De toegevoegde waarde van arbeidsbemiddeling in 2021 middels ICT

Groei en prestatieverbetering: dat willen we allemaal. Maar deze zaken lijken verder weg dan ooit tevoren nu de coronacrisis ongekend hard toeslaat. Zeker ook in de transport & logistiek, waar momenteel veel volumedaling en daarmee omzetkrimp wordt gerapporteerd.

15 dec 2020 | Blog, Business

Auteur:

Jordy Striezenau

Jordy Striezenau is business Developer bij Exite. Hij focust zich op trends & ontwikkelingen in de markt op het gebied van ICT.

Volg hem op LinkedIn.

15 dec 2020 | Blog, Business

Weet je nog, de tijd van kaartenbakken? Eind jaren 90 was het nog de normaalste zaak van de wereld om voor uitzendwerk of een parttime functie naar een uitzendbureau te gaan en daar met een consultent een uitgebreid formulier met pen in te vullen. Jouw gegevens verdwenen daarna in een grote map, samen met die van andere werkzoekenden. Was er een match, dan werd je opgebeld om een afspraak te maken voor een gesprek. Veel andere manieren waren er niet. Daarmee bestond er ook nauwelijks keuze.

De evolutie van matching door online

Met de komst van internet, apps en de daarmee gepaarde vergaande zelfredzaamheid van kandidaten is de wereld nu heel anders. Er zijn legio manieren te bedenken om een digitaal CV aan de man te brengen. Google kan een eind op weg helpen en tal van platforms willen maar wat graag je gegevens hebben om je (al dan niet geautomatiseerd) te matchen aan passende vacatures. Ja, het uitzendbureau bestaat nu ook nog. De meerwaarde van de tussenschakel in het werving- & selectieproces is essentieel om betere matches te maken dan de computer kan doen. Intermediairs kennen de branches, weten haarfijn wat een opdrachtgever zoekt en kunnen ook kandidaten op basis van soft skills selecteren. In andere woorden, zij zitten in het mensenwerk. Dat gaat ook door corona niet veranderen.

Nog even over de softe kant: ook psyche van de kandidaat ontwikkelt zich verder. Zeker de generatie die na 2000 geboren is, verwacht veel van een bureau dat bemiddelt of detacheert. Hoge snelheid in doorlooptijd en efficiency in matches zijn cruciaal om hen tevreden te stellen. Slim, snel en simpel zijn kernwoorden: bij omslachtigheid en complexiteit in het proces wordt afgehaakt. Hier liggen in mijn ogen absoluut nog kansen voor vele intermediairs.

Vraag verandert; digitalisering zet door

Hoewel corona overal klappen uitdeelt en daardoor de uitzenduren met circa 15 procent zijn afgenomen ten opzichte van vorig jaar, staat de arbeidsmarkt niet stil. De verwachting dat de behoefte vanuit werkgevers toeneemt aan professionals met computerskills. Thuiswerken is immers veelal de norm geworden en aan de vraagkant van de economie doen klanten steeds vaker digitaal zaken met leveranciers.

Hoe ga je als progressief ingestelde arbeidsbemiddelaar mee in deze trends? Je kunt hierop inhaken door ook in jouw werk tussen kandidaat en werkgever zo mogelijk nog digitaler te opereren: laat de kandidaat digitaal zijn profiel uploaden, bijhouden én inzetten, maak gebruik van slimme AI in het matchingproces, koppel je systemen met innovatieve platforms van derden en faciliteer waar mogelijk contact de optie voor videobellen. Oprechte en persoonlijke dienstverlening is voor uitzendbureaus richting 2021 en later dé toegevoegde waarde ten opzichte van online giganten als LinkedIn, Monsterboard en Indeed. Durf de extra stap met een ICT-partner te zetten. Graag ga ik daarover met jou in gesprek!

Vul onderstaande formulier in, stel je vraag en wij nemen contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!