaar? Nee, zo gaan wij niet te werk. Voordat we X-Space bij je implementeren gaan er een aantal business- en technische sessies aan vooraf en volgen we een vast stappenplan om de uitrol so smooth mogelijk te laten verlopen.

 

Exite Pijl Gold Partner Microsoft Stimuleer interactie en communicatie

X-Space maakt het als sociaal samenwerkplatform laagdrempelig om samen te werken en informatie & kennis met elkaar te delen, bijv. via nieuwsberichten of de Yammer feed.

Uitbreidingen & Integraties

X-Space wordt als standaard samenwerkplatform aangeboden. Daarbovenop is het mogelijk om branchespecifieke modules aan X-Space toe te voegen. X-Space integreert uitstekend met zakelijke software van externe leveranciers zoals AFAS en Microsoft Dynamics.

Onze ontwikkelaars zitten niet stil en zijn continu bezig het doorontwikkelen van X-Space, het bouwen van Power Apps en het verbeteren van een set aan applicaties die relevant zijn voor jouw sector. Heb je een suggestie of een feature request, laat het ons weten. Wij zetten het op onze roadmap en houden je op de hoogte van de ontwikkelingen!

FAQ

Misschien ben je al bekend met een intranet, maak je gebruik van Workspace 365 als digitale werkplek of ben je juist net begonnen met oriënteren. Allemaal mogelijk! Hieronder geven wij antwoord op een paar veel voorkomende vragen, dus lees verder!

Is X-Space een alternatief voor Workspace 365?

Dat is afhankelijk van de behoefte en wat het best passend is voor jouw organisatie is. Een intranet X-Space en Workspace 365 kunnen naast elkaar gebruikt worden, maar het is ook mogelijk om één van de twee in gebruik te nemen. Voordat je de keuze maakt voor X-Space, gaan we uitgebreid met je in gesprek om erachter te komen of X-Space de beste fit is voor jouw organisatie. Twijfel je, neem vrijblijvend contact met ons voor een advies passend bij jouw organisatie of vraag een demo aan.

Wat is het verschil tussen X-Space en Workspace 365?

X-Space is een sociaal samenwerkportaal, intranet, en spil in de digitale werkplek. Workspace 365 is een digitale werkplek voor het samenbrengen van applicaties en technische tools. X-Space faciliteert je als intranetoplossing in het sociale aspect van samenwerken i.c.m. document management en is een centrale plek voor informatie en applicaties. Workspace 365 biedt daarentegen het aanbieden van (legacy) applicaties, waarbij technische tooling ingebouwd wordt voor het beheersbaar houden van de applicatieset en digitale werkplek.

Ik wil zelf de indeling van mijn intranet bepalen, is X-Space dan geschikt voor mijn organisatie?

X-Space is een standaard samenwerkportaal waarvan de opbouw en applicatieset een vast gegeven is. Dat is de kracht van X-Space: zoveel mogelijk standaardiseren. Dit betekent namelijk ook een kortere implementatietijd, het is kostenefficiënter vergeleken met een maatwerk intranet en levert intern geen discussie op over wat er op het intranet moet komen en waar.

Bieden jullie ook een custom-made intranet aan?

Ja, dat doen we! Wil je liever zelf het heft in handen nemen en jouw intranet naar eigen smaak en wens inrichten, dan is dat mogelijk.

Kristel Postel profiel Sales Exite ICT IT

Kristel Postel

Business Developer

Wil jij een X-Space up-and-running hebben?

Een X-Space voegt waarde toe aan jouw kernprocessen, omdat het platform modulair is opgebouwd en geschikt voor branchespecifieke functionaliteiten. Een X-Space intranet stelt je in staat zonder kostbaar maatwerk te standaardiseren, zodat toekomstige projecten vlotter en met meer plezier verlopen. Ik vertel je graag meer over wat een X-Space voor jouw organisatie kan betekenen en hoe dit platform jouw mensen, technologieën en processen samenbrengt.

Optimaal presteren  slimmer werken succesvol transformeren

met onze diensten en oplossingen.

Consultancy

Strategische doelstellingen doorvertalen naar een ICT-businessplan met impact.

Support

Efficiënt ICT-beheer en support, op de manier zoals jij het wenst.

Digital

Het digitaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen om schaalbaarheid en efficiency te verhogen.

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!