Azure Managed Services: een innovatieve oplossing om jouw Azure Public Cloud omgeving zo effectief mogelijk te laten functioneren

Wat is Azure?

Een Hybride Cloudservice met meer dan 200 producten en cloudservices. Ontworpen voor de creatie van nieuwe oplossingen om in te spelen op de huidige uitdagingen. Bouw en implementeer toepassingen op eigen voorwaarden aan de hand van de beschikbare hulpmiddelen. Door de open-source technologie en de meerlaagse beveiliging, biedt Azure een hoge mate van productiviteit, continuïteit & schaalbaarheid.  

Online Webinar – krachtig inzetten Microsoft 365.

Op 15 juni vanaf 15:00 uur  – via Exite

Meld je aan!

Azure Managed Platform

Azure biedt de mogelijkheid om alle dagelijkse uitdagingen van jouw organisatie te beheren binnen één platform. Via de PaaS (Platform-as-a-Service) infrastructuur wordt een virtuele versie van de computerbron gerealiseerd, die de volledige levenscyclus van webapps ondersteunt. Aankoop en beheer van softwarelicenties wordt vermeden, terwijl ontwikkelomgevingen meteen beschikbaar zijn. Direct aan de slag met het bouwen, testen, implementeren, beheren en bijwerken van de cloud-enabled applicaties binnen het platform.. 

Managed Azure Virtual Desktop

Met Azure Virtual Desktop (AVD) heb je anywhere, any place & any time toegang tot een compleet bureaublad met alle Office applicaties en benodigde bedrijfssoftware. Beveiligd vanuit de cloud en volledig beheerd binnen Azure. De naadloze integratie met Microsoft 365 software en Teams maakt dat de interne communicatie makkelijker en efficiënter verloopt.. AVD biedt zowel een platform- als infrastructuurservice, heeft geen ingewikkelde licentiestructuur en is eenvoudig en snel op te zetten zonder extra hard- en software.  

Service 

Servicebeheer

Servicebeheer van de omgeving – container met alle online services van jouw organisatie – vindt 24/7 op structurele wijze plaats. Door de onderlaag uit te lezen wordt het fundament gelegd om de omgeving zo effectief mogelijk te kunnen laten functioneren. 

Door realtime monitoring en alerting van de servers worden afwijkingen tijdig geconstateerd en houden wij deze proactief in de gaten. Opvolging van de alerts kent binnen Exite een cosourcing en outsourcingsvariant.. Bij de outsourcingsvariant voert de Azure consultant het volledige beheer en de opvolging uit.  

 

Cost & Performance management

Cost & Performance optimalisatie zijn binnen servicebeheer de belangrijkste zaken voor opvolging. Periodiek controleert de Azure Consultant de huidige inrichting van de Azure omgeving. Hieruit volgt een advies voor de best mogelijke performance om de omgeving zo kostenefficiënt en volgens de laatste technische ontwikkelingen ingericht te houden.

Met onze in-house Microsoft Most Valuable Professional (MVP’er) zijn wij in staat om in een vroeg stadium de nieuwste beschikbare technologie te kunnen opzetten en toepassen die door Microsoft wordt uitgerold. 

Security

Bij Exite werken wij de besturingssystemen en Security software continu bij. Op deze manier blijven alle geleverde applicaties van verschillende leveranciers volgens de wet- en regelgeving en wensen van jouw organisatie actief. 

Om verlies van data te voorkomen en de continuïteit van de organisatie te waarborgen, wordt de Azure back-up op basis van de vastgelegde afspraken ingericht.

De Azure consultant controleert via het back-up retentieplan of de data succesvol verlopen en geslaagd is.  

Azure Scan 

Bij de migratie naar de Azure cloud omgeving zien wij dat optimalisatie vaak uitblijft, waardoor performance en beveiliging op basisniveau ingericht blijven. Dit maakt de kans op inbreuk, lekken of verlies van data enorm. Met de Azure Scan wordt het risiconiveau van de beveiligings- en productiviteitshouding in kaart gebracht. Daarnaast biedt de scan inzicht in de functionaliteit, schaalbaarheid en kostenefficiënte inrichting van de IT-omgeving.  

Benieuwd hoe Exite ondersteunt bij de automatisering, migratie en optimalisatie van de Azure omgeving? Vraag de Azure scan aan! 

and Working

De next step in jouw cloud journey door slimme inzet van Azure Managed Services!

 

Stefan Nordkamp

Stefan Nordkamp

Business Architect
& Presales Consultant

Azure Managed Services 

Een gecertificeerde Microsoft dienstverlening door 24/7 realtime Cost & Performance management te leveren en beheren binnen één centraal platform. Creëer inzicht om jouw (Azure) cloud omgeving zo effectief mogelijk te laten functioneren.

Optimaal presteren  slimmer werken succesvol transformeren

met onze diensten en oplossingen.

Consultancy

Strategische doelstellingen doorvertalen naar een ICT-businessplan met impact.

Support

Efficiënt ICT-beheer en support, op de manier zoals jij het wenst.

Digital

Het digitaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen om schaalbaarheid en efficiency te verhogen.

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!