Telefonie: het missende puzzelstukje van Microsoft Teams

Microsoft Teams is al enige tijd bezig aan een opmerkelijke opmars binnen het bedrijfsleven. Bedrijven waarderen de tooling voor ‘business messaging’ omdat deze als laagdrempelig, intuïtief, efficiënt en veelzijdig wordt gezien. Collega’s weten elkaar met Teams eenvoudig te vinden en ook klanten zijn makkelijk op jouw platform aan te sluiten. Met Telefonie gaat Teams een stap verder en wordt de werkelijke belofte van het platform ingelost.

25 feb 2021 | Blog, Innovatie, Teams, Technologie

Doe de Telefonie Check!

Benieuwd of jouw organisatie klaar is om met Teams Telefonie te werken? Doe nu de snelle #TelefonieCheck en krijg meer inzicht in jouw behoeften.

25 feb 2021 | Blog, Innovatie, Teams, Technologie

Werken op afstand is altijd al een heet hangijzer in het nieuwe werken geweest en COVID-19 heeft deze trend in een ware stroomversnelling gebracht. Uit onderzoek van 451 Research blijkt dat bedrijven wereldwijd verwachten ook na corona thuis te blijven werken. 67 procent van respondenten uit uiteenlopende branches geeft aan dat huidige thuiswerk-policies permanent zullen worden of in ieder geval voor lange tijd gaan gelden. Dat zal onherroepelijk gaan betekenen dat kantoren inkrimpen en technologie die professionals ondersteunt in communicatie en samenwerken op afstand belangrijker wordt.

Momenteel gebruiken veel organisaties Microsoft Teams als een tool om intern samen te werken. Teams faciliteert het delen van berichten en bestanden uitstekend, maar tot voor kort bleven de mogelijkheden om ook extern te communiceren met Teams onderbelicht. Daar brengt Teams Telefonie verandering in. Is dit de ‘killer feature’ die maakt dat Teams helemaal compleet is voor alles rondom communiceren en samenwerken?

 

Beter dan wat je gewend was

De Telefonie-toevoeging maakt van Teams een complete zakelijke telefonie-oplossing. Voortaan kunnen gebruikers vanuit Teams vanaf elk device naar elk telefoonnummer in de wereld bellen. Dat kun je doen op basis van een bestaand PTSN-netwerk waarmee je Team kunt verbinden, maar je kunt ook gebruikmaken van een clouddienst. Teams Telefonie neemt de noodzaak weg van een eigen PBX-centrale en afzonderlijke abonnementsdiensten. Gebruikers kunnen centraal worden toegevoegd, verwijderd en beheerd, wat maakt dat je als organisatie aan flexibiliteit wint en je security verhoogt.

Erg prettig is dat je door gebruik van Teams Telefonie niet langer naar een ander apparaat of andere applicatie hoeft te wisselen als je iemand wilt bereiken. Vanuit de intuïtieve Teams interface bel je naar iedereen in de wereld en gebruikers blijven bereikbaar via hun vertrouwde, unieke eigen nummer of via het centrale nummer van de organisatie van waaruit kan worden doorgeschakeld.

Je kunt Teams Telefonie zien als een 100 procent cloud-gebaseerd PBX-systeem. Alle features die je gewend bent van een professionele telefonie-oplossing zitten erin: doorschakelen, wachtstand, belhistorie, voicemail, telefoonboek en noodnummers. Bellen kan met een headset maar ook met oortjes of de ingebouwde speaker & microfoon van de laptop. Teams Telefonie is beschikbaar voor iedere organisatie die gebruikmaakt van Office 365.

 

Aansluitend bij behoeften nu en wellicht in de toekomst

Als het gaat om communicatie gedurende de COVID-19 pandemie of post-corona, moet er aan een ruime lijst voorwaarden worden voldaan om werknemers van hun thuiskantoor met de ICT-omgeving van de organisatie te verbinden. Het begint met het faciliteren van standaard 1-op-1 communicatie en groepschats en kan uitgroeien tot het gebruik van videocalls met grote groepen en internationale samenwerkingsverbanden. Met Teams Telefonie zet je de stap om op alle scenario’s voorbereid te zijn en breng je alle onderdelen van de communicatieflow in één applicatie. Dit maakt Teams een nog krachtiger hub voor samenwerkingen – één plek voor alle content, contacten, communicatie in één prettige omgeving.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!