Video, de sleutel naar succesvolle adoptie?

Meer betrokkenheid, betere samenwerking en hogere productiviteit. Dat is altijd de belofte bij nieuwe pakketten als Microsoft Office 365 of een andere (nieuwe) versie van gebruikte software. Toch is het mogelijk dat deze technologische verbetering wordt geremd door onvoldoende kennis en competenties in de facetten en dimensies die de nieuwe software toevoegt.

13 jul 2021 | Blog

Auteur:

Robbert Gaalman

Robbert Gaalman is Adoptie Consultant Office365 bij Exite ICT.

Volg Robbert op LinkedIn.

13 jul 2021 | Blog

In het ideale scenario weten medewerkers bij een migratie naar Microsoft 365 precies hoe ze uit de voeten moeten met SharePoint, Yammer en Power BI, maken ze gebruik van handige functionaliteit die Power Automate, Delve en Planner biedt en verbetert communicatie en samenwerking met Teams. Binnen de kortste keren weet iedereen hierin meerdere taken effectief te beheersen, zonder dat er een groot beroep wordt gedaan op service en support.

Toch is het vaak niet zo simpel. De adoptie van een pakket als Microsoft 365 kan lastig blijken, ook al verloopt een technische implementatie precies volgens plan en worden een reeks aan geweldige apps en functionaliteiten aan de gereedschapskist van medewerkers toegevoegd. Het goed aanleren van het gebruik van nieuwe software is tijdrovend. En het feit dat bij software als Microsoft 365 regelmatig features worden verbeterd en toegevoegd, maakt adoptie nog een stuk gecompliceerder en voor een hoop medewerkers overweldigend. Het resultaat: een dure migratie en het niet behalen van verwachte doelstellingen. Naar schatting maken de meeste organisaties slechts gebruik van maar 20 procent van de mogelijkheden die zakelijke software als Microsoft 365 biedt. Ze blijven oude werkwijzen hanteren.

Verlaag de drempel en maak leren zo leuk mogelijk

Ervoor zorgen dat jouw organisatie beschikt over de tools is één ding, ervoor zorgen dat deze ook slim worden gebruikt is iets anders. Adoptie van nieuwe technologie, dus optimaal gebruik ervan maken, zou moeten leiden tot van efficiëntieverbeteringen, grotere productiviteit, betere security, competitieve voordelen, tevredener werknemers. Hoe zorg je daarvoor? Bij Exite hanteren we sinds enige tijd als aanvulling op onze bestaande adoptiediensten on-demand videotrainingen. Wij merken dat adoptie toeneemt zodra je het leren werken met nieuwe software zo laagdrempelig, praktisch en aangenaam mogelijk maakt. Video vormt daarin een uitkomst.

In tegenstelling tot klassikale training kun je video eenvoudig inzetten om de leerbehoeften van een individu te bevredigen. In verschillende klanttrajecten maken wij gebruik van een portal waarin over een oplossing als Microsoft 365 gebruikers stap voor stap begeleiding wordt geboden in slim gebruik van bijvoorbeeld OneDrive, Teams, OneNote, Power BI en SharePoint. Als er nieuwe features aan Microsoft 365 worden toegevoegd, verschijnt daarover in het videoportal nieuwe content. Gebruikers kiezen zelf wat ze nodig hebben, volgen lessen in eigen tempo en verbeteren gaandeweg hun skillset.

Erover lezen of direct zien hoe iets werkt, wat kies je?

Succes werkt besmettelijk. Als je medewerkers of afdelingen aanmoedigt te delen wat zij leren en dankzij training bereiken, help je andere collega’s te inspireren nieuwe technologie ook op innovatieve manieren in te zetten. Door slim gebruik te maken van video, wordt het beroep op support verminderd en zul je merken dat technologie sneller (volledig) op de gewenste manier wordt toegepast. Dat is werkelijk impact maken met slimme inzet van ICT.

Meer weten over hoe wij onze klanten met de adoptie van ICT begeleiden door gebruik te maken van video(content) of hoe wij jou daarbij kunnen helpen? Laat een reactie achter.

Blijf op de hoogte, lees de nieuwste updates...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!