Je beste vriend in Teams: de Activiteit-button!

Regelmatig krijg ik van mensen te horen dat ze weinig overzicht hebben in Microsoft Teams. Dat ze bepaalde conversaties kwijtraken of bestanden niet hebben gezien. Niet gek, er gebeurt ook veel in Teams: mentions, aankondigingen, vergaderingen, telefoontjes en nog veel meer. In een drukkere organisatie kun je een dagtaak hebben aan alles handmatig checken.

8 sep 2020 | Advies, Azure, Blog, Teams, Thuiswerken

Auteur:

Robbert Gaalman

Robbert Gaalman is Adoptie Consultant Office365 bij Exite ICT.

Volg Robbert op LinkedIn.

8 sep 2020 | Advies, Azure, Blog, Teams, Thuiswerken

Een prettig hulpmiddel in situaties waarin het in Microsoft Teams druk wordt is de knop Activiteit. Deze vind je altijd linksboven, op een prominente positie in de interface. Veel mensen gaan direct naar de Chats of naar de Teams en slaan de Activiteit-knop over.

Door Activiteit over te slaan, zie je niet direct wat nu precies voor jou van toepassing is. Je moet dan alle conversaties lezen om weer helemaal op de hoogte te zijn. Dit kan zolang je 1 of 2 teams hebt, maar als je in 50 teams zit, wordt het onmogelijk om alles bij te houden.

Direct zien wat voor jou van belang is

Wanneer je op de Activiteit-knop klikt, krijg je alleen de Feeds te zien die voor jou van toepassing zijn, deze worden in één stroom weergegeven.

Klik je in Activiteit op een bericht dan opent hij direct het betreffende bericht en zie ik onder andere Mijn Vermeldingen (@mentions). Via de filter-knop (de drie liggende puntjes) kun je snel filteren op gesprekken, ongelezen berichten en meer. Zie ook onderstaande afbeelding:

Door te filteren kan je nog gedetailleerder zien wat echt voor jou van toepassing is. Zo kun je dus binnen Microsoft Teams veel sneller navigeren naar de zaken die focus vereisen.

Klik je op het driehoekje naast Feeds, dan zie je Mijn Activiteit. Hier zie je al jouw Teams activiteit.

Zelf open ik altijd eerst Activiteit om vervolgens vanuit de feeds naar mijn gepersonaliseerde activiteit te gaan. Dagelijks bespaar ik hiermee kostbare tijd.

Wil je meer weten over het gebruik van Teams? Laat hieronder een reactie achter!

 

 

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees meer van dit soort berichten...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

IT Governance – Pak de regie

IT Governance – Pak de regie

Beheer de complete IT-omgeving vanuit één besturingsmodel en breng alle ICT spelregels, afspraken, richtlijnen en procedures samen | Pak de regie met een gericht IT-Governance beleid | Strategie & Beveiliging voor risicobeheersing, kostenbesparing & bedrijfscontinuïteit.

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!