Huisartsen Fonkelzorg kiezen voor zorgwerkplek van Exite​

Met Exite’s oplossingen voor de zorg werkt Fonkelzorg voortaan met een volledig online zorgwerkplek. Fonkelzorg, een groeiende groep van samenwerkende huisartsenpraktijken, kiest hiermee voor een oplossing die past bij de eigen ambitieuze visie op moderne ICT.

ICT in de gezondheidszorg is de laatste jaren steeds complexer geworden. Zorginstellingen en huisartsenpraktijken kunnen niet achterblijven met het implementeren van slimme oplossingen. Exite en Vcare helpen Fonkelzorg hierin verder!

“Wij willen op ICT gebied in alle dimensies vooruitstrevend zijn”, zegt Robert Hazenveld, manager en mede-initiatiefnemer van Fonkelzorg. “Exite biedt ons een oplossing die perfect aansluit bij onze wens van cloud-only werken, gekoppeld aan vergaande ondersteuning en ontzorging. Dit is in de zorgwereld nog niet vanzelfsprekend maar wel de noodzaak om zorgmedewerkers zich optimaal te laten richten op het uitoefenen van zorgtaken.”

Integratie van Office 365 & HiX EPD op één locatie

Fonkelzorg gaat voor 29 werkplekken verspreid over twee fysieke vestigingen gebruikmaken van een online zorgwerkplek waarin gebruikers overzichtelijk en direct gebruik kunnen maken van de applicaties, informatie en nieuws die voor hen van toepassing zijn. Zo hebben de medewerkers van Fonkelzorg onder meer toegang tot Microsoft Office 365, Teams en SharePoint, Vcare communicatieoplossingen en het digitale huisartsensysteem HiX.

Exite’s oplossing voor de zorg verbindt applicaties op een snelle en veilige manier doordat het gebruikmaakt van single-sign on en wordt gestuurd door domeincontroller actief in de cloud van Microsoft Azure. Deze controller beschikt in combinatie met de geïntegreerde device managementoplossing over de mogelijkheden om policies en beleidsregels op gebruikers- en device niveau te reguleren. Via een veilige koppeling vanuit zorgwerkplek wordt automatisch ingelogd in de Vcare communicatieomgeving.

Fonkelzorg Zorgwerkplek ondertekening
Bas Haarhuis (Exite) met Robert en Sylvana Hazenveld (Fonkelzorg)

“Voor Fonkelzorg betekent deze ICT-vernieuwing een verbetering van de gebruikservaring door informatiestromen, SaaS-applicaties en legacy-software te combineren op een manier die altijd en overal aansluit bij de eindgebruiker”, zegt Bas Haarhuis, Consultant bij Exite. “Doordat Fonkelzorg de technologie van een digital workspace koppelt aan door een Exite geadviseerd en uitgevoerd adoptiemodel en een op de zorgsector afgestemd servicepakket, worden medewerkers van de huisartsenpraktijk op ICT-gebied volledig ondersteund en ontlast.”

Vcare connect biedt de huisartsen een betrouwbaar en efficiënt communicatieplatform dat de werkzaamheden van doktersassistenten vergemakkelijkt en efficiency verhoogt. Dit resulteert in meer tijd voor het zorgproces, wat de werkdruk laat afnemen en het contact met de patiënten verbetert.

“Met de integratie tussen de zorgwerkplek van Exite en de communicatieomgeving van Vcare, zetten wij opnieuw een belangrijke stap in onze samenwerking en procesoptimalisatie voor zorgverleners”, zegt Elias Rouchou, Consultant bij Vcare.

Technologie + aanpak = nieuwe manier van werken

Hazenveld: “Van een ICT-partij als Exite verwacht ik dat de basis goed is en dat de cultuur past bij de onze. Op verschillende manieren laat Exite zien op een slimme en zeer professionele manier met moderne ontwikkelingen mee te gaan. Oude technologie is voor ons niet toereikend. Exite koppelt de juiste technologie aan een digitale manier van werken waarin consumentenvriendelijkheid, communicatie en onderlinge samenwerking de norm zijn. Daarom gaat dit pakket ons vooruit helpen.”

Blijf op de hoogte, lees de nieuwste updates...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!