5 problemen die Teams snel voor je oplost

Een duik in het veelzijdige platform waarop je in twee richtingen met elkaar communiceert en slimmer samenwerkt.

7 sep 2019 | Blog, Teams, Technologie

Auteur:

Exite Cloud Team

Het Exite Cloud Team bestaat uit meerdere ICT Specialisten van Exite. Afwisselend bloggen Don Hellwich, Bob Raamsman, Erjen Rijnders en Stef Harmelink over technische onderwerpen die raken aan de actuele uitdagingen van onze klanten.

7 sep 2019 | Blog, Teams, Technologie

Het intranet zoals we dat in de jaren 90 en 00 hebben leren kennen verdwijnt. In toenemende mate gebruiken organisaties platformen als Teams. Hierop is het niet langer éénrichtingsverkeer, maar mensen werken daadwerkelijk goed samen en vindt krachtige interne communicatie plaats.

Microsoft introduceerde Teams in 2017. Al snel begon de innovatieve cloudsoftware aan een gestage opmars in adoptie. Dat is te verklaren doordat professionals doorkregen dat Teams zaken als chat, planning, coördinatie en bestandsdeling eenvoudiger aanbiedt en functionaliteit van software als Skype, Yammer en Slack deels of inmiddels zelfs volledig kan overnemen – zie bijvoorbeeld deze blog over waarom Teams in de ogen van Microsoft de opvolger van Skype for Business is.

Toch is Teams nog niet bij iedereen bekend. Ook zien wij dat Teams, op plekken waar het wel zijn intrede heeft gedaan, suboptimaal wordt ingezet. Hieronder lees je vijf voorbeelden van soms jarenlange frustraties die Teams snel en efficiënt voor je op kan lossen.

De stroom e-mail verkleinen

Niemand vindt het prettig om tijdens het werk gestoord te worden door e-mails die voor jou (op dat moment) niet relevant zijn. Door de jaren heen zijn e-mailclients als Outlook weliswaar verbeterd met functionaliteit als threats (groepering), anti-spam en regels die je in kunt stellen om mailberichten direct op relevantie en prioriteit te filteren. Maar perfectie is niet bereikt.

Met Teams kun je per afdeling of projectgroep interactief communiceren op korte en langere manieren en op elk moment aanhaken in een discussie. Je kunt meerdere personen van een groep via chat aanspreken of een post delen, maar ook een-op-een gesprekken via meerdere kanalen aangaan, eventueel met audio en video. Net als in de betere e-mailclients zijn posts snel doorzoekbaar, offline beschikbaar en kun je bijlagen versturen. Ook is gasttoegang mogelijk voor mensen buiten uw organisatie.

E-mail zal vanwege zijn ingeburgerde en formele karakter nooit helemaal verdwijnen. Maar het aantal e-mails binnen jouw organisatie drastisch verkleinen en daardoor minder vaak worden afgeleid en verzanden in een berg digitale troep; dat is zeer zeker een haalbare kaart.

Productiever vergaderen

Nu Microsoft de functionaliteit van Skype for Business volledig in Teams heeft geïntegreerd, kun je gebruikmaken van dezelfde kracht. Dat betekent bijvoorbeeld dat je met een groep kunt (video)bellen, externen uitnodigen via e-mail, applicaties delen, presentaties kunt laten zien, orde kunt brengen door het geluid van (meerdere) deelnemers te dempen en offline deelnemers kunt laten participeren door via telefonie in te laten bellen.

Bots uw taken efficiënter laten uitvoeren

Een zeer innovatieve feature is de mogelijkheid om Bots in te zetten. Bots zijn toevoegingen voor Teams gebruikmakend van Kunstmatige Intelligentie (KI/AI) die voor jou taken kunnen uitvoeren. U stuurt ze aan met tekstuele commando’s.

Een voorbeeld: door de bot Flow te installeren en toe te passen op bijvoorbeeld het proces van het goedkeuren van juridische documenten, post je niet langer handmatig documenten ter review.

Als je voor het commando ‘flow 1’ instelt dat het nieuwste document in de queue door je team gereviewt moet worden, typt eenvoudig het commando ‘run flow 1’ om direct een voorgeconfigureerde post te plaatsen die jouw teamleden aan deze taak herinnert. Bots worden ook gebruikt om bijvoorbeeld snel hotels en vluchten te boeken, relevante afbeeldingen te zoeken of een website samen te vatten.

Met Connectoren relevante content introduceren

Met Connectoren zet je voor jouw team relevante content en meldingen direct in je kanaal. Iedere gebruiker kan zijn team verbinden met handige diensten als Trello, Github, Sharepoint, Twitter, Yammer en PowerBI. Binnen onze eigen Teams gebruiken we bijvoorbeeld de Bing News connector. Nieuwsberichten die voor de groep relevant zijn, tonen Connectoren direct in de gespreksweergave. Ook als we bijvoorbeeld genoemd worden op Twitter, zijn we de eersten die dit weten dankzij de Twitter integratie. Connectors maken dat je niet langer naar de diensten en applicaties van derden hoeft te navigeren. Binnen Teams zelf heb je interactie met informatie van buiten de omgeving.

Veilig en compliant werken

Minder sexy maar van niet te onderschatten belang is dat je met Teams veiliger werkt. Teams voldoet aan hoogwaardige standaarden als ISO27001, SOC2, HIPAA en recente wetgeving vanuit de EU. Data wordt in ruste en onderweg versleuteld, wat betekent dat je gegevens niet inzichtelijk zijn voor kwaadwillenden. Provisioning van Teams vindt automatisch binnen Office 365 plaats, terwijl je de altijd controle behoud via de Beheerconsole.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!