Verken zorginnovatie met Exite!

Ontwikkelingen in de gezondheidszorg gingen al snel en zijn door corona verder in een stroomversnelling geraakt. Verschillende wereldwijde trends stuwen innovatie en zorgen voor nieuwe werkwijzen en benaderingen binnen de branche.

13 okt 2020 | Blog, Business

Auteur:

Jordy Striezenau

Jordy Striezenau is business Developer bij Exite. Hij focust zich op trends & ontwikkelingen in de markt op het gebied van ICT.

Volg hem op LinkedIn.

13 okt 2020 | Blog, Business

Het is geen geheim dat onder druk van vergrijzing en nu corona de zorg duurder wordt. Daarnaast worden sinds een aantal jaren veel sociale taken en bevoegdheden van de rijksoverheid op zorggebied naar gemeenten overgeheveld. Het aantal taken voor lokale dienstverleners neemt steeds meer toe, wat een behoorlijke invloed heeft op de werkprocessen van zorgaanbieders. Door deze kostendruk en toenemende concurrentie, wordt het onderscheidend vermogen van zorgaanbieders belangrijker. Maar welke richting zou je dan op moeten?

 

Trends die wij zien

Ons valt op in de gesprekken die wij met zorgprofessionals voeren dat met name E-healthsystemen zoals telemedicine en ECD/EPD een belangrijke rol spelen. Eerstgenoemde om bijvoorbeeld een verblijf in een zorginstelling of ziekenhuis te verkorten of zelfs te voorkomen. En het ECD/EPD slim inzetten kan ingezet worden om patiënten zelf meer de regie in een zorgplan te laten nemen. Ook horen we dat professionals ervaren dat informatie op te veel verschillende plekken te vinden is waardoor er minder efficiënt gewerkt kan worden. Kortom; slimmer samenwerken in de zorg is belangrijker dan ooit.

 

Waar liggen voor jouw organisatie de kansen?

Innovatie is dus een must. Wordt in zorgmiddelen innovatie toegepast, dan kan dit bijvoorbeeld leiden tot ingebruikname van een flexibele werkplek: een gepersonaliseerde zorg-werkplekomgeving die overal te gebruiken is; op een kantoor of in een ziekenhuis maar ook op locatie, bijvoorbeeld bij een patiënt in de wijk. Ook valt te denken aan het benutten van digitale kanalen als Microsoft Teams, WhatsApp en Zoom. Hoe zou het zorgproces in jouw situatie verbeteren als het daardoor eenvoudiger wordt op laagdrempelige wijze met collega’s te vergaderen of met een patiënt in contact te zijn en daarmee zorg op afstand te verlenen. Laten we de kostenbesparende dimensie in deze voorbeelden niet vergeten. We weten uit ervaring dat slim ingerichte systemen ook onder de streep flinke besparingen kunnen opleveren. Des te interessanter dus om de mogelijkheden te kennen!

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de zaken waar ik graag met jou verder over zou willen spreken. Vanuit mijn expertise spar ik graag met professionals uit het veld over knelpunten en oplossingen. Ik kan dan tevens nader toelichten welke succesvolle trajecten Exite samen met andere zorginstanties heeft doorlopen. Drinken we binnenkort een (digitale) kop koffie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!