MVO & Sponsoring

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en onze sponsorships

Sinds 1998 zijn we actief met uiteenlopende initiatieven in de regio en bij zaken die spelen in onze sociale omgeving, wij vinden dat we als organisatie en werkgever een belangrijke rol te vertolken hebben. Sinds 1998 zijn we actief met uiteenlopende initiatieven in maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Daarbij ligt de speciale focus bij het helpen van zwakkeren in de samenleving en positieve ontwikkeling via sport en vitaliteit.

Corporate Social Responsibility

Vanuit de maatschappelijke positie van Exite vinden we het belangrijk om zowel binnen als buiten de grenzen van de regio actief te zijn op het sociale domein. Met de nadruk op MVO.

We ondersteunen lokale (studie- en sport) verenigingen (o.a. Studentenvereniging Syntaxis, de Twentsche Voetbalschool en de Roparun), grootschalige non-profit events (o.a. FBK Games en Enschede Marathon), maar ook grensoverschrijdende activiteiten zoals bijv. het plaatsen van waterpompen in Cambodja namens Stichting Twentse Waterpompen Twente, om infrastructuur te kunnen aanbieden voor vers drinkwater.

 

Groen Area 501

Om lekker te kunnen wonen en werken is een groene leef- en werkomgeving en het bewust omgaan met onze carbon footprint cruciaal. Het creëren van een energie neutrale samenleving begint bij jezelf en daarin willen we graag het goede voorbeeld geven. We planten daarom bomen op het Kennispark, verduurzamen onze thuisbasis Area 501 en denken na over mobiliteitsvoorzieningen die een bijdrage leveren aan een groener klimaat. Voorbeeldje daarin: we stimuleren het gebruik van elektrische vervoersmiddelen onder de Exite’ers. Ook hebben we in 2021 voor een aanzienlijk vermogen aan zonnepanelen geplaatst om ons kantoor te laten voorzien van een A-label.

 

Social Return on Investment (SROI)

Exite neemt noaberschap serieus en juicht lokale initiatieven op het gebied van SROI toe. Exite is voornemens om gelden beschikbaar te stellen aan initiatieven die ons aan het hart gaan.

Zo steunen wij bijvoorbeeld het Vakantiefonds Twente. Voor kinderen is er niets leukers dan op vakantie gaan. Even een paar leuke ontspannende dagen en nieuwe vriendjes maken. Toch zijn er veel kinderen die er niet zomaar even tussenuit kunnen. Bijvoorbeeld omdat er thuis geen geld voor is, of omdat ze een stoornis of achterstand hebben waardoor extra begeleiding nodig is. Het Vakantiefonds Twente helpt deze kinderen zodat ze er niet alleen voor staan en ze zich een beetje speciaal voelen. In samenwerking met verschillende partners organiseert het Vakantiefonds Twente speciale vakantie activiteiten waarbij kinderen kunnen genieten van sport en spel en educatie. Tijdens deze vakantie activiteiten kunnen de deelnemertjes kennismaken met diverse sporten zoals tennis, judo, boksen en atletiek.

Ook dragen wij de Stichting Twente tegen Kanker een warm hart toe. Deze verschrikkelijke ziekte treft immers allen van ons in directe en indirecte mate. De gelden komen ten goede van kankerpatiënten in Twente. Stichting Twente tegen kanker geeft zowel individuele of collectieve financiële steun op maat om de kwaliteit van leven te verhogen. Op individueel niveau is het voor kankerpatiënten die door de ziekte financieel zwaar zijn getroffen, waarbij vooral wordt ondersteund op zaken waarin de verzekeraars en overheid niets vergoeden. Collectieve steun is voor kanker/oncologie gerelateerde projecten zoals bijvoorbeeld voorzieningen in Twentse ziekenhuizen waardoor de behandeling van een kankerpatiënt veraangenaamd wordt.

Meer MVO nieuws? Zie onze nieuwsberichten:

Exite Wooldrik Open

Exite ICT en TV Het Wooldrik slaan de handen ineen tijdens de Exite Wooldrik Open; het grootste tennistoernooi van de regio.

Sponsorship Syntaxis brengt Exite dichtbij doelgroep

Exite verbindt zich met ingang van het nieuwe collegejaar als sponsor aan de in 1981 opgerichte studievereniging Syntaxis. Syntaxis is dé ontmoetingsclub voor HBO ICT-talenten die studeren aan de Hogeschool Saxion in Enschede.

Even een dagje ertussenuit!

Exite heeft een bedrag gedoneerd aan Stichting Kinderlach Twente. Dankzij deze bijdrage krijgen tientallen cliënten van de voedselbank een all-inclusive toegangskaart voor Attractiepark de Waarbeek.

Exite spant zich in voor schoon drinkwater

Met een waterpomp in Cambodja dragen we bij aan een betere gezondheid van de lokale inwoners. Schoon drinkwater vermindert ziektes en kindersterfte.

Exite ICT sponsort Twentsche Voetbalschool

Met het afsluiten van een tweejarig partnership met de Twentsche Voetbalschool investeert Exite ICT in het opleiden van jonge voetballers in de regio Twente. Met het logo van Exite op het tenue, worden vanuit Enschede bij de school de nieuwe Brama’s, Boschkers en Promessi’s opgeleid.

Exite ICT sponsort Roparun estafetteloop

Binnenkort lopen deelnemers aan de Roparun vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Het doel is een groot geldbedrag in te zamelen voor palliatieve zorg aan mensen met kanker.

Robbie Mulders

Chief Exite Officer

Samenwerken aan ontwikkeling?

Exite staat open voor andere ideeën, zienswijzen en initiatieven binnen MVO, waarmee we gezamenlijk impact kunnen maken in Twente en daarbuiten. Werk je aan een non-profit of initiatief dat je graag door Exite ondersteund wenst te zien, dan hoor ik graag van je!

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!