Wereld Back-up Dag: de dag om dataverlies te voorkomen!

Op 31 maart is het Wereld Back-up Dag: de dag om je data te beschermen en dataverlies te voorkomen!  Op deze dag staan we stil bij de digitale informatie die jij als organisatie verzameld hebt en met name hoe kwetsbaar die eigenlijk is.

Don’t be an April fool! Backup your data! Maak een back-up van je waardevolle data en voorkom dat je op 1 april te grazen kunt worden genomen ūüėČ. En natuurlijk ook dat je de rest van het jaar geen slachtoffer wordt van dataverlies.

 

Bescherm jouw data

Een back-up is een kopie van al je belangrijke bedrijfsdata, van documenten en e-mails tot digitale data uit een CRM-systeem, ERP-pakket of HRM-database. Het is raadzaam deze kopie√ęn op een andere plaats dan de originele data te bewaren, zoals in de cloud, op externe servers, in een datacenter of op een externe harde schijf of USB (voor je priv√© foto’s en documenten) Op deze manier blijft de data voorhanden en kunnen ze teruggezet worden in het geval de data op de originele locatie verloren gaan of gestolen worden.

Het maken van een back-up is van essentieel – en vaak ook van cruciaal – belang voor de security maatregelen van een organisatie om verlies van gestolen data te voorkomen bij cyberaanvallen, hacks en/of virussen. Daarnaast zijn back-ups ook verplicht als je als organisatie aan ISO-normen voor informatiebeveiliging wilt voldoen, zoals de ISO 27001.

In onderstaande blog hebben we een aantal adviezen voor je opgesteld om vandaag nog in actie te komen. 

“83% van de MKB-bedrijven
ondervindt problemen bij
back-up en herstel.”

Bron: Veeam

and Back-up

Voorkom dataverlies en haal bedrijfsdocumenten en data eenvoudig terug met de back-up oplossingen van Exite.

Aandachtspunten

N
Maak regelmatig een back-up
N
Bewaar de back-up op een andere plaats dan de originele back-up
N
Test je back-up regelmatig
N
Maak keuzes in welke data gekopieerd wordt
N
Maak meerdere back-ups en bewaar deze op verschillende plaatsen

Back-up met Microsoft 365
met Exite

Voorkom dataverlies en haal bedrijfsdocumenten altijd eenvoudig terug. Al vanaf ‚ā¨ 4,95 per gebruiker per maand staat data van jouw organisatie veilig in een Nederlandse cloud. Je leest er meer over op deze pagina.

Bob Raamsman, Exite ICT

Bob Raamsman

Manager Engineering

Stel jouw data veilig met een back-up

Heeft jouw organisatie de back-ups al klaarliggen om waardevolle bedrijfsdata terug te halen? Zet het maken van een back-up hoog op de prioriteitenlijst van jouw organisatie en voorkom dat data verloren raakt door het ontbreken van een back-up. Wij helpen je graag op weg om jouw data zo goed mogelijk te beschermen.

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!