Exciiiting partner aan het woord:
Scheer & Foppen Installatietechniek

Innoveren met nieuwe typen installaties. Mede dankzij de inzet van Exite Workspace en Cloud loopt Scheer en Foppen Installatietechniek (SFI) voorop in zijn specialismen.

Wietse van der Ploeg_Scheer en Foppen Installatietechniek

Aan het woord:

Wietse van der Ploeg

Manager Financiën & Control

“Ik zie Exite als een verlengstuk van onze eigen organisatie.”

‘Voor ons is data-uitwisseling essentieel’

In heel Nederland is Scheer en Foppen actief met projecten waarbij zijn klanten alle zorgen rond installatie uit handen worden genomen. Met name op vlak van stadsverwarming loopt het vanwege de klimaatagenda storm, weet Wietse van der Ploeg. Hij is Manager Financiën & Control bij SFI. Toen Scheer en Foppen in 2016 de ICT-functie opnieuw inrichtte, moest deze in dienst komen te staan van innovatie en daarmee helpen nieuwe specialismen te ontwikkelen of bestaande expertises uit te bouwen. In het aanjagen van innovatie komen Exite Workspace en Cloud goed van pas, zegt Van der Ploeg.

“In wat we doen is ICT inmiddels cruciaal. Installateurs waren tot voor kort sterk afhankelijk van papier, denk aan bouwtekeningen en werkbonnen. Nu is de strategie erop gericht volledig datagestuurd te gaan werken. Data-uitwisseling tussen onze engineers, calculatoren, projectleiders en monteurs is essentieel. Hier mogen geen verschillen in zitten en het helpt ons om richting onze klanten de beste service te kunnen leveren.”

“Het meedenken van Exite in onze ICT-behoeften stel ik zeer op prijs.”

Na een analyse door Exite van de werkprocessen binnen de organisatie, koos Scheer en Foppen voor Workspace. Een vooruitgang voor de medewerkers die overal willen werken, constateert Van der Ploeg: “Projectleiders, werkvoorbereiders en leidinggevende monteurs hebben toegang tot alle applicaties die zij nodig hebben. Workspace betekent flexibiliteit in waar je werkt en centrale beschikbaarheid van al onze documenten.”

Complementair aan Workspace 365 is de Exite Cloud. Met de inrichting hiervan hoeft Scheer en Foppen niet zelf een datacenter te onderhouden en wordt het risico op uitval dankzij schaalbaarheid en redundantie tot een minimum gereduceerd.

Kristel Postel

Business Developer

Benieuwd naar een succesverhaal dat specifiek aansluit op jouw business?

Heb je een vraag over onze klantreferenties? Of vind je net niet dat ene klantenverhaal voor jouw branche waar je naar op zoek bent? Niet getreurd, we kunnen je vast en zeker in deze informatiebehoefte voorzien! Neem gewoon even contact met ons op.

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!