Bouw de moderne werkplek niet op drijfzand!

Steeds meer organisaties omarmen een moderne werkplek. Als we samenwerken en in teamverband taken verrichten, zijn we productiever dan dat we zijn als we op de oude manier blijven werken. Met een moderne werkplek doen we meer in minder tijd, zijn minder fysieke vergaderingen nodig en doen we nieuwe inzichten op uit documenten, intranet en data. Hier speelt ook het netwerk een sleutelrol in.

15 mei 2019 | Blog, Networking, Technologie

Auteur:

Jordy Striezenau

Jordy Striezenau is business Developer bij Exite. Hij focust zich op trends & ontwikkelingen in de markt op het gebied van ICT.

Volg hem op LinkedIn.

15 mei 2019 | Blog, Networking, Technologie

Vanuit mijn rol voor Exite ICT ben ik afgelopen jaren betrokken geweest in initiatieven die organisaties helpen de digitale/moderne werkplek te omarmen. Met presentaties op maat, interactieve workshops en onze succesvolle Inspiratiesessies bij Exite op kantoor, heb ik van dichtbij de impact van veranderende werkwijzen gezien. Want een digitale werkplek vraagt echt op een andere manier naar werk te kijken! Maar wie echt de vruchten wil plukken van op nieuwe manieren (samen)werken, moet zorgen dat je begint bij een kloppend fundament. Niet alleen de hard- en software van medewerkers moet zich lenen om bijvoorbeeld tegelijkertijd in bestanden te werken en online vergaderen, ook het netwerk speelt daarin een essentiële rol waarbij het veiligheidsaspect eveneens niet onderschat mag worden.

Een fundament bouw je niet op los zand. Om te voorkomen dat de moderne werkplek ten onder gaat aan de nieuwe applicaties en apparaten die erbij komen kijken, is het belangrijk dat het netwerk overeind blijft. Het netwerk staat immers aan de basis van de volledige waardeketen omtrent de digitale transformatie – van de strategie tot het ontwerp, tot de applicaties, de apparatuur, de details die je aanbrengt in de infrastructuur, de veiligheid en de analyse. Wil je als organisatie de gehele spreekwoordelijke taart kunnen eten, dan is daarvoor een modern, flexibel netwerk de voornaamste voorwaarde.

Functionaliteit buiten capaciteit en snelheid

Zo’n netwerk is niet per definitie groter of sneller. Het moet erop gebouwd zijn om mobiliteit te faciliteren, policies te handhaven die je als organisatie belangrijk vindt, dreigingen tijdig te detecteren en af te stoppen en het moet mee te schalen zijn met de groei van je organisatie, of dat nu is in een vermeerdering van het aantal werknemers of locaties. Een modern netwerk laat je daarnaast begrijpen hoe professionals interactie hebben met hun omgeving; intelligent netwerkontwerp brengt fysieke en digitale omgevingen dichter bij elkaar. De juiste technologie combineren in de denkwijze om met een volledige organisatie een moderne werkplek te gaan hanteren, bevordert creativiteit, samenwerkingen en innovatie.

Dit besef, dat er bij de moderne werkplek veel meer komt kijken dan alleen een online werkplek waarin Office 365 een belangrijke rol speelt, maakt dat ik mezelf heb verdiept in ons partnership met Cisco Meraki. Welke waarde heeft de moderne werkplek op een goed fundament binnen jullie organisatie? Neem contact met mij op om hier eens over van gedachten te wisselen.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!