Klanten aan het woord

Prescan

Sinds 2015 verzorgt Exite bij Prescan de werkplek oplossing ONE Workspace, aangevuld met telefonie via ONE Communications. Wij spraken ICT Manager Edwin Kortleve op de locatie in Baarn over ons partnership.

“Exite ICT kijkt echt naar de beste oplossing en de beste inrichting hiervan.”

ICT is van vitaal belang voor de medische screening die Prescan uitvoert bij mensen mét en zonder klachten. Prescan is al 13 jaar actief en marktleider op het gebied van preventief medisch onderzoek in binnen- en buitenland. Binnen de groeiende, ambitieuze organisatie is Edwin Kortleve ICT-manager voor meerdere kantoren en klinieken. Toen Kortleve in 2012 bij Prescan kwam werken was de ICT toentertijd toe aan vernieuwing, dat creëerde kansen. Naast Exite ICT kwamen ook andere leveranciers in beeld. Maar waar andere leveranciers een onpremises vernieuwing voorstelden, introduceerde Exite ICT een cloudoplossing.

“We zagen de hoge initiële kosten voor een compleet nieuwe onpremises omgeving niet zitten”, vertelt Kortleve. “Met cloud weet je qua kosten maandelijks waar je aan toe bent en maak je altijd gebruik van een goed datacenter, voorzien van high-tech faciliteiten. Wij kunnen onze hosting bijvoorbeeld nooit zo goed faciliteren als een gespecialiseerde partij dat kan doen. Dezelfde redundantie bieden is een utopie.”

“We kunnen zelf direct nieuwe accounts, applicaties of systemen inregelen, zonder te investeren in nieuwe hardware.”

Zorgeloos werken zonder storingen

Kortleve: “ONE Workspace draait bij ons heel goed. In feite is de hele infrastructuur de deur uit gegaan. Het meerdendeel van de werkplekken – zo’n 70 procent – zijn nu thin clients met Windows Remote Desktop (RDS) waarmee we zelden storingen ervaren. Gebruikmaken van werkstations in plaats van thin clients betekent extra risico’s en meer complexiteit. Ook voor de performance zijn werkstations niet nodig omdat de applicaties die wij bij Prescan gebruiken prima in een hosted omgeving draaien. Er ontstaat zo geen legacy, wij hebben weinig omkijken naar de configuratie en in de inrichting heb je een gigantisch schaalvoordeel.”

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!