“Verhuisbericht”

Oxilion en Advice nemen de Exite dienstverlening Web & Software over.

Bij Exite zitten we niet stil en zijn we continu bezig met het verbeteren en stroomlijnen van onze dienstverlening om met de slimme inzet van ICT een positieve impact te kunnen maken. De meest recente ontwikkelingen betreffen onze solutions binnen Web & Software.

Begin dit jaar hebben we aangekondigd dat alle activiteiten (Managed Services en Web & Software) van Direct ICT worden voortgezet door Exite. Online marketing en de ontwikkeling van websites, inclusief de daarbij behorende web- en domeinhostingdiensten, behoren in onze visie niet tot de core business van een ICT-dienstverlener.

Om de beoogde kwaliteitseisen die Exite stelt aan de dienstverlening én de ontwikkeling van Web & Software te kunnen continueren, hebben we besloten om deze activiteiten per 1 oktober 2022 onder te brengen bij specialisten met focus.

Wij introduceren jou Oxilion & Advice

Oxilion, deelneming binnen onze Interstellar collectie, is een ervaren hosting partner die alle hostingdiensten van Exite overneemt. Werkzaamheden op gebied van online marketing en website ontwikkeling worden overgenomen door Advice, creatief on- en offline marketingbureau. Beide specialistische organisaties bieden jou als klant de service en continue ontwikkeling die je mag verwachten.

Via onderstaande FAQ vind je meer informatie en stellen we Oxilion en Advice graag aan je voor.

Heb je vragen over de overstap naar Oxilion en Advice of de informatie uit deze mail? Stel ze gerust. Neem contact met ons op via stephan@advice.nl

Algemene informatie

Wat gaat de impact op korte termijn voor mij zijn?
Op 1 oktober 2022 zullen de Web & Software diensten worden ondergebracht bij Oxilion en Advice. Beide organisaties die jou als klant de service bieden zoals je gewend en de impact hiervan zo klein mogelijk proberen te houden. Zowel Oxilion als Advice zullen zich binnenkort aan je gaan voorstellen, heb je nu al vragen en benieuwd wat dit voor jou gaat betekenen? Stephan Kaspers zal als oud-Direct ICT’er zelf ook de overstap naar Advice maken en is daarom nauw betrokken bij de overname en migratie van de diensten naar Oxilion en Advice. Je kunt hem contacteren via stephan@advice.nl.
Ik neem zowel hosting- als webdiensten af, wat nu?
Er zijn meerdere scenario’s mogelijk:
1. Je neemt enkel hostingdiensten af en krijgt Oxilion als nieuwe leverancier.
2. Naast hostingdiensten heb je de online marketing of website werkzaamheden bij Web & Software belegt en introduceren wij je zowel Oxilion als Advice.
3. Je neemt geen hostingdiensten bij Web & Software af, maar wel online marketing en/of website diensten en krijgt daarom alleen Advice als nieuwe leverancier.
Waar kan ik terecht met vragen?
Wij begrijpen dat dit nieuws vragen doet oproepen. Stephan Kaspers zal als oud-Direct ICT’er zelf ook de overstap naar Advice maken en is daarom nauw betrokken bij de overname en migratie van de diensten naar Oxilion en Advice. Je kunt hem contacteren via stephan@advice.nl.
Wie wordt mijn contactpersoon?
Stephan Kaspers van het Web & Software team “verhuist” mee naar Advice en zal de overname actief begeleiden. Heb je een vraag over de overname dan kan je hem contacteren via stephan@advice.nl.
Wat gebeurt er met de huidige Web & Software samenstelling?
De huidige samenstelling binnen het Web & Software team zal komen te vervallen. Elsemiek Poel en Rick Bonkestoter hebben een nieuwe uitdaging gevonden binnen een andere web en/of software leverancier. Stephan Kaspers zal de overstap maken naar Advice, en hierbij het eerste aanspreekpunt gaan worden.
Waar kan ik terecht met ICT gerelateerde vraagstukken?
Heb je ICT gerelateerde vraagstukken? Dan veranderd er niks, deze vragen kan je nog steeds stellen aan het supportteam van Exite.

