Exciiiting partner aan het woord: Pure Energie

In Nederland schakelen steeds meer huishoudens over op écht groene stroom. Pure Energie, de energieleverancier die liefst 8x op rij is uitgeroepen tot groenste aanbieder van Nederland, groeit samen met ICT-partner Exite explosief.

Martijn Tielkes_Pure Energie

Aan het woord:

Martijn Tielkes

ICT-Manager

“Dankzij Exite bespaar ik mankracht en kan ik me bezig houden met teambegeleiding en nieuwe uitdagende projecten.”

Samen meerwaarde creëren in partnership

Pure Energie bewijst dat het beste niet van ver hoeft te komen. Slim de energie uit duurzame Nederlandse bronnen als wind en zon omzetten in groene stroom, spreekt steeds meer mensen in Nederland aan. Als ICT-partner voor applicaties en infrastructuur, helpt Exite de ambities van Pure Energie vorm te geven en zijn klanten optimaal te bedienen.

“ICT moet er gewoon zijn en het moet werken.” Zo simpel schetst Martijn Tielkes zijn verwachtingen van een technologiepartner. Hij is ICT Manager bij Pure Energie, sinds 2013 het energiemerk van Raedthuys. Met business faciliterende ICT heeft Exite sinds 2012 als vaste leverancier van Raedthuys een cruciaal aandeel in de ontwikkeling van Pure Energie. “Voor mij gaat het er in dit partnership om dat we samen een meerwaarde creëren.”

“Exite weet feilloos de behoefte van de klant naar techniek te vertalen.”

In Exite heeft Pure Energie een partner gevonden die altijd levert. Al vanaf het begin verliepen de contacten tussen beide partijen positief: “Exite had een supergoed verhaal, krachtige ideeën over hosting en cloud en een visie op onze groeiambitie en hoe ICT die zou helpen vormgeven. Deze business-wise aanpak sprak me enorm aan en sloot goed aan bij mijn eigen ideeën.”

Samen werd besloten tot een businesscase waarin de hardware naar de private cloud werd gemigreerd, maar waarbij binnen de samenwerking Pure Energie de technische controle behoudt. Daarnaast heeft Exite inmiddels de technische support en de ondersteuning van eindgebruikers van de energieleverancier overgenomen. “Van de keuze die we toen hebben gemaakt, hebben we nu nog elke dag profijt”, stelt Tielkes. Periodiek wordt het partnership geëvalueerd en jaarlijks vindt een strategisch overleg plaats. “De afspraken die we hierbij maken, worden netjes door Exite uitgewerkt en vastgelegd.”

Kristel Postel

Business Developer

Benieuwd naar een succesverhaal dat specifiek aansluit op jouw business?

Heb je een vraag over onze klantreferenties? Of vind je net niet dat ene klantenverhaal voor jouw branche waar je naar op zoek bent? Niet getreurd, we kunnen je vast en zeker in deze informatiebehoefte voorzien! Neem gewoon even contact met ons op.

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!