Krachtige ICT is onzichtbaar

Van een goed ingerichte ICT-voorziening merk je niets en tegelijkertijd alles. Het werkt altijd voor je: waar je ook bent en met welk apparaat je ook werkt. Op basis van deze belofte hebben wij onlangs voor een klant een zeer waardevol project gerealiseerd.

27 mrt 2020 | Azure, Blog, Technologie

Wil je meer weten over deze oplossing? Neem dan nu contact met ons op!

27 mrt 2020 | Azure, Blog, Technologie

Als ICT niet langer een doel is maar uitsluitend als middel wordt benaderd, dan staat de gebruiker op plek 1. Het is aan experts om ervoor te zorgen dat de business optimaal wordt gefaciliteerd. Dat klinkt logisch, maar dat is het vaak niet: afhankelijkheid van bestaande ICT-systemen en applicaties, rigide processen en allerhande wet- en regelgeving leiden vaak tot compromissen die de gebruiker en daarmee het succes van de organisatie niet ten goede komen. Denk aan het moeten inloggen op meerdere systemen, een andere gebruikservaring afhankelijk van de locatie van werken, extra benodigde handelingen van de gebruiker om veilig te blijven werken en een constant beroep op de IT-afdeling. Optimale productiviteit kan in zo’n situatie nooit worden behaald.

 

Oud & nieuw verenigd in één omgeving

Onze klant werkt met zijn specialisten op verschillende locaties, zowel binnen als eigen de eigen kantoormuren. Delen van de bestaande ICT waren aan vervanging toe en rijp voor cloud. Er bestond één eis: remote kunnen werken op elk denkbare locatie. Met die opdracht zijn we aan de slag gegaan en is een hybride omgeving voorgesteld overal hetzelfde werkt en de eigen ICT op allerlei vlakken ontlast.

Bij de klant hebben we bestaande infrastructuur behouden, maar deze uitgebreid met Microsoft 365 en Azure voor aanvullende mogelijkheden voor productiviteit, samenwerking en data-uitwisseling met de publieke cloud. De klant maakt zodoende gebruik van de nieuwste technologie in combinatie met bestaande on-premises voorzieningen. Hierbij is de bestaande Active Directory gekoppeld aan de Azure Active Directory. Bijzonder aan dit project is dat we ook de VPN onder handen hebben genomen, zodat deze – onder de motorkap – ‘always on’ verbindt met zowel on-premises als publieke cloud resources. Deze hoeft niet meer opgezet te worden, waardoor het gevoel van binnen of buiten het bedrijf werken onzichtbaar is geworden. Maar we zijn nog een stap verder gegaan.

 

Eén keer inloggen en uitgekiend beheer van devices

Exite heeft namelijk ook de identificatie via Windows Helllo for Business hybride gemaakt, wat maakt dat beide omgevingen gebruikmaken van dezelfde login en gebruikers zodoende nergens aanvullend hoeven in te loggen. Uiteraard wel voorzien van toegang gekoppeld aan voorwaarden, zodat verdachte locaties en omstandigheden worden geblokkeerd. Devices van gebruikers kunnen op afstand worden beheerd via Microsoft Intune. Ook wordt in dit project AutoPilot ingezet om configuratie en applicaties op afstand te laten installeren, op een manier dat van gebruikers niets wordt gevraagd.

De interne omgeving van de klant is nu overal benaderbaar en onderdelen – cloud en het eigen datacenter – functioneren als één geheel. Medewerkers kunnen overal inloggen en hoeven maar één keer gegevens in te voeren om remote dezelfde functionaliteit te hebben als op kantoor.

Deze vernieuwde aanpak maakt de overstap naar cloud laagdrempelig. Je kunt gebruik blijven maken van een hybride omgeving en stap-voor-stap naar de cloud opklimmen. Op een manier en tijdstip dat jou het beste uitkomt, zonder negatieve consequenties voor bestaande ICT-investeringen.

Meer weten? Vul hieronder je gegevens in, stel je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!