Over Oxilion

Wie is Oxilion?
Oxilion is een hostingbedrijf uit Enschede dat sinds 2000 actief is en bedient inmiddels ruim 6.000 klanten. Oxilion is een zusterorganisatie van cloudexpert Fundaments en is daarmee net als Exite ICT onderdeel van Interstellar. Het portfolio bestaat uit dienstverlening rond domeinnamen, SSL-certificaten en Microsoft 365 en hosting in de vorm van shared hosting en VPS.

Oxilion verzorgt ook de hosting van Exite ICT. Mede door deze goede ervaringen, zijn wij ervan overtuigd dat Oxilion de juiste organisatie is om de hosting- en supportdiensten die wij aan klanten bieden over te nemen.

Jouw Oxilion
Binnenkort krijg je toegang tot het klantportaal ‘Mijn Oxilion’. Binnen dit portaal beheer je alle afgenomen diensten, je contactgegevens, inlogaccounts met eventueel verschillende rollen & rechten, facturatiegegevens en facturen. Zodra de import van alle klantdata afgerond is, ontvang je hiervoor jouw persoonlijke inloggegevens.

Met ingang van 1 oktober 2022 neemt Oxilion ook de facturatie over. Vanaf deze datum zullen facturen er dus anders uitzien. Oxilion factureert één keer per maand, aan het begin van elke maand. Standaard wordt een betalingstermijn van 14 dagen gehanteerd, waarbij het mogelijk is via bankoverschrijving, iDeal of automatisch incasso te betalen.

Wat gebeurt er met mijn huidige hostingpakket?
Neem je op dit moment een hostingpakket af bij de afdeling Web & Software? Dan wordt dit pakket automatisch gemigreerd naar Oxilion, hiervoor hoef je niks te doen. Als je hostingpakket is gemigreerd naar één van de Oxilion hostingservers ontvang je automatisch bericht van.
Wat gebeurt er met mijn domeinnaam
Heb je op dit moment één of meerdere domeinnamen ondergebracht bij Web & Software? Deze worden automatisch gemigreerd naar Oxilion, hiervoor hoef je niks te doen. Deze domeinnamen verschijnen automatisch in het Oxilion klantenportaal “Mijn Oxilion”.

Over Advice

Wie is Advice?
Advice is een creatief bureau, gespecialiseerd in online en offline marketing.

Door waarde toe te voegen aan organisaties en merken zorgen zij ervoor dat opdrachtgevers hun ambities op het gebied van marketingcommunicatie waarmaken en doelstellingen behalen. Dit doet Advice door samen aan de slag te gaan met effectieve, op maat gemaakte marketingoplossingen.

Door de overname kan Advice de klanten naast webdevelopment en online marketing ook van dienst zijn op het gebied van strategie en concept & creatie! De komende periode zal Advice gebruiken om met alle klanten kennis te maken.

Wat gaat er veranderen voor mijn website?
Er gaat niks veranderen voor je website, de dienstverlening zoals je van ons gewent bent houden we ook nu hoog in het vaandel. Heb je een WordPress inlogaccount waarmee je aanpassingen verricht op je website? Ook deze blijft gelijk.
Ik wil wat laten aanpassen op mijn website?
Wil je een aanpassing binnen je website of heb je een vraag over het gebruik van je website? Stephan Kaspers van het Web & Software team “verhuist” mee naar Advice, je kan hem contacteren via stephan@advice.nl.
Wat gebeurt er met mijn huidige WordPress onderhoudscontract?
Je huidige WordPress onderhoudsabonnement zal één op één worden overgenomen door Advice. Het Advice web-team zal hierbij de WordPress Core en de plugin updates gaan uitvoeren. Stephan Kaspers zal de overstap maken naar Advice, en hierbij het eerste aanspreekpunt gaan worden.
Wat gebeurt er met mijn huidige online marketing contract?
Je huidige online marketing abonnement zal één op één worden overgenomen door Advice. Het Advice marketing-team gaat hierbij de marketing activiteiten verder ondersteunen en uitbouwen. Stephan Kaspers zal de overstap maken naar Advice, en hierbij het eerste aanspreekpunt gaan worden.
Stephan Kaspers

Stephan Kaspers

Web Developer

Stel je vraag

De komende weken gaan wij achter de schermen de overstap naar Oxilion en Advice zo goed mogelijk voorbereiden, zodat de impact voor jouw als klant zo beperkt mogelijk blijft. Wij begrijpen dat je vragen zult hebben, neem in dat geval gerust contact met mij op via  stephan@advice.nl.

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!