Klanten aan het woord

Scheer en Foppen Installatietechniek

Innoveren met nieuwe typen installaties. Mede dankzij de inzet van Exite ONE Workspace en ONE Cloud loopt Scheer en Foppen Installatietechniek (SFI) voorop in zijn specialismen.

“Ik zie Exite als een verlengstuk van onze eigen organisatie.”

In heel Nederland is Scheer en Foppen actief met projecten waarbij zijn klanten alle zorgen rond installatie uit handen worden genomen. Met name op vlak van stadsverwarming loopt het vanwege de klimaatagenda storm, weet Wietse van der Ploeg. Hij is Manager Financiën & Control bij SFI. Toen Scheer en Foppen in 2016 de ICT-functie opnieuw inrichtte, moest deze in dienst komen te staan van innovatie en daarmee helpen nieuwe specialismen te ontwikkelen of bestaande expertises uit te bouwen. In het aanjagen van innovatie komen Exite ONE Workspace en ONE Cloud goed van pas, zegt Van der Ploeg.

“In wat we doen is ICT inmiddels cruciaal. Installateurs waren tot voor kort sterk afhankelijk van papier, denk aan bouwtekeningen en werkbonnen. Nu is de strategie erop gericht volledig datagestuurd te gaan werken. Data-uitwisseling tussen onze engineers, calculatoren, projectleiders en monteurs is essentieel. Hier mogen geen verschillen in zitten en het helpt ons om richting onze klanten de beste service te kunnen leveren.”

 

“Het meedenken van Exite in onze ICT-behoeften stel ik zeer op prijs.”

ONE Workspace: passend bij elke rol

Na een analyse door Exite van de werkprocessen binnen de organisatie, koos Scheer en Foppen voor ONE Workspace. Een vooruitgang voor de medewerkers die overal willen werken, constateert Van der Ploeg: “Projectleiders, werkvoorbereiders en leidinggevende monteurs hebben toegang tot alle applicaties die zij nodig hebben. ONE Workspace betekent flexibiliteit in waar je werkt en centrale beschikbaarheid van al onze documenten.”

Complementair aan ONE Workspace is de Exite ONE Cloud. Met de inrichting hiervan hoeft Scheer en Foppen niet zelf een datacenter te onderhouden en wordt het risico op uitval dankzij schaalbaarheid en redundantie tot een minimum gereduceerd.

Een betrouwbare partner die meedenkt

Gevraagd naar de voornaamste meerwaarde van het partnership met Exite, roemt Van der Ploeg de betrouwbaarheid van Exite ICT als leverancier. “Het is voor ons cruciaal dat systemen te allen tijde werken, anders loopt de schade voor de business flink in de papieren. Het meedenken van Exite in onze ICT-behoeften stel ik zeer op prijs. Met hun kennis dragen ze aantoonbaar iets bij. Ik zie Exite als een verlengstuk van onze eigen organisatie.”

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!