Blijf in beweging, ook al staat de vracht even ‘stil’​

Groei en prestatieverbetering: dat willen we allemaal. Maar deze zaken lijken verder weg dan ooit tevoren nu de coronacrisis ongekend hard toeslaat. Zeker ook in de transport & logistiek, waar momenteel veel volumedaling en daarmee omzetkrimp wordt gerapporteerd.

3 nov 2020 | Blog, Business

Auteur:

Jordy Striezenau

Jordy Striezenau is business Developer bij Exite. Hij focust zich op trends & ontwikkelingen in de markt op het gebied van ICT.

Volg hem op LinkedIn.

3 nov 2020 | Blog, Business

Samen met ICT is de sector transport & logistiek (T&L) de verbindende schakel in wat we de ‘global economy’ zijn gaan noemen. Crisis of niet, de bedrijven in T&L draaien gewoon door. Denk bijvoorbeeld aan de food, bouw en agro gelieerde organisaties. De hardste klappen door corona vallen in de containertransport, waar volumes sterk afnemen. Omzetdaling betekent weg winst, dus moet worden overgeschakeld op het standje ‘overleven’. Maar betekent dat bij de pakken neerzitten?

Denk in mogelijkheden

Hoewel deze crisis niemand goed uitkomt, biedt elke crisis ook kansen. De mogelijkheden voor innovatie in de T&L-sector door inzet van slimme ICT zijn talrijk.

Denk aan het vervangen van de papieren vrachtbrief en de factuur door een elektronische variant en het voortaan volledig digitaal uitwisselen van informatie tussen opdrachtgevers, planning en chauffeurs. Als applicaties in de cloud werken en informatie dankzij technologie als 4G &5G vanaf iedere mogelijke locatie beschikbaar is, kunnen grote efficiencyslagen worden geboekt. Ook zijn er goede ICT mogelijkheden om kostenverlagingen te realiseren, bijvoorbeeld door het beperken van handmatige handelingen en het automatisch verwerken van documenten. Ook in het serviceniveau richting eindklanten kunnen stappen gezet worden.

Aan de echte T&L-business verandert natuurlijk weinig. Transport en opslag van goederen zal altijd fysiek blijven gebeuren. Wel is het tempo hoger geworden en de hoeveelheden zullen (zeker op langere termijn) blijven toenemen.

Dat verlangt meer van de informatiestromen binnen de gehele keten. Ben je als organisatie actief in de transport & logistiek, dan heeft het absoluut meerwaarde om goed, tijdig en accuraat op de hoogte te zijn van alles wat zich binnen de keten beweegt.

Durf te dromen, ga het gesprek aan

Hoe zou jouw organisatie erop vooruit gaan als alle informatie vanuit één centrale locatie beschikbaar komt en medewerkers via een uniform systeem met elkaar gaan communiceren? Ik vind het interessant om daarover het gesprek aan te gaan en te horen hoe jouw organisatie van een slim ICT-fundament profiteert. Zie ik je binnenkort tijdens een digitale kennismaking?

 

 

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze blog vindt. Reageer via LinkedIn of vul hieronder je gegevens in om binnenkort (digitaal) samen een kop koffie te drinken.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!