​Exite behaalt ISO 27001 certificering

We zijn verheugd te melden dat Exite opnieuw verzekerd is van het ISO 27001 certificaat. Dit betekent dat wij voldoen aan geldende wet- en regelgeving op gebied van persoonsgegevens en dat gewerkt wordt in lijn met de ISO 27001 standaard. Klanten kunnen erop vertrouwen dat data en gegevens bij Exite veilig zijn.

ISO 27001 is een internationale norm voor de beveiliging van gegevens. De normering beschrijft strikte maatregelen voor het beveiligen van data en heeft betrekking op alle elementen van informatiebeveiliging; beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid.

ISO 27001 is de bekendste norm voor informatiebeveiliging. In de standaard zijn eisen vastgelegd waaraan het informatiebeveiligingsbeleid van een leverancier moet voldoen. Een goed informatiebeveiligingsbeleid zorgt ervoor dat wij de regie op onze data houden en die van onze klanten. Voor de certificering heeft Exite een zorgvuldig proces doorlopen, waarbij er zowel interne als externe audits zijn uitgevoerd. Daarbij hebben we de hulp ingeschakeld van BSI Group.

 

NEN 7510 voor informatiebeveiliging in de zorg

Nieuw voor Exite is dat wij voortaan ook voldoen aan NEN 7510, een aan ISO 27001 verwante certificering, maar dan gericht op de zorg. NEN 7510 schrijft een uitgebreid pakket beheersmaatregelen voor om zorgvuldig om te gaan met patiëntgegevens. Denk hierbij aan een secure uitwisseling van gegevens tussen verwerkers van informatie en de toegang tot informatie, evenals het administreren hiervan.

 

ISAE 3402 type II assurance-rapportage

Tot slot kunnen we melden dat wij ook zijn geslaagd voor een ISAE 3402 type II audit. Deze audit bevestigt de effectiviteit van kwaliteits- en beveiligingscontroles van Exite op onze datacenter en outsourcingdiensten. De hieruit volgende rapportage bevestigt de toewijding van Exite aan bescherming van kwaliteit en veiligheid van kritieke bedrijfssystemen van onze klanten. De ISEA 3402 rapportage is opgemaakt door 3angles.

mark-of-trust-multi-scheme-27001-7510-logo-En-GB-0122

Blijf op de hoogte, lees de nieuwste updates...
Blogs, nieuws en events. Alles over wat ons inspireert en jou informeert!

Heb je vragen of een super tof idee voor een nieuwe blog? Stuur een mailtje naar marketing@exite.com

Onze klanten, altijd  and running: Dat is ICT met impact!