Klanten aan het woord

Maars Living Walls

Wie op zoek is naar een wand voor een kantoor, winkel of ander zakelijke bestemming, komt al snel uit bij Maars Living Walls. Exite levert bij wereldwijde marktleider in flexibele wandoplossingen uit Harderwijk de complete IT-infrastructuur en voert supporttaken uit.

“Exite maakt dat Maars Living Walls IT op een functionele manier kan benaderen.”

Met een nieuwe infrastructuur van Exite is Maars Living Walls klaar voor groei en kan de focus van de IT-afdeling verschuiven naar meer innovatieve vraagstukken. IT-manager Sepp Voois is bijzonder te spreken over de samenwerking tussen Exite en Maars.

“We kampten enkele jaren terug met een sterk verouderde IT-omgeving”, herinnert Voois zich over de periode waarop hij bij Maars binnenkwam. Zijn taak: het IT-landschap vernieuwen met een partner in plaats van een leverancier. “Ze moesten voor ons in staat zijn om een flink deel van de technische last over te nemen”, zegt hij. “Mijn rol verschuift immers van een technisch manager naar een business ontwikkelaar.”

In de zoektocht moest de beoogde IT-partner een toekomstbestendige infrastructuur realiseren die een thuis biedt aan een grote hoeveelheid bedrijfsapplicaties. “We hebben verschillende partijen uitgenodigd voor oriënterende gesprekken”, zegt Voois. Na meerdere beraadslagingen tussen de IT-afdeling en directie, viel de keuze op Exite. “Hun heldere stappenplan liet zien hoe wij onze IT naar een hoger niveau konden tillen.”

“Wat ons aansprak was dat Exite heel erg meedenkend optrad. We kwamen al pratend op nieuwe ideeën. De IT-manager noemt het voorbeeld van netwerkinfrastructuur.”

 

Op meerdere vlakken viel het voorstel van Exite bij Maars in de smaak. “Vooral op gebied van back-up, remote desktop, productiviteitssoftware en interne vernieuwingen aan servers en bekabeling introduceerde Exite een aansprekend voorstel”, zegt Voois. “Wat ons aansprak was dat Exite heel erg meedenkend optrad. We kwamen al pratend op nieuwe ideeën. De IT-manager noemt het voorbeeld van netwerkinfrastructuur: “We dachten zelf aan een kostbare invulling van een bekende partij, maar daar heeft Exite een aantrekkelijker alternatief tegenover gezet met een leverancier met een veel betere prijs/kwaliteit verhouding. Ook hebben ze slim de capaciteit verhoogd door aan glasvezelkabels meerdere aansluitingen te maken.”

In de aanpak van Exite merkt Voois op dat de factor mens zwaar telt. “Het menselijke gevoel bij het projectteam was heel goed”, zegt hij. “Het spreekt ons aan dat niet de techniek centraal staat, maar het vertrekpunt van de klant en de eindgebruiker.” Voois wijst op zaken als automatisering van inrichting van servers en verkorting van wachttijden bij gebruik van CAD-software die door goed uitvragen vanuit Exite gerealiseerd konden worden. Een prettig gevolg: veel minder tickets.

Partnership laat IT-afdeling Maars vernieuwend werken

Voois is blij met de gecreëerde situatie. “Ik kan mij nu in mijn rol als IT-manager bezighouden met de werkelijke behoeften van de business in plaats van brandjes blussen. Het partnership met Exite heeft die verschuiving plaats laten vinden.” Voortaan hoeven hij en zijn collega IT’ers niet meer zelf de techniek en de details in te duiken. “We blijven kritisch en vragen stellen, maar hebben nu een partner die ons serieus neemt en waarmee we samen kunnen sparren over een oplossing. Het is prettig om in dat proces soms positief verrast te worden.”

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!