Klanten aan het woord

Nationaal Muziekkwartier

Het Muziekkwartier is het bruisend cultureel hart van Enschede. Exite realiseerde voor vier verschillende partners binnen deze samenwerking een stevig ICT-fundament.

“Vanaf het moment dat Exite support ging doen hoorden we van onze mensen alleen maar positieve geluiden.”

Forse bezuinigingen in de cultuursector in combinatie met economische recessie bezorgden enkele jaren terug de muziek- en theaterwereld grote zorgen. Dat gold ook voor het Muziekkwartier, waar de kaartverkoop onder partners in het consortium terugliep. In het samenwerkingsverband zitten Het Wilminktheater, poppodium Metropool Enschede, Kaliber Kunstenschool, en Het Orkest van het Oosten. Onder leiding van Clemens Mos, MT-lid van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, werd een volledig nieuwe ICT-infrastructuur geïmplementeerd. Bij de inrichting worden de voordelen van gezamenlijkheid gecombineerd met bedrijfsspecifieke oplossingen voor meerdere partijen.

Kennis en expertise van Exite maken vernieuwing mogelijk

Naast goede referenties en een aantrekkelijk voorstel, was ook de persoonlijke klik belangrijk. Gedurende de complexe implementatie, waarin “de boel op zijn kop werd gezet”, kon de controller vertrouwen op Exite. “Ze stonden als een partner naast ons”, zegt Mos. “De grote uitdaging was dat zaken ontvlochten moesten worden en dat partijen ieder eigen behoeften, wensen en eisen koesterden.” Hij duidt hiermee de unieke applicaties en supportvormen aan voor ieder van de vier partijen in het verenigde Muziekkwartier.

“Toen de boel op zijn kop werd gezet, stond Exite als een partner naast ons.”

Keuze voor Office 365 pakte goed uit

Exite heeft voor het Muziekkwartier een hybride cloud gebouwd; een optimale mix van infrastructuur intern en extern. “Deze oplossing bood voor alle partijen de beste performance en was ook kostentechnisch interessant”, geeft Mos aan. Naast nieuwe infrastructuur voor de on-premises omgeving ging Muziekkwartier aan de hand van Exite ook over op Office 365. “Intern vroeg men zich daarover sterk af of het niet te geavanceerd zou zijn. Maar ik ben blij dat we het uiteindelijk gedaan hebben! Het bevalt ons heel erg goed omdat we daarmee altijd de meest recente software gebruiken.”

De inrichting van de infrastructuur maakt dat de deelorganisaties profiteren van de voordelen van gezamenlijkheid maar wel op de eigen manier kunnen blijven werken. “Binnen het Muziekkwartier werkt iedere organisatie met een eigen bedrijfsomgeving en zijn specifieke applicaties ingericht. Ook heeft ieder bedrijf zijn eigen supportvorm.”

ICT helpt in stijging bezoekersaantallen

Het resultaat mag er zijn, vindt Mos. “Als gevolg van de keuzes die we hebben gemaakt, hebben we enorme vooruitgang geboekt in de effectiviteit van onze bedrijfsvoering. We hebben ongeveer 20 procent meer bezoekers dan 2 jaar geleden. ICT is hierin een belangrijke tool geweest, want de organisatie is niet gegroeid.”

De IT-verantwoordelijke is blij met het contact tussen het Muziekkwartier en Exite. “De vier partijen binnen onze organisatie hebben een eigen contract met Exite en er is daarmee rechtstreeks contact tussen de ICT-leverancier en de eigenlijke klant. We zijn hiermee beter in staat snel te schakelen om situaties op te lossen. Er moeten ook niet allerlei lagen tussen zitten”, geeft hij aan.

Naast techniek ook oog voor mens en proces

“Exite ervaren we als een professionele, innovatieve partij die betrouwbaar en klantvriendelijk is”, zegt Mos op de vraag naar de kracht van deze leverancier. “Naast proactief meedenken door onze gebruikers goed uit te vragen, is eerder genoemde klantvriendelijkheid voor ons belangrijk. Wij hadden voor Exite geen helpdesk en in het begin waren onze mensen dat niet gewend. Vanaf het moment dat Sigmax support ging doen hoorden we van onze mensen alleen maar positieve geluiden. Ze worden altijd correct te woord gestaan en netjes teruggebeld. Dat is voor een ICT-partij belangrijk, dat je niet alleen technisch de boel oplost, maar ook aandacht schenkt aan klantvriendelijkheid. Dat doet Exite heel goed. In mijn optiek is dat ook wat ze anders maakt dan andere aanbieders in de markt.”

 

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!