Adoptie: het effectief beheren van procesverandering naar digitale transformatie om bedrijfsgroei te realiseren

Digitaal veranderproces

Het doorbreken van oude gewoontes en een nieuwe werkmethode implementeren blijft een uitdagend proces, dit kan weerstand oproepen. Het effectief beheren van dit proces vraagt om een gerichte veranderstrategie genaamd adoptie. 

Essentieel voor deze verandering is het omarmen van de nieuw werkwijze. Met de juiste training en hulpmiddelen vanuit adoptie begeleiden wij alle eindgebruikers binnen de organisatieverandering.

 

 

“Effectief beheren van procesverandering om bedrijfsgroei te realiseren”

 

Waarom digitaal veranderen?

Uit onderzoek van Prosci is gebleken dat het succes van organisatieverandering voor 70% afhankelijk is van adoptie en het gebruik onder medewerkers. Begrip, acceptatie & effectieve implementatie vormen de sleutel tot een wendbare organisatie. Binnen de adoptiestrategie bestaat er een technische en menselijke zijde. Op technisch vlak gaat het om een nieuwe werkplek of implementatie van bijvoorbeeld Microsoft 365. De menselijke kant behandeld vooral de vragen; waarom, what’s in it for me of hoe ontwikkel ik de benodigde skills? Onze adoptie consultants begeleiden jou tijdens dit veranderproces naar de nieuwe manier van werken.

Het nieuwe werken

 

Om de soepele en effectieve transformatie te behalen is individuele verandering nodig. Cruciaal daarin is de succesdefinitie van het project. Met de inzet van het ADKAR-model begeleiden wij alle eindgebruikers door deze organisatieverandering. Binnen het adoptieproces behandelen onze consultants hoe er getraind wordt, welke middelen je aangereikt krijgt en nemen zij barrières weg gericht op het adopteren, leren en ervaren van de nieuwe werkplek.

Adoptie proces digitale transformatie

 

Met begeleiding bij elke stap van het adoptieproces blijf je geleidelijk en gestructureerd groeien. Investeer in nieuwe tools, training & ontwikkeling voor een effectieve implementatie van de nieuwe manier van werken. Krijg ondersteuning bij onder andere:

Pijl Exite rechts lichtblauw Bewustwording & urgentie

Pijl Exite rechts lichtblauw Visie & doelstellingen

Pijl Exite rechts lichtblauwPlanning & strategie

Pijl Exite rechts lichtblauw Communicatie & betrokkenheid

Pijl Exite rechts lichtblauw Implementatie & uitvoering

Pijl Exite rechts lichtblauw Monitoren & feedback

Pijl Exite rechts lichtblauw Evalueren & bijsturen

Vergemakkelijk de transitie en laat alle medewerkers soepel door het veranderproces navigeren. Met een doordachte veranderstrategie wordt de kans op bedrijfsgroei namelijk gestimuleerd en de weerstand geminimaliseerd. Verbeter de kwaliteit van dienstverlening met digitale bedrijfsprocessen.

and Working
Een IT omgeving waar verandering de enige constante is
Adoptie consultant
Marco Kooiker
Adoptie consultant

Digitale transformatie

Adoptie draagt direct bij aan snellere toegang tot de benodigde informatie en bevordert daarmee het principe van zelfredzaamheid. Dat maakt medewerkers minder afhankelijk van IT-ondersteuning.

Profiteren van de nieuwste technologie, betekent niet alleen een IT infrastructuur die kostenverlagend is. Het biedt werknemers gewoon veel meer flexibiliteit voor een betere werk-privébalans, oftewel werkgeluk.

Optimaal presteren  slimmer werken succesvol transformeren

met onze diensten en oplossingen.

Consultancy

Strategische doelstellingen doorvertalen naar een ICT-businessplan met impact.

Support

Efficiënt ICT-beheer en support, op de manier zoals jij het wenst.

Digital

Het digitaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen om schaalbaarheid en efficiency te verhogen.

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!