Exciiiting partner aan het woord: Wilminktheater Enschede

Zeg je in Twente cultuur, dan zeg je Wilminktheater. Exite hielp het Wilminktheater met een ICT-roadmap en de ingebruikname van een Modern Workplace.

marco_rouw_wilminktheater

Aan het woord:

Marco Rouw

Operationeel Directeur

“Ik heb nog nooit zo’n stille
overgang meegemaakt.“

Mede door het intrekken van nieuwe buur Bibliotheek Enschede wordt de huisvesting van het theater in de binnenstad van Enschede binnenkort flink aangepakt. Het Wilminktheater wenste vanuit een met Exite bepaalde roadmap een nieuwe gedegen ICT-omgeving om optimaal op tegenwoordige en toekomstige eisen voorbereid te zijn.

“We zaten hier in de situatie dat de 5+ jaar oude bestaande ICT-omgeving met bijbehorende hardware hard richting vervanging rolde. Met Exite en technologische partners zijn we gaan kijken waar we meer synergie in de omgeving konden creëren. Daarvoor is begin 2020 een roadmap opgesteld”, vertelt Marco Rouw. Hij is Operationeel Directeur bij het Wilminktheater & Muziekcentrum in Enschede.

‘De upgrade kwam voor ons precies op tijd.’

“Vlak na het besluit om met Exite de voorgenomen upgrades vanuit de Roadmap door te zetten, merkten we impact van uitvallende ICT op werknemers en werkzaamheden. Mail kwam niet meer binnen, aangezien de servers overvol en daarmee overbelast waren. Storingen zorgden voor downtime van systemen. Gelukkig gebeurde dit vaak in de weekenden zodat de impact vrij beperkt was. In november zijn we met Exite een projectteam gestart en zijn we enkele weken later op een goede, positieve manier samen begonnen met het uitvoeren van de werkzaamheden.”

“Exite heeft ons heel goed ondersteund in de ingebruikname van Windows-gebaseerde hardware en adoptie van het centrale Teams. Op advies van Exite zijn we daarvoor met een ‘key user’ groep gaan werken. Vanuit elke afdeling zijn vertegenwoordigers aangesteld, aangevuld met twee extra man van onze eigen techniek. Zij hebben allemaal een ‘deep dive’ in Teams gehad en hebben samen met Exite de inrichting bepaald. Ik heb mijn input gegeven, maar ze hebben zelf dat traject gedaan.”

‘Als IT-verantwoordelijke wil je het gevoel hebben grip te hebben. Ik heb geen seconde het gevoel gehad dat we van koers raakten.’

Rouw: “Onder leiding van Exite zijn de fysieke werkplekken ingericht en devices uitgerold. In twee weken tijd is alles uitvoerig getest, ook door onze eigen mensen die de hard- en software binnenste buiten hebben gekeerd om te kijken hoe ver ze met de belasting van de systemen konden gaan om te zien wat er mogelijk kapot kon gaan. Samen hebben we er veel bugs uit kunnen halen en wisten we zeker dat de omgeving in thuissituaties ook net zo functioneerde als deze op kantoor behoorde te doen.”

Kristel Postel

Business Developer

Benieuwd naar een succesverhaal dat specifiek aansluit op jouw business?

Heb je een vraag over onze klantreferenties? Of vind je net niet dat ene klantenverhaal voor jouw branche waar je naar op zoek bent? Niet getreurd, we kunnen je vast en zeker in deze informatiebehoefte voorzien! Neem gewoon even contact met ons op.

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!