Klanten aan het woord

PCV Group

Dankzij de inzet van Exite ONE Cloud en ONE Workspace is high-tech ontwerper PCV Group in staat ambitieuze bedrijfsdoelstellingen te verwezenlijken.

“Exite ICT zoekt voor ons altijd naar een snelle oplossing.”

Vanuit het hoofdkantoor in Enschede vertaalt PCV Group (People Creating Value) complex technische vraagstukken naar slimme producten voor massaproductie. Modules voor koffiemachines, triggersprays en witgoed zijn voorbeelden van actuele PCV-projecten. “Kortgezegd verzorgen wij hier integrale productontwikkeling voor een zeer diverse groep internationale klanten”, zegt Roel Wellink, Lead Engineer en tegelijkertijd ICT-verantwoordelijke bij PCV. “Wij maken hier hoogwaardige onderdelen die voor een lage prijs grootschalig te produceren zijn.”

 ICT zelf doen of uitbesteden?

 

Enkele jaren terug, zocht PCV naar een partner om de eigen ICT te professionaliseren. Wellink vertelt: “We wilden niet langer een bedrijf zijn waar ICT ernaast gedaan wordt. Exite heeft ons bij de hand genomen in de overgang van de end-of-life situatie van de oude server naar een hagelnieuwe ONE Cloud omgeving.”

“We wisselen tussen onze kantoren continu grote bestanden uit.”

Met de ONE Cloud beschikt PCV over een wereldwijd toegankelijke omgeving, waarmee de organisatie eenvoudig en veilig samenwerkt met klanten en partners. “Hiermee bieden we de standaarden die onze klanten verwachten. Daar konden we met onze eerdere on-premises omgeving onmogelijk aan voldoen”, zegt Wellink. “We wisselen continu grote bestanden uit tussen onze kantoren, onder meer ontwerpen maar ook steeds meer videocontent. Laatstgenoemde is ontzettend belangrijk in de analyse van betrouwbaarheid van componenten. Nu we alles digitaal doen, groeit onze cloud met ons mee.”

Processen verlopen sneller en veiliger

 Net als ONE Cloud past ook ONE Workspace bij de veranderende manier van werken die Wellink ervaart. Met de online omgeving voor de 70 gebruikers bij PCV, geeft het bedrijf aan zijn bestanden labels en tags mee, zodat ze snel en eenvoudig zijn terug te vinden. Vanuit de online werkplek hebben medewerkers toegang tot hun favoriete applicaties, waar zij door single sign-on direct bij kunnen. Ook beheer van gebruikers en wachtwoorden is eenvoudiger. “Ook doordat ONE Workspace het mogelijk maakt voor zowel interne als externe gebruikers tegelijkertijd aan documenten te werken, bemerken we productiviteitwinst.”

Wellink en PCV stellen de ontzorging door Exite op prijs: “Dankzij het partnership hoeven we zelf niet na te denken over het vervangen van harde schijven of uitzoekwerk te doen bij updates aan de infrastructuur. Exite zoekt voor ons naar een snelle oplossing. We houden regelmatig contact en bij een vraag wordt het probleem snel opgelost. Je merkt in alles de passie voor ICT. Ik hoef er zelf steeds minder tijd aan te besteden en dat ervaar ik als zeer prettig.”

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!