Dé beveiligde Digitale werkplek – bezit jij voldoende veerkracht?

Hoe cyberrisico’s en kwetsbaarheden een groeiend probleem vormen.

9 mei 2023 | Blog, Cybersecurity, Workspace

Auteur:

Jor Muller

Jor Muller is ICT Business Consultant / Security Officer bij Exite.

Volg Jor op LinkedIn.

9 mei 2023 | Blog, Cybersecurity, Workspace

Beveiliging van de digitale omgeving mag geen optioneel extraatje zijn nu ook grote(re) organisaties steeds vaker getroffen worden. Cybercriminelen maken gevoelige informatie, persoonlijke bestanden en/of wachtwoorden buit. Dat maakt beveiliging van de digitale werkplek tegen cyberincidenten een absolute noodzaak, maar hoe bescherm je als organisatie de digitale werkplek?

Beveiligingsmaatregelen

Heb jij een cyberaanval ingecalculeerd? Ga je preventief aan de slag of kies je voor proactieve beveiligingsmaatregelen?

Stel je voor…

Pijl Exite rechts lichtblauw Gastgebruikers met admin-rechten, terwijl zij daar niks te zoeken hebben?

Pijl Exite rechts lichtblauw Geen moderne of in ieder geval MFA, waardoor toegang of inloggen eenvoudig is?

Pijl Exite rechts lichtblauw Verouderde beveiligingssoftware, die nieuwe cyberaanvallen niet onderschept?

Pijl Exite rechts lichtblauw Slechte encryptie waardoor data niet versleuteld is?

Pijl Exite rechts lichtblauw Mal- en ransomware of phishing, die ongemerkt binnensluipen en bestanden stelen?

Pijl Exite rechts lichtblauw Menselijke fouten, waardoor onbedoeld wachtwoorden of gevoelige informatie lekt?

 

Laten we beginnen met (h)erkennen en bewustwording van de cyberrisico’s en alle bedrijfskritische assets in kaart brengen. Wie is eindverantwoordelijk, wie heeft toegang tot welke data, aan welke wet- en regelgeving moet voldaan worden, ligt er een back-up plan en hoe is het security beleid geborgd?

Door het wie, wat, waar, wanneer en hoe van systemen, risico’s en eindgebruikers te weten kan een gericht security-beleid opgesteld worden om de digitale werkplek te beveiligen. 

“Wie vandaag niets doet aan digitale veiligheid liep gister al achter de feiten aan” – Jor Muller

 

Digitale veiligheid van morgen

Cybercriminelen staan altijd aan in de dynamische en continu verbonden omgeving. Het draait dus om veerkracht bij het minimaliseren van de risico’s of het te boven komen van een cyberaanval. Hoe bouw je een digitale werkplek met veerkracht?

Exite Alle eindgebruikers vormen de frontlinie van de organisatie, door juiste training en opleiding in cyberrisico’s dek je het grootste gevaar af. Laat hen inzien welke gevolgen phishing mails, mal- of ransomware kunnen hebben. Richt een organisatiebreed identiteits- en toegangsbeheer in, zodat enkel geautoriseerde gebruikers toegang hebben en bewaak deze. Denk aan sterke wachtwoorden, MFA of moderne authenticatie mogelijkheden.

Exite Zorg voor een optimale netwerk & endpoint-beveiliging met de inzet van antivirussoftware, firewalls, encryptie, VPN’sen meer. Update alle besturingssystemen en applicaties om kwetsbaarheden te patchen en maak toegang tot het netwerk moeilijker voor hackers.

Exite Voer periodieke penetratietesten/audits uit om de veiligheid van de digitale werkplek te borgen. Identificeer zwakke plekken en los ze direct op vanuit het security-beleid.Doe de security check!

Exite Ontwikkel een back-up, protocol of incident response plan om snel en adequaat te reageren op incidenten of datalekken.

Exite Werk dag in dag uit aan het security-beleid die de wet- en regelgeving naleeft. Voorkom of minimaliseer reputatieschade, downtime van systemen, dataverlies of zelfs het verlies van klantvertrouwen.

 

Stelling:

Pijl Exite rechts lichtblauw Binnen één dag inzicht in je gehele security om bij te blijven en het risiconiveau in stand houden.

of

Pijl Exite rechts lichtblauw Voorop lopen door een organisatiebrede aanpak voor digitale weerbaarheid.

 

Klaar voor de strijd?

Een beveiligde digitale werkplek met veerkracht is geen standaard instapmodel, maar werkt een stuk veiliger en betrouwbaarder voor werknemers en de organisatie als geheel.

Vanuit Exite bieden wij jou de mogelijkheid om met onze specialisten in gesprek te gaan over het beveiligen van de digitale werkplek. Benut kennis en expertise om te bepalen waar de security verstevigd of beveiligingsmaatregelen uitgerold moeten worden. Niet voldoende capaciteit? Kijk eens naar de support-mogelijkheden van co-sourcing, outsourcing of eindgebruikers ondersteuning.

Secure IT en let’s talk!

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!