Exciiiting partner aan het woord: Oost NL

Oost NL is een uitvoeringsorganisatie van de provincies Overijssel en Gelderland en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en voert taken uit om de economie in deze provincies te versterken. Exite hielp Oost NL op weg met Power BI.

Rob Geerdink, Oost NL

Aan het woord:

Rob Geerdink

Kennismanager

Power BI maakt complexe informatie eenvoudig toegankelijk voor medewerkers.”

Training in Power BI hielp Oost NL met Business Intelligence

Verspreid over Nederland spannen verschillende Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen zich in om economie in Nederland te versterken. Deze organisaties helpen ondernemers sneller innoveren, investeren in kansrijke projecten en internationaliseren. Oost NL ondersteunt bedrijven in Gelderland en Overijssel en maakt voor zijn analyses gebruik van Power BI. Exite hielp Oost NL met trainingen in deze aansprekende Microsoft tooling voor datavisualisatie. Daarover spreken we met Rob Geerdink, Kennismanager bij Oost NL.

“Eén van onze doelen is dat we als Oost NL dashboards in Power BI ontwikkelen die heldere, bruikbare informatie uit de systemen laat komen op basis van data die we al hebben. Met Power BI willen we medewerkers faciliteren om informatiebronnen zo toegankelijk mogelijk te gebruiken”, zegt Geerdink.

“Exite liet ons zien hoe we dashboards konden bouwen en toonde ons ook hoe we konden werken met diepere lagen van de tooling.”

De begeleiding en training van Exite in Power BI bij Oost NL heeft reeds vruchtbaar resultaat opgeleverd:  “We hebben een aantal mooie dashboards gebouwd waarbij we niet alleen bedrijven maar ook projecten in kaart brengen. Dat doen we letterlijk: je ziet precies op een interactief landkaartje waar welke activiteit plaatsvindt. Naar buiten toe stellen we bijvoorbeeld onze kennis over bedrijven die met drones bezig zijn online beschikbaar.”

Kristel Postel

Business Developer

Benieuwd naar een succesverhaal dat specifiek aansluit op jouw business?

Heb je een vraag over onze klantreferenties? Of vind je net niet dat ene klantenverhaal voor jouw branche waar je naar op zoek bent? Niet getreurd, we kunnen je vast en zeker in deze informatiebehoefte voorzien! Neem gewoon even contact met ons op.

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!