Innovate GO: in actie voor innovatie

Gesteund door het nieuwe innovatieprogramma van de Twentse kennisorganisatie Novel-T brengen Exite & BlockX focus aan op innovatie. Met Innovate GO wordt op een gestructureerde manier aan vernieuwende technologie voor de huisartsensector gewerkt.

30 okt 2020 | Business, Nieuws

Innovate GO

Innovate Go is een unieke accelerator speciaal ontwikkeld voor het MKB. In een hands-on programma wordt in teamverband gewerkt aan het ontwikkelen en vermarkten van een businesscase van een deelnemer.

30 okt 2020 | Business, Nieuws

Binnen Exite & BlockX werkt een multidisciplinair team binnen Innovate GO toe naar een digitale innovatie voor de huisartsenzorg. Eentje die binnen een gestelde tijd klaar moet zijn en die in co-creatie met de doelgroep wordt gerealiseerd. Dat is spannend en nieuw voor Exite, vertelt Bas van de Griek,  Innovation Lead bij Exite. “We werken naar innovatie toe vanuit het vraagstuk in plaats van de oplossing, om van daaruit straks iets unieks aan te kunnen bieden.”

 

Met meerdere brillen op het vraagstuk benaderen

Het team van Innovate GO bestaat uit een cloud-architect, een marketeer, een business specialist en een functioneel consultant. “Door vanuit meerdere invalshoeken vanuit Exite & BlockX en ook met professionals uit de zorg zelf naar wensen te kijken, is technologie niet per definitie leidend en kunnen we echt ‘excitement’ creëren en impact maken”, geeft hij aan.

 

Boost voor verdere innovatie binnen Exite

Innovate GO bereikt half januari de afsluitende fase. Maar dat betekent niet het einde van innovatieve projecten bij Exite. Bas: “We merken intern dat we zijn gestart met een vuurtje waarvan de vlammen nu steeds groter worden. We steken elkaar aan en blijven als organisatie vernieuwend bezig. Door innovatie te organiseren, het focus geven en de markt te betrekken bij onze innovatieprocessen, kunnen we doorontwikkelen en vernieuwen.”

 

 

Meer over Innovate GO en de impact bij Exite kun je lezen in het interview van Kennispark Twente met Bas van de Griek:

Exite laaiend enthousiast over Innovate GO | Kennispark Twente

‘Innovatie is pas succesvol als het ook daadwerkelijk wordt verkocht.’ Het was dé trigger voor Van de Griek om met Innovate GO te starten. Het zaadje werd gelegd tijdens een informatiebijeenkomst over het programma: “Tijdens die sessie werd mij heel erg duidelijk dat het hier om een nieuwere manier van procesbegeleiding ging.

Blijf op de hoogte, lees de nieuwste updates...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

Kennissessie Security – 6 juli 2023

Kennissessie Security – 6 juli 2023

Na afloop van deze sessie op 6 juli heb je meer informatie over welke stappen je kunt zetten om klaar te zijn voor de NIS2-richtlijn, specifiek op gebied van Disaster Recovery. Laat je in anderhalf uur bijpraten door onze specialisten op het gebied van cloud- en security.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!