Modern Workspace: een complete digitale werkplek vanuit de cloud, voorzien van beveiligde toegang?

Modern Workspace

De architectuur van onze Modern Workspace is ingericht op ‘Sustainable ICT’ – een slim beheersbare ICT-omgeving vanuit de cloud waar alle bedrijfsprocessen geïntegreerd, beveiligd en verbonden zijn. Door te mirgreren naar de digitale omgeving kan elke eindgebruiker altijd, overal, veilig en makkelijk werken vanuit één centraal platform.

Modern Workspace vereenvoudigt de ICT-infrastructuur, biedt digitale weerbaarheid en zorgt voor continuïteit van het bedrijfsproces. Bereid de organisatie voor op digitale uitdagingen en ontdek hoe de digitale werkplek bijdraagt aan zakelijk succes.

Een digitale werkplek vormt het fundament van iedere organisatie. Modernisering van de ICT-omgeving betekent toekomstbestendig en slimmer werken binnen één centraal platform met meer flexibiliteit & schaalbaarheid.

‘Process-improvement-as-a-service’

Met Modern Workspace bieden wij vanuit onze business-wise, people-driven aanpak altijd een passende technische oplossing. Vereenvoudiging van het ICT-beheer levert meer gemak op, drukt de overheadkosten en maakt het makkelijk om werkplekken op- en af te schalen.

Onze specialisten faciliteren bij de stabiliteit & performance, zodat de Modern Workspace altijd afgestemd is op de business. Hoe wij dat doen? Bekijk onderstaande toepassingen om het volledige potentieel van ICT te benutten.

Eén centraal platform

Workspace 365

Workspace 365 geeft je vanaf elk (un)managed device toegang tot een slimme ICT-werkplek met alle benodigde informatie, applicaties & tooling voor dagelijkse taken.

De Workspace 365 maakt gebruik van Microsoft Cloud technologie om gebruikersgemak en security te leveren, zodat je, wanneer je gebruikmaakt van een managed omgeving, via single sign-on jouw apps direct en veilig toegankelijk hebt. Zo reguleert Microsoft Endpoint Manager de policies en beleidsregels op gebruiker- en deviceniveau. Op deze manier kan Workspace 365 zowel met een bestaand (legacy) applicatielandschap als moderne SaaS-applicaties werken en is de Workspace volledig naar wens in te richten op de rol van de gebruiker.

Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop (AVD) combineert het gemak van virtuele desktopinfrastructuur, Remote Desktop Services (RDS) & applicatievirtualisatie in een technisch hoogstaande cloudoplossing. Met AVD ontvangt iedere medewerker een compleet virtueel bureaublad. Van daaruit worden applicatiebundels of losse applicaties als Remote App gestreamed vanuit de cloud op een device naar keuze en wordt een naadloze integratie met Microsoft 365 software en Teams mogelijk.

In vergelijking met Citrix of Microsoft RDS biedt Azure Virtual Desktop zowel platform- als infrastructuurservices (PaaS & IaaS) vanuit de cloud, wat het een eenvoudig te beheren platform maakt. Ook zit aan AVD geen ingewikkelde licentie-structuur verbonden. Zo zijn de meeste Microsoft 365 & Windows licenties geschikt om van deze Modern Workspace oplossing gebruik te maken.

Onze Aanpak

Security

Om jouw Modern Workspace te beschermen tegen cybercriminaliteit wordt een maatwerk plan opgesteld. Op strategisch niveau hanteren wij 4 disciplines om jouw Modern Workspace altijd veilig te houden:

Door bovenstaande disciplines uit te voeren ontstaat er een complete Security Roadmap afgestemd op jouw organisatie.

 

Security Roadmap

Bij de uitvoering van de Security Roadmap vindt de installatie en adoptie van cloudservice Microsoft 365 plaats. Dit versterkt de interne productiviteit, samenwerking & communicatie. Enkele voordelen zijn:

  • Vervangen van verouderde on-premise systemen naar de cloud
  • Back-up services voor monitoring opslag met garantie op herstel bij verlies van data
  • Gestroomlijnde Agile workflows
  • Microsoft Teams binnen één geïntegreerde omgeving

De digitale werkplekken worden vervolgens via Azure Active Directory per medewerker ingericht op basis van de rol binnen de organisatie.

Adoptie

Voor een succesvolle migratie en digitalisering van huidige werkprocessen nemen wij jouw medewerkers mee in het veranderproces naar de meest complete digitale werkplek.

Ons adoptieplan borgt dat collega’s goed worden geïnformeerd over de verandering, de voordelen die de Modern Workspace oplevert en de benodigde acties die het tot een succes maken. Exite biedt hen de handvatten om met nieuwe functionaliteiten samenwerking en productiviteit te verbeteren.

and Working
Toekomstbestendig en slimmer werken binnen één centraal platform? Modern Workspace!

 

Stefan Nordkamp

Stefan Nordkamp

Business Architect
& Presales Consultant
Met een Modern Workspace in de cloud is jouw organisatie klaar voor de toekomst!
De digitale werkplek vormt het fundament van iedere organisatie. Modernisering van de ICT-omgeving betekent toekomstbestendig en slimmer werken binnen één centraal platform. Onze specialisten faciliteren de stabiliteit, performance & continuïteit van de Modern Workspace, zodat deze altijd perfect afgestemd is op jouw business.

Optimaal presteren  slimmer werken succesvol transformeren

met onze diensten en oplossingen.

Consultancy

Strategische doelstellingen doorvertalen naar een ICT-businessplan met impact.

Support

Efficiënt ICT-beheer en support, op de manier zoals jij het wenst.

Digital

Het digitaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen om schaalbaarheid en efficiency te verhogen.

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!