Verder met Teams na de gratis periode

Eén van de gevolgen van de coronacrisis is dat we veel vaker thuiswerken dan we eerder deden. In deze nieuwe normaal is het prettig als organisaties over een tool te beschikken waarmee professionals elkaar digitaal kunnen vinden, verenigen en samenwerken. De actie waarmee je gratis Microsoft Teams kunt uitproberen kwam in maart voor bedrijven als prettige pleister op de wonde. Maar hoe straks verder?

30 sep 2020 | Advies, Blog

Auteur:

Robbert Gaalman

Robbert Gaalman is Adoptie Consultant Office365 bij Exite ICT.

Volg Robbert op LinkedIn.

30 sep 2020 | Advies, Blog

Misschien gebruik je nu Teams naar aanleiding van deze actie en komt de vraag boven: wat nu als de 6 maanden proef voorbij zijn? Je komt voor de keuze te staan of je gebruik wilt blijven maken van Teams. In onderstaand artikel bespreken we de gevolgen van zowel stopzetten als verlengen.

Na de trial-periode

Vanaf het moment dat je de gratis proefperiode van Teams hebt aangevraagd, bijvoorbeeld via Exite, is de samenwerkingstool 6 maanden beschikbaar om voor jou en collega’s te gebruiken. Na dit half jaar is er gedurende 30 dagen sprake van een ‘grace status’ waarin je organisatie de kans heeft de voorlopige licentie om te zetten in een regulier abonnement of Teams stop te zetten.

Wat je ook kiest: het is goed om te weten dat na het beëindigen van de trial de gebruikersdata niet wordt verwijderd. Gebruikersprofielen blijven in de database (Azure Active Directory) actief en ook de data binnen Teams blijft opgeslagen. Als je als organisatie niet binnen deze 30 dagen ‘grace’ verlengt maar dat op een later moment doet, zal alle content gewoon weer beschikbaar zijn.

Doorgaan met Teams

Bij verlenging van Teams kun je kiezen tussen drie opties: Microsoft 365 Business Basic, 365 Business Standard of 365 Business Premium. De verschillen tussen deze licentievormen worden in onderstaande afbeelding weergegeven:

MSbusiness365Teams

Kortgezegd komt het erop neer dat Basic de basale functionaliteit van Office 365 biedt, maar dan voornamelijk in gebruik met een browser. Bij Standard is de volledige Office-suite beschikbaar die op pc’s en Mac’s geïnstalleerd kan worden, wat voor veel professionals het werken prettiger maakt. Wil je daarbij verzekerd zijn van databeveiliging en gestroomlijnd apparaatbeheer via Intune? Dan is de Business Premium optie de meest interessante keuze.

Wat zijn de voordelen van Teams?

Is Teams nieuw voor je en ben je benieuwd naar de functionaliteit? In een notendop zijn dit de voornaamste voordelen:

  • Jij en je collega’s kunnen thuis, onderweg en op de zaak veilig met collega’s bellen, chatten, videovergaderen en samen met documenten aan de slag.
  • Teams is beschikbaar voor al je apparaten: het maakt niet uit of je nu op je pc, Mac, tablet of smartphone aan de slag gaat.
  • Samenwerken met jouw klanten, partners en leveranciers wordt eenvoudiger. Je kunt op effectieve wijze met ze samenwerken, ook als ze zelf geen Teams-licentie hebben.

 

Gratis proberen

Wil je gratis gebruikmaken van Teams, dan kun je jouw organisatie nog steeds aanmelden via deze pagina. Mocht je vragen hebben over de proefperiode of deze via Exite willen verlengen, vul dan onderstaand formulier in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Microsoft Teams maakte het voorbije jaar een stormachtige ontwikkeling door. In de inmiddels bekende tool voor samenwerking en communicatie werd veel nieuwe functionaliteit toegevoegd om aan te sluiten bij moderne werkbehoeften. Maar nog meer werd Teams een handje ‘geholpen’ door het coronavirus. Wereldwijde lockdowns en andere maatregelen die zorgden voor een golf van nieuwe thuiswerkers, maakten van Teams een ware zakelijke hit. (Waarmee het Zoom passeerde.)

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!