Exite ICT neemt branchegenoot Direct ICT over

Met de acquisitie van Direct ICT versterkt Exite ICT haar positie in de regio en biedt Direct ICT haar klanten en werknemers een uitstekend perspectief voor de komende jaren.

5 jan 2022 | Blog, Business, Nieuws

Meer informatie? Neem contact op met Robbie Mulders via tel. +31 88 399 22 00 of info@exite.com.

5 jan 2022 | Blog, Business, Nieuws

Direct ICT is opgericht in 2004 door Harjo Kompagnie in Den Ham en heeft een bewezen track record in het aanbieden van Managed ICT Services binnen het MKB met een sterke focus op Microsoft technologie en Security. Door de overname van Direct ICT versterkt Exite ICT haar positie de Microsoft-gedreven Cloud en breidt ze haar security portfolio uit. Daarnaast vergroot de #exciiiting MSP & Digital-partner haar klantengroep in Nederland met aansprekende namen die goed aansluiten bij haar marktfocus. Alle bedrijfsactiviteiten van Direct ICT worden door Exite ICT overgenomen.

De toegevoegde waarde voor Exite ICT is dat Direct ICT over bewezen expertise beschikt op het domein van Business Apps (o.a. CRM, web interfaces & software development). “Dat de werelden van Office applicaties (o.a. Microsoft 365) en business applicaties (o.a. CRM/ERP) steeds meer integreren is een feit, aldus Robbie Mulders, CEO van Exite ICT. Met deze expertise kunnen wij organisaties nog beter ondersteunen bij succesvolle integratie van deze twee werelden, waarmee we bijdragen aan digitale procesverbeteringen en faciliteren in veranderende business- en informatiebehoeften.”

“Ook is de culturele fit tussen Exite ICT en Direct ICT een belangrijke vereiste om veel energie te halen uit de samenvoeging van beide organisaties”, aldus Mulders. “We kunnen inhoudelijk veel van elkaar leren. Daarmee stimuleren we ons gezamenlijke ontwikkelingspotentieel.”

 

Met warme hand

Harjo Kompagnie, oprichter van Direct ICT, geeft aan dat hij Direct ICT een next-level voortzetting gunt. Kompagnie: “De gedreven en gepassioneerde ICT-professionals van Direct ICT willen zich namelijk continu ontwikkelen en zijn klaar voor de volgende stap. De meest relevante IT-partner worden en klanten over het volledige spectrum kunnen bedienen tijdens de digitale klantreis samen met Exite ICT en de andere ondernemingen in de Interstellar collectie, dat is écht next-level. De consolidatieslag in de ICT-branche en een gezonde dosis zelfreflectie, maken dat wij hebben geconcludeerd dat wij een volgende stap voor medewerkers van Direct ICT onder de leiding van Exite ICT als ideale keuze voor de toekomst beschouwen.”

Kompagnie, die de overname de komende periode zal begeleiden, benadrukt dat de drijvende kracht achter Direct ICT het menselijke talent is en dat zij en haar klanten het beste verdienen: “De meest essentiële factor is dat we een organisatie zouden vinden die de ambitie van Direct ICT kan voortzetten en hetgeen we zo koesteren met warme hand kunnen overdragen.”

 

Direct ICT verhuist naar ‘Area 501’ thuisbasis Exite ICT

Aangezien alle bedrijfsactiviteiten worden voortgezet door Exite ICT, nemen de 17 professionals van Direct ICT in de komende maanden hun intrek in ‘Area 501’; de thuisbasis van Exite ICT aan de Hengelosestraat 501 in Enschede.

 

Robbie Mulders en Harjo Kompagnie

Van links naar rechts op de foto: Robbie Mulders (Chief Exite Officer) en Harjo Kompagnie (eigenaar & oprichter Direct ICT).

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!