Beheer devices slimmer met Endpoint Manager

Als de gebruikers in je organisatie op tientallen of zelfs honderden apparaten met werkzaken bezig zijn, zijn dat zonder goed beheer evenzoveel security risico’s. Daar kun je gelukkig iets aan doen!

12 okt 2021 | Blog, Technologie, Thuiswerken

Auteur:

Kristian van Tuil

Kristian is Digital Consultant bij Exite. In deze hoedanigheid helpt hij klanten in marketingprocessen en verzorgt hij content voor Exite Digital.

Volg Kristian op LinkedIn.

12 okt 2021 | Blog, Technologie, Thuiswerken

Als je iets opzoekt over een hippe term als de ‘Modern Workplace’, ontdek je snel dat hierover verschillende definities bestaan. Soms gaat het puur over applicaties, soms over complete ICT-ecosystemen en soms wordt ook de fysieke werkomgeving in dit containerbegrip betrokken. Hoe dan ook, het overal kunnen werken met een slim apparaat  staat centraal in de visies op moderne werkomgevingen. Dat kan een vaste pc zijn, maar ook een laptop, tablet, smartphone of een tussenvorm, zoals de Microsoft Surface.

Appraatomgevingen groeien uit de klauwen

Zo’n moderne werkomgeving maalt niet om een device meer of minder. Toch kan het beheer van een grote hoeveelheid apparaten voor je organisatie tijdrovend en daarmee kostbaar zijn. Waar het nog niet zo lang geleden behapbaar was om alleen apparaten als vaste pc’s en thin clients binnen je netwerk goed te beheren, is dat nu ondoenlijk met overal connecterende devices. We werken ook na de pandemie steeds vaker vanuit huis, op locatie en ook lang niet altijd op het apparaat van de organisatie. Kortom, het zou zeer welkom zijn dat alle apparaten die gebruikmaken van data en applicaties van de organisatie met één pakket te beheren zijn en dat je daar als organisatie zo weinig mogelijk omkijken naar hebt.

 

In de loop der jaren zijn hier oplossingen voor bedacht. Enerzijds zijn er Mobile Device Management (MDM) applicaties die grote hoeveelheden apparaten kunnen beheren, terwijl er anderzijds Mobile Application Management (MAM) oplossingen bestaan om te zorgen dat de applicaties op deze apparaten veilig draaien en dataveiligheid geborgd wordt. Microsoft heeft deze mogelijkheden recent gebundeld binnen Endpoint Manager. Hoewel software van Microsoft vaak doet vermoeden dat het alleen voor Windows-omgevingen werkt, kan Endpoint Manager ook overweg met apparaten op andere besturingssystemen, waaronder macOS, iOS en Android.

 

Wat Endpoint Manager onderscheidt van de concurrentie, is dat het voldoet aan deze vier belangrijke criteria:

  • De mogelijkheid bieden om zowel pc’s, mobiele apparaten en IoT-apparatuur vanuit één applicatie te configureren, beheren en monitoren.
  • Gebruikmaken van standaardisering in het toepassen van beleidsregels op gebied van apparaatconfiguratie, databescherming en gedrag.
  • Gebruikers met meerdere apparaten herkennen en als één apparaat laten beheren.
  • Integreren met en aansturing bieden voor andere belangrijke endpoint-technologie als identiteitservices en security infrastructuur.

 

Oké, maar wat doet Endpoint Manager nu in de praktijk? Dit zijn enkele voorbeelden van hoe wij Endpoint Manager bij organisaties inzetten:

  • Ervoor zorgen dat apparaten zijn voorzien van de laatste updates en werken volgens de door de organisatie opgelegde beleidsregels om datasecurity te borgen.
  • Het automatisch onboarden (toevoegen) en compleet inspoelen van nieuwe apparaten aan de digitale bedrijfsomgeving.
  • Ervoor zorgen dat iedereen binnen de organisatie gebruikmaakt van dezelfde e-mailhandtekening en juiste printerconfiguratie.
  • Security verhogen door Microsoft Defender for Endpoint te koppelen en geautomatiseerd op virussen en malware te laten scannen.
  • Ervoor zorgen dat apparaten binnen de organisatie als geheel overgaan op een nieuwe versie van Windows 10 of upgraden naar Windows 11.

 

Focus je niet op beheer, maar op de business!

Kortom, met Endpoint Manager kun je een grote hoeveelheid apparaten in één keer goed beheren en help je medewerkers veilig te werken, ongeacht device en locatie. Dit vergroot de flexibiliteit van je organisatie en maakt moderne manieren van werken mogelijk. Graag lichten we de mogelijkheden van onze beheer- en securityaanpak verder toe na een contactaanvraag!

Wat is jouw vraagstuk?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!