Klanten aan het woord

OPRA Turbines

Op het High Tech Systems Park in Hengelo (Ov) huist OPRA Turbines, een innovatieve fabrikant met een zeer internationaal profiel. Wij spraken met General Manager/Operations Frank Sanders over de overstap op ONE Cloud en ONE Network van Exite.

“Ik heb er altijd vertrouwen in dat Exite ICT een goed voorstel presenteert.”

Net als vele andere ondernemers ziet Sanders in cloudtechnologie de oplossing voor uitdagingen die met bedrijfsgroei en veranderend zakendoen gepaard gaan. Exite ICT hielp OPRA Turbines aan een private cloudoplossing via ONE Cloud, gericht op een organisatie in ontwikkeling met dubbele groeicijfers en een internationale, mobiel georiënteerde gebruikersgroep. Er zijn ook uitdagingen. Zo moet het bedrijf erop bedacht zijn dat er blokkades kunnen optreden in communicatie met het Chinese moederbedrijf Energas. Na contact over een back-up oplossing, raakte Sanders met Exite ICT in contact over mogelijkheden van het opzetten van een nieuwe ICT-infrastructuur in de cloud.

“Nadat onze back-up van lokaal naar een private cloud verplaatste, leidde dat tot een kritische kijk op onze ICT-infrastructuur; gaan we straks nieuwe servers kopen of ook naar de cloud?”, vertelt Sanders. “We hebben met Exite ICT gespard over de beste oplossing voor OPRA, waarna we ook in de markt offertetrajecten zijn gestart. We wilden immers wel kunnen beschikken over vergelijkingsmateriaal.”

“Het wat niet rendabel om zelf nieuwe servers te gaan plaatsen.”

Met een tevreden blik terugblikken op migratie

Sanders: “We hebben na uitvoerig beraad het besluit genomen om naar de cloud te gaan. In gesprekken met Exite ICT en andere partijen werd ons duidelijk dat het immers niet rendabel was om zelf nieuwe servers te plaatsen.” Voorwaarde voor OPRA was wel dat opslag van gegevens op een veilige manier zou gebeuren. “Data over onze technologie is voor ons cruciaal. Als iets of iemand daar de hand op weet te leggen, dan zou dat heel schadelijk voor ons zijn.” Op de periode waarin gemigreerd werd, kijkt de General Manager/Operations met een positief gevoel terug. “Het was een vlot, goed verlopen traject. We waren in drie weken klaar, waarbij Exite ICT hier vaak is geweest. De samenwerking verliep fijn: er onstonden issues maar deze werden goed opgelost. Specialisten van Exite ICT zijn zeer klantgericht te werk gegaan.”

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!