Bouw beter vanuit een solide digitaal fundament

Jouw business altijd Under Construction – Bouw ICT

De bouw- en hightechsector in Nederland is aan veranderingen onderhevig en ontwikkelt zich snel. Wet- en regelgeving, innovaties en internationale trends maken dat het nodig is om je als specialist te blijven ontwikkelen. Naast uitdagingen als duurzaamheid – denk aan energieneutraal en circulair ontwikkelen – en de stikstofproblematiek, brengt dit ook kansen met zich mee. Samen met jou bouwen wij graag aan een strategie op het gebied van digitalisering en automatisering, zodat jouw onderneming future-proof is en de komende jaren niet door start-ups en concurrenten ingehaald wordt.

Mens Techniek Exite

Business draait om mensen! Wij vinden dat techniek in dienst moet staan van de gebruiker. Voor de bouw & hi-tech weten wij wat voor jouw mensen belangrijk is. Met onze oplossingen:

 

  • Kun je altijd overal werken
  • Heb je altijd toegang tot alle systemen en relevante bestanden
  • Worden gegevens veilig en vertrouwelijk opgeslagen
  • Beschik je over security van top-niveau

Deze organisaties werken al met de slimme oplossingen van Exite

Onze klanten in de bouw & high-tech, altijd and running: Dat is ICT met impact!

Bouwen aan een future-proof fundament?

Net als bij de bouw van een woning, geldt ook in de ICT dat een goed fundament onmisbaar is. Een future-proof IT-infrastructuur, dat flexibel meebeweegt met de technologische ontwikkelingen, groei en behoeften van een organisatie, is van belang voor toekomstige schaalbaarheid. We willen immers overal ongestoord kunnen werken met systemen & applicaties via een betrouwbaar en beveiligd draadloos netwerk. Dit fundament en alle bouwstenen vormen samen de infrastructuur van jouw organisatie binnen de Bouw & high-tech wereld.

 

Bouw aan een digitale toekomst

Uitdagingen zijn om te vormen in kansen. Wil jij jouw organisatie toekomstbestendig maken, dan kunnen innovaties en technologie daarbij helpen. Standaardisatie en digitalisering maken het mogelijk om vanuit een solide basis verder te bouwen.

Omhels technologie om toekomstgericht te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan het Internet of Things, waarbij je jouw netwerk buiten de kantoorgrenzen en die van de bouw- of fabrieksplaats uitbreidt. Koppel assets – de things/activa – middels een sensor of camera met het netwerk of internet en verkrijg waardevolle inzichten waarmee activa efficiënter gebruikt kunnen worden en bedrijfsprocessen worden gestroomlijnd en geoptimaliseerd.

Naast mogelijkheden om on-site een digitaliseringsslag te maken, dragen applicaties en gestroomlijnde processen ook bij aan een efficiënte digitale interne organisatie. Verkrijg eenvoudige en visuele inzichten in lopende projecten met Power BI dashboards, werk met leveranciers en/of klanten samen in een portaal en houd communicatiestromen, documentatie en aanvragen op één centrale plek.

“Wij willen volledig datagestuurd gaan werken.”

Wietse van der Ploeg

Manager Financiën & Control, Scheer & Foppen Installatietechniek BV

Cybersecure werken in de bouw & high-tech betekent:

N

Beschermen van gevoelige informatie

N

Bewustzijn rond security risico’s

N

Veilig werken met ICT: on-site en op kantoor

N

Veilige communicatie & uitwisseling van informatie tussen collega’s & externen

Digitale veiligheid Bouw & High-tech?

Een veilige digitale omgeving is ook in de Bouw & High-tech sector van essentieel belang. Binnen de branche wordt vaak met uiteenlopende digitale apparatuur gewerkt. Deze apparatuur is vaak afkomstig van verschillende fabrikanten en werkt vaak met verouderde en/of op maat gemaakte software. Val je als organisatie ten prooi aan een cyberaanval, dan zijn de gevolgen vaak groot en bestaat er risico dat machines en apparaten stil komen te liggen, projecten stilvallen, bouwtekeningen gehackt en gestolen worden. Druk je dat in euro’s uit, dan kunnen de gevolgen rampzalig zijn.

Daarom is het van belang dat personeel zich bewust is van de risico’s. Naast uiteenlopende oplossingen voor informatiebeveiliging, biedt Exite jouw organisatie daarom ook trainingen aan in het verhogen van de bewustwording.

Met een doordachte strategie in het beperken van securityrisico’s kan jouw onderneming zich wapenen tegen reële gevaren van hacks.

 

Meer weten over Bouw & High-tech en ICT? Lees onze blogs:

In de bouw hoort cybersecurity geen klein bier te zijn

Bedrijven in de bouwsector zullen zichzelf niet zo snel als aantrekkelijke prooi voor cybercriminelen zien, maar zijn dit wel degelijk.

Bouw verder vanuit een solide basis

De toekomst van de bouw is onlosmakelijk verbonden met ICT. Tijd om het te hebben over het benodigde fundament!

Jordy Striezenau

Business Developer

Meer informatie of direct een afspraak plannen?

Zit je met een vraagstuk binnen de Bouw & high-tech, heb je advies nodig of wil je even sparren? Wij vertellen graag wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen. Laat je gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact op.

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!