Klanten aan het woord

Bordan

Vanuit een krachtige visie rond data en uitgebalanceerde expertises die verder gaan dan alleen accounting, vond Bordan zichzelf opnieuw uit. Met twee vestigingen in Rijssen en Almelo en 45 medewerkers kent het bedrijf nu verschillende specialisaties. ICT speelt een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van het huidige Bordan.

“Het handwerk in accountancy verdwijnt. Exite helpt ons in het automatiseren, koppelen en integreren.”

“In 2011 hebben we de eerste gesprekken met Exite gevoerd”, zegt Geert van den Berg, partner/accountant bij Bordan. “Onze toenmalige ICT-partner kon niet langer behappen waar wij om vroegen; paste niet meer bij de grootte van onze onderneming, de veranderende rol van ICT en wist niet om te gaan met technische veranderingen als cloud.” In enkele jaren tijd is de business van Bordan sterk veranderd onder invloed van digitalisering, vertelt Van den Berg. “Vroeger kwamen dozen bankafschriften van klanten binnen. Nu gebeurt dit digitaal omdat het gekoppeld is in de software. Op basis van crediteuren en facturen worden automatisch boekingsvoorstellen gedaan. Het handwerk in accountancy verdwijnt. Exite helpt ons in het automatiseren, koppelen en integreren.”

“De meest voorkomende pijnpunten en noodzakelijke veranderingen bij ondernemers concentreren zich rond groei en kosten”, zegt Van den Berg. “Digitalisering is daarin vaak de oplossing. Wij zijn onder andere in staat om door middel van automatisering data automatisch in een pakket te laten vloeien, wat nieuwe inzichten oplevert en kosten reduceert omdat gegevens dan nog maar één keer worden ingevoerd.” Bordan wordt met veel datavraagstukken geconfronteerd: “Hoe maken we koppelingen, laten we data aansluiten bij de materie die we behandelen en ook ‘welke software hebben we nodig voor de volgende stap?’. Dit zijn vragen die bij onze klanten spelen maar ook bij onszelf. Daar helpt Exite ons ook bij.”

“Openklappen en direct aan de slag, dat is een eis.”

Hoe wordt software passend?

In samenspraak met Exite bepaalt Bordan welke software wordt gebruikt. Gesprekken hierover gaan verder dan puur de ingebruikname. “Het gaat veel meer om hoe wij of onze klanten het op de juiste manier gebruiken, want anders loop je onherroepelijk tegen problemen en uitdagingen aan. Daarin zijn de Inspiratiesessies en Workshops die Exite kan bieden heel behulpzaam”, geeft Van den Berg aan.

Onlangs koos Bordan voor ONE Network. “Connectiviteit is voor ons enorm belangrijk”, weet Van den Berg. “Enkele jaren terug zijn we overgestapt op ‘thin clients’ en dat wordt nu doorgetrokken naar mobiele werkstations:geen laptops maar Chromebooks, Surfaces en iPads. We willen niet dat medewerkers een kastje of softwarepakket moeten opstarten om aan het werk te kunnen. Openklappen en direct aan de slag, dat is een eis. Ook als we steeds meer en steeds dataintensievere applicaties gaan gebruiken. Exite doet voorstellen voor verbetering, houdt rekening met de consequenties voor de rest van de ICT-omgeving en legt de voordelen van het ONE Network goed uit.”

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!