Size does matter! Ook in de zorg

De zorg is een branche waarin alles is toegesneden op maat. Neem bijvoorbeeld je zorgverzekering, behandeling/aanpak bij een klacht en eventuele medicijnen. Van het één heb je soms iets meer nodig, van het ander wat minder. Wat voor jou werkt, hoeft een ander niet te passen. Zo geldt dit ook voor zorg-ICT.

17 dec 2020 | Blog, Zorg

Auteur:

Bas van de Griek & Bas Haarhuis

Bas en Bas richten zich beiden vanuit Exite op de Care markt. Bas van de Griek is Strategic Portfolio Developer & Innovation Lead. Bas Haarhuis is Consultant.

Volg beide heren op LinkedIn: Bas van de Griek en Bas Haarhuis.

17 dec 2020 | Blog, Zorg

Het kiezen van een zorgverzekering is een zeer persoonlijke aangelegenheid. Er bestaat geen ‘one-size-fits-all’ pakket dat klakkeloos naar meerdere mensen gekopieerd zou kunnen worden. Prijs, je leeftijd, woonsituatie, levensstijl, zorghistorie, medicijngebruik, toekomstige plannen en niet te vergeten de reputatie van een zorgverlener; het speelt allemaal mee in de keuze voor een verzekering. Kiezen doe je niet alleen op basis van feiten, het is ook een gevoelskwestie.

Als een aanbieder zich bijvoorbeeld vooral op een bepaalde regio of leeftijdsgroep richt en zijn tone-of-voice daarop aanpast, word je keuze daardoor beïnvloedt, positief of negatief. Heel logisch eigenlijk.

Er bestaat geen ICT-bonanza

Bij het kiezen van ICT is het eigenlijk niet anders. Aanbieders reppen over specificaties, mogelijkheden, functionaliteit en weten wellicht hun reputatie steengoed te vermarkten, maar wat voor de ene organisatie past, hoeft niet compatibel te zijn met de ander. En ook hierin speelt het gevoel van een beslisser mee; wat roept een ICT-leverancier op, voelt de beslisser zich door de aanbieder serieus genomen?

Een trend in de zorg-ICT is dat leveranciers van zorgsoftware zoveel mogelijk functionaliteit in applicaties proberen te stoppen, maar daarbij uit het oog verliezen dat vanuit protocollen en rollen sommige zaken juist gescheiden horen te blijven. Een one-size-fits-all oplossing, waarbij bijvoorbeeld een digitale werkplek als een ‘turn key’ pakket kan worden afgenomen, is een illusie. Altijd zul je rekening moeten houden met het aantal werkplekken, rollen, protocollen, benodigde security, integratie met bestaande software, enzovoorts. Met technologie is veel mogelijk, maar soms is less juist more als het primair gaat om prettig en effectief zorg verlenen.

Hoe verloopt het contact?

En daarbij houdt het trouwens niet op. Ook de grootte van de aanbieder kan in de overweging meespelen. Want wil je zakendoen met een grote ‘corporate’ ICT aanbieder waarbij je als klant één van de velen bent? Of ben je meer gebaat bij een persoonlijke, servicegerichte aanpak bij een kleinere organisatie met kortere lijnen? Ook hier geldt: wat voor de ene organisatie prettig werkt, hoeft voor de andere niet te passen.

Ga bij een mogelijke partner in zorg-ICT na of de partij jouw volledige applicatielandschap van haver tot gort kent, of ze 24/7 ondersteuning kunnen bieden met een vast aanspreekpunt en of ze weten dat ze bijvoorbeeld niet zomaar onder werktijd een update kunnen uitvoeren. Hetzelfde geldt voor beveiliging: begrijpt jouw partner goed hoe belangrijk bepaalde securityregels en -maatregelen zijn en weet hij welke impact het heeft als deze niet waterdicht kunnen worden ingevuld?

Check, check en check!

Een keuze voor een ICT-partner gaat niet over één nacht ijs. Vraagstukken zijn vaak complex en bij een besluit zijn vele stakeholders betrokken. Een besluit wordt genomen op basis van feiten en gevoel, kijkend naar mens, proces en technologie. Als bij alle facetten een groen vinkje kan komen te staan, is er wellicht een mooie match in de maak.

Meer weten over wat Exite in de Care-markt doet? Reageer via LinkedIn of vul hieronder je gegevens in om binnenkort (digitaal) samen een kop koffie te drinken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!