Klanten aan het woord

Onze Huisartsen

Als centraal gezicht en aanspreekpunt voor eerstelijns zorg is Onze Huisartsen een belangrijk orgaan in de regio Arnhem en omgeving. De faciliterende en ondersteunende organisatie wordt mogelijk gemaakt door meer dan 200 huisartsen die zich bij het collectief hebben aangesloten en tezamen een verzorgingsgebied met ongeveer een half miljoen inwoners kennen.

“De nieuwe omgeving moest vooral heel veilig zijn.”

Een mislukt traject met de beoogde ICT-leverancier bracht Onze Huisartsen terug naar de tekentafel. De eerdere Citrix-omgeving kampte met uitval, vertragingen en blokkades, waarop IT Manager Erik Wiersma een lijntje uitwierp naar Exite en daardoor in aanraking kwam met ONE Workspace. Deze oplossing past volgens Wiersma precies bij de eisen die aan de opvolger van het bestaande systemen werden gesteld. “De nieuwe omgeving moest heel veilig zijn; een logisch gevolg gezien de bijzonder gevoelige persoonsgegevens waarmee hier gewerkt wordt. Gebruiksvriendelijk en robuust waren aanvullende eisen. Op onze huisartsenposten leveren we ANW-zorg, dus ook in avonden, nachten en weekenden. We zijn een 24×7 organisatie; ICT waarop je altijd kunt rekenen is voor onze zorg van cruciaal belang. Exite heeft een presentatie van ONE Workspace gegeven aan de gebruikersgroep met vertegenwoordigers uit verschillende delen van de organisatie. Die waren unaniem positief over het concept en Exite. Tijdens een interactieve sessie is ONE Workspace live gedemonstreerd.”

Turbomigratie

De migratie naar Exite ONE Workspace duurde slechts twee maanden. “We hebben in die tijd ook alle hardware vervangen, zonder dat gebruikers hier iets van hebben gemerkt,” herinnert Wiersma zich. “Ik heb in de overgang nauw en prettig samengewerkt met technici van Exite zonder grote obstakels tegen te komen. We werken na enkele lokaal georganiseerde gebruikerstrainingen nu in een volledig met noodzakelijke certificering compliant cloud-omgeving, waarbij het qua gebruikservaring niet uitmaakt of je op het vaste of draadloze netwerk actief bent.”

“Ik heb prettig samengewerkt met Exite zonder grote obstakels tegen te komen.”

Gebruik van aansluitende tooling

Ruim een jaar later blikt de IT Manager tevreden op het Exite traject terug. “De omgeving draait stabiel zonder dat we grote storingen of incidenten hebben gehad. Medewerkers zijn gewend geraakt aan het werken met bestanden in de cloud en dat ze dankzij SharePoint-functionaliteit er samen aan kunnen werken en ze eenvoudig delen. Op advies van Exite zijn we gaandeweg naast Office 365 ook Teams en OneNote gaan gebruiken. Voor de meesten is het geheel een superomgeving, ze loven vooral het feit dat het niet uitmaakt waar je werkt. Ze nemen hun device overal mee naartoe.”

“Met ONE Workspace kunnen we altijd blijven draaien. Bij een gestolen laptop, hoeven we niet te vrezen voor dataverlies. Ik pak bij wijze van een reservelaptop uit de kast en een uur na het verlies kan de medewerker weer verder. Dankzij ONE Workspace kunnen we als organisatie altijd gas geven, dat vind ik belangrijk.”

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!