Klanten aan het woord

Crematoria Twente

Dagelijks vinden in de verschillende vestigingen van Crematoria Twente tientallen plechtigheden plaats. Daarmee is het de grootste crematorium-organisatie van Nederland. Met de groei van het bedrijf en de toename in snelheid van technische ontwikkelingen, nam evenredig de ICT-behoefte toe. Om de ambities van Crematoria Twente te ondersteunen, werd overgestapt op ONE Cloud en ONE Communications van Exite.

“Exite ICT weet wat voor klant wij zijn en begrijpt in welke branche wij opereren”

Aan de vooravond van de uitbreiding met twee nieuwe vestigingen in de regio, blikt Marcel Nijhof terug op de overstap naar Exite en het partnership dat daarmee ontstond. “De relatie met de eerdere aanbieder vertoonde scheurtjes”, zegt de facilitair manager over de eerdere situatie in 2014. “Wat zij als vernieuwing zagen, paste niet langer bij onze organisatie.” In de zoektocht naar een partij die ICT flexibeler en met een hogere beschikbaarheid kon leveren, leerde Nijhof via-via Exite kennen en er ontstond snel een klik. “Exite straalde betrouwbaarheid uit en vroeg zaken goed uit. Gesprekken gingen niet zozeer over prijs. Eerder over relatiemanagement en gastvrijheid. In plaats van commercieel éénrichtingsverkeer vanuit de leverancier – wat ik vaker meemaak – leerden we van elkaar.”

De missie van Crematoria Twente is maximale gastvrije beleving bieden aan nabestaanden. In de praktijk betekent dit dat het crematorium tegemoet moet komen aan uiteenlopende wensen. “Onze partners, of het nu gaat om ICT of catering, moeten daarin meekunnen”, zegt Nijhof.

“Er ontstond een klik omdat Exite betrouwbaarheid uitstraalt en ze zaken goed uitvragen.”

Flinke uitbreidingen op de horizon

Een belangrijke eis van Nijhof vormde het overal kunnen werken voor de circa 52 medewerkers van Crematoria Twente. Naast inloggen op de bestaande locaties Enschede en Almelo, is dit ook mogelijk voor de in 2018 geopende locaties in Borne en Oldenzaal. Op deze locaties en in thuissituaties moeten professionals snel en prettig aan de slag kunnen met bedrijfsapplicaties. Ook een hoge mate van betrouwbaarheid, beschikbaarheid en een kwalitatief partnership prijkten hoog op de eisenlijst voor een leverancier. “Vervolgens kwam Exite als enige met een helder verhaal om met een private cloud te gaan werken”, weet hij nog. “We zagen het immers zelf niet zitten om, zoals anderen voorstelden, opnieuw een on-site omgeving in te richten die snel outdated zou raken. Met het oog op de locatie-uitbreidingen, zouden de thin clients waarvan we gebruikmaken dan op meerdere plekken offline gaan bij een storing. Dat is veel te kritisch.”houden.”

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